Keleris pisze:Mam pytanie do starszych i mądrzejszych. Ogólnie nie wiem jak się ładować do takich ruchów i nie tylko takich. Te moje oczekujące dają mniejszą skuteczność i bardzo dużo ruchów mi ucieka. Wiedziałem że idzie w dół a kompletnie nie miałem pojęcia jak się wbić w taki spadek. Trochę jestem zbyt ostrożny czasami przez to tracę dużo okazji. Jeśli można to czekam na jakieś wskazówki
Ciągle czekam na wskazówki co do momentu wchodzenia
Jako że ciągle jestem bardziej na etapie obserwacji niż mocnego trejdowania, podzielę się tym co teraz zauważyłem. Jak myślicie, która metoda da najlepszą cenę i kto sprzeda ostatni? To jest to o czym pisałem w niedzielę, wielu widziało co innego i każdy mógł zarobić.
Wykres celowo zaśmiecony, ale żeby coś pokazać. SMA 50 i10 oraz Stochistic nie wiem nawet jaki, nie ważne
Ja tam na dole złapałem 20p szkoda że nie potrzymałem dłużej.
witam, moze jestem starszy ale nie wiem czy madrzejszy:), opisze jak to wygladalo wg mine,
rys m15 - mamy zl zaznaczone czarna linia, cena okolo 3406, gdzy cena tutaj dochdzi schodzimy na nizszy tf i szukamy okazji do wejscia,
rys m5 - nasza czarna linia z wykresu m15 idealnie odpowiada zl rowniez na m5, idziemy szukac na m1
rys m1 - i znowu czarna linia z wyzszych tf pokrywa sie idealnie z zl m1, akurat w tym przypadku zl mamy idealnie w tym samym miejscu na 3 tfach,
wychodzic mozna bylo na otwarciu momo wzrostowego h1 - okolo 50p
wiem ze to tylko analiza na historii nie gralem tego bo nie ma mnie o tej porze na rynku, gdybym byl mogloby byc roznie, nie wiadomo, narazie staram sie wylapywac te momenty i obserwowac co sie dzieje, a jak mozwil jeden Pan wykres faktycznie duzo moze przekazac,
pozdrawiam
Dodano po 12 minutach:
jeszcze kilka przemyslen
jako ze uczepilem sie "knota w kierunku strat i ciala w kierunku zyskow" mam watpliwosci z tym zwiazane.
wydaje mi sie ze nie musimy miec idealnego knota (spadajacej gwiazdy, mlota) a nastapnie dlugiej swiecy w kier zyskow, mozemy tez szukac modyfikacji takich ukladow, tj np na rysunku pt. zl, te 2 zakreslone swiece, nie jest to idealny knot i cialo ale takie cos mozna uznac za sygnal wejscia, pozatym druga swieca zamyka sie pod momo, jesli sie myle prosze o sprostowanie barziej doswiadczonych,
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.