Koncepcja ZERO LINE by MightyOne

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
73
15%
Nie
199
41%
Zamierzam
209
43%

Liczba głosów: 481

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Thorez pisze:Wykres świecowy oszukuje i tylko jeden TF w danym momencie pokazuje prawdziwą drogę.
To ciekawe co napisałeś, skąd mamy wiedzieć, który TF w danym momencie nie kłamie ?

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

malsehen pisze:
Thorez pisze:Wykres świecowy oszukuje i tylko jeden TF w danym momencie pokazuje prawdziwą drogę.
To ciekawe co napisałeś, skąd mamy wiedzieć, który TF w danym momencie nie kłamie ?
Special Inteligence :D

Thorez, ja to wszystko wiem, wszystko widziałem i po raz kolejny biernie patrzyłem jak mi okazja ucieka. Tam było wszystko ZL, SD i pewnie jeszcze jakieś inne wzory. Moje pytanie bardziej dotyczyło tego, że jak już to wszystko zaistnieje co ma zaistnieć to jak się ładujecie w zlecenia? Bo tak jak napisałeś, cena szybko przyśpieszyła.

Ja dotąd używałem jedynie oczekujących ale w takich sytuacjach to się nie sprawdza. Ogólnie nie sprawdza to się właśnie przed dużymi ruchami, dlatego muszę coś zmienić w swoim stylu gry.
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

Keleris hehe jeżeli już widzisz co chcesz to wchodź :D Tutaj nie ma dużo możliwości wchodzisz, albo nie. Ja wchodzę tylko z palca, czasami się spóźnię, ale mi to najbardziej odpowiada. Ciężko jest mi coś doradzić, po prostu wypróbuj różnych sposobów i wybierz ten który Ci odpowiada.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Wiem sam to pisałem. Każdy widzi coś innego :D

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Witam
Chcialbym przylaczyc sie do kolektywu. tez interesuje sie ta technika, ale jeszcze dluga droga przede mna. dobrze, ze watek ozywil sie i jest ktos kto dobrze to obczaja. Ponizej przedstawiam wykres. Pytanie co sadzicie o momencie wejscia? Jest to wykres dzienny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

seedraev
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seedraev »

W odpowiedzi na pytanie z PW zamieszczam sposób wejść:

Awatar użytkownika
Thorez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Thorez »

Wejście miesiąca :D przed chwilą zamknąłem.
Załapał się ktoś? :D
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Szacun szefie :D
Thorez pisze:Wejście miesiąca Very Happy
i na pewno już w tym miesiącu nie pobijesz tego :P

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Thorez pisze:Wejście miesiąca przed chwilą zamknąłem.
Załapał się ktoś?
Gratulacje
Ja niestety nie bo jestem w pracy, ale na esce zlapalem pare pipsow przed robota.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Wpadłem dosłownie na chwileczkę no i widzę, że Zl-wcy dają radę. Gratuluję udanych tradów :)

A tak z ciekawości, koledzy Thorez i Keleris dlaczego jak zaliczacie ładne trady i pokazujecie o nich rysunki to nie wrzucacie tych tradów bezpośrednio na wykres :?: Dużo lepiej się takie coś analizuje, niż strzałka typu tu wszedłem, tu wyszedłem :wink:

Pozdrawiam
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

ODPOWIEDZ