To ciekawe co napisałeś, skąd mamy wiedzieć, który TF w danym momencie nie kłamie ?Thorez pisze:Wykres świecowy oszukuje i tylko jeden TF w danym momencie pokazuje prawdziwą drogę.
Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
Special Inteligencemalsehen pisze:To ciekawe co napisałeś, skąd mamy wiedzieć, który TF w danym momencie nie kłamie ?Thorez pisze:Wykres świecowy oszukuje i tylko jeden TF w danym momencie pokazuje prawdziwą drogę.

Thorez, ja to wszystko wiem, wszystko widziałem i po raz kolejny biernie patrzyłem jak mi okazja ucieka. Tam było wszystko ZL, SD i pewnie jeszcze jakieś inne wzory. Moje pytanie bardziej dotyczyło tego, że jak już to wszystko zaistnieje co ma zaistnieć to jak się ładujecie w zlecenia? Bo tak jak napisałeś, cena szybko przyśpieszyła.
Ja dotąd używałem jedynie oczekujących ale w takich sytuacjach to się nie sprawdza. Ogólnie nie sprawdza to się właśnie przed dużymi ruchami, dlatego muszę coś zmienić w swoim stylu gry.
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.
Keleris hehe jeżeli już widzisz co chcesz to wchodź
Tutaj nie ma dużo możliwości wchodzisz, albo nie. Ja wchodzę tylko z palca, czasami się spóźnię, ale mi to najbardziej odpowiada. Ciężko jest mi coś doradzić, po prostu wypróbuj różnych sposobów i wybierz ten który Ci odpowiada.

"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"
Witam
Chcialbym przylaczyc sie do kolektywu. tez interesuje sie ta technika, ale jeszcze dluga droga przede mna. dobrze, ze watek ozywil sie i jest ktos kto dobrze to obczaja. Ponizej przedstawiam wykres. Pytanie co sadzicie o momencie wejscia? Jest to wykres dzienny.
Chcialbym przylaczyc sie do kolektywu. tez interesuje sie ta technika, ale jeszcze dluga droga przede mna. dobrze, ze watek ozywil sie i jest ktos kto dobrze to obczaja. Ponizej przedstawiam wykres. Pytanie co sadzicie o momencie wejscia? Jest to wykres dzienny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Wpadłem dosłownie na chwileczkę no i widzę, że Zl-wcy dają radę. Gratuluję udanych tradów
A tak z ciekawości, koledzy Thorez i Keleris dlaczego jak zaliczacie ładne trady i pokazujecie o nich rysunki to nie wrzucacie tych tradów bezpośrednio na wykres
Dużo lepiej się takie coś analizuje, niż strzałka typu tu wszedłem, tu wyszedłem
Pozdrawiam

A tak z ciekawości, koledzy Thorez i Keleris dlaczego jak zaliczacie ładne trady i pokazujecie o nich rysunki to nie wrzucacie tych tradów bezpośrednio na wykres

Pozdrawiam
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"