Price Action - Asmodeus8 Journal
- Pełnomocnik
- Pasjonat
Dzięki chłopaki za komentarze 
nie wszystko dla mnie jest jeszcze jasne ale spoko - najpierw doczytam do końca archiwum i obejrze wszystkie filmy (jeszcze zostały mi z 3) i wtedy będę zadawać pytania
o MM i RR trochę właśnie czytałem - stąd takie wąskie SL w moim przypadku... ale w sumie rozwiązanie mi już podsunęliście - nawet jak są piękne pinbary czy "engulfy" a MM nie pozwala wejść to nie wchodzę - PROSTE
dzięki raz jeszcze i zabieram się do przeczytania reszty
pozdrawiam

nie wszystko dla mnie jest jeszcze jasne ale spoko - najpierw doczytam do końca archiwum i obejrze wszystkie filmy (jeszcze zostały mi z 3) i wtedy będę zadawać pytania

o MM i RR trochę właśnie czytałem - stąd takie wąskie SL w moim przypadku... ale w sumie rozwiązanie mi już podsunęliście - nawet jak są piękne pinbary czy "engulfy" a MM nie pozwala wejść to nie wchodzę - PROSTE

dzięki raz jeszcze i zabieram się do przeczytania reszty
pozdrawiam
Nooo... Witaj czerwinek.
Miło cię w końcu zobaczyć! Hehe... Myślałem że jesteś wyższy.
===========================
A tu coś na krótki termin.
EURNZD
Mocny S/R
61.8 fibbs
Divergence
Jeszcze potwierdzenie sygnału i można próbować.

Wiem wiem... Zaraz powiecie, że gram pod włos. dla GBPNZD. Ale spodziewam się jakiejś korekty na tej parze.
Miło cię w końcu zobaczyć! Hehe... Myślałem że jesteś wyższy.

===========================
A tu coś na krótki termin.
EURNZD
Mocny S/R
61.8 fibbs
Divergence
Jeszcze potwierdzenie sygnału i można próbować.

Wiem wiem... Zaraz powiecie, że gram pod włos. dla GBPNZD. Ale spodziewam się jakiejś korekty na tej parze.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
commax ja wstępnie sobie na tej parze planowałem wejść w shorta po pinie na W1 i własnie cena gdzie doszła by była moim TP. Nie wszedłem w ten trade bo powstała po weekendzie duża luka i sobie odpuściłem.

Wejście w longa jest jak najbardziej realne na tej parze przynajmniej aby te 100 pipsów wyciągnąć. Potwierdzenie było na H1, ja zaryzykowałem i spróbowałem wejść z wąskim SL. Zobaczymy co się wydarzy. Dodatkowo oprócz powodów, które wymieniłeś Commax jest jeszcze ZL z wykresu D1.

Wejście w longa jest jak najbardziej realne na tej parze przynajmniej aby te 100 pipsów wyciągnąć. Potwierdzenie było na H1, ja zaryzykowałem i spróbowałem wejść z wąskim SL. Zobaczymy co się wydarzy. Dodatkowo oprócz powodów, które wymieniłeś Commax jest jeszcze ZL z wykresu D1.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Commax a mógłbyś napisac jak Ty widziałeś ewentualne wejści na tej parze?
Czy Ty wchodzisz wówczas na przebicie na PB?
Bo jeżeli w dobrym miejscu był PB na H1 to warto może próbować wejścia na korekcie na tym PB z H1 wówczas mniejszy SL.
Czy według Ciebie lepiej grać jak widziemy, że cena zareagował na dany poziom, tak jak to miało miejsce później widać, że powoli up szły świece H1 i później próbować wejść na korekcie. Ale jeżeli taki scenariusz by był to jakby ktoś chciał wejść na korekcie to by również go wycięło bo widać, że mocno w dół ruszyli.
Mi to chyba pozostaje grać nadal na D1 tam najpewniej się czuję a wejścia z H1 potrenować na demo
Albo wchodzić z H1 ale po potwierdzenieu na D1 
Pzodrawiam
Czy Ty wchodzisz wówczas na przebicie na PB?
Bo jeżeli w dobrym miejscu był PB na H1 to warto może próbować wejścia na korekcie na tym PB z H1 wówczas mniejszy SL.
Czy według Ciebie lepiej grać jak widziemy, że cena zareagował na dany poziom, tak jak to miało miejsce później widać, że powoli up szły świece H1 i później próbować wejść na korekcie. Ale jeżeli taki scenariusz by był to jakby ktoś chciał wejść na korekcie to by również go wycięło bo widać, że mocno w dół ruszyli.
Mi to chyba pozostaje grać nadal na D1 tam najpewniej się czuję a wejścia z H1 potrenować na demo

Pzodrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Do obserwacji polecam USD/CAD:
- zbliżamy się do ważnej LT
- poziom oporu z W1 trochę niżej z D1
- jeszcze trochę niżej bardzo okrągła cena 1.0000
- SMA 150 i 365
Minusów nie widzę
Może ktoś inny widzie.
Ogólnie czekamy na potwierdzenie z D1

- zbliżamy się do ważnej LT
- poziom oporu z W1 trochę niżej z D1