Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

WOOOOOOW!!! A tu co się dzisiaj działo!!! ObrazekObrazek i to akurat jak mnie nie było ajajaj...!

Ktoś nieźle zatrząsł rynkiem co...?!
===========================
czerwinek pisze:Commax a mógłbyś napisac jak Ty widziałeś ewentualne wejści na tej parze?

Czy Ty wchodzisz wówczas na przebicie na PB?
Bo jeżeli w dobrym miejscu był PB na H1 to warto może próbować wejścia na korekcie na tym PB z H1 wówczas mniejszy SL.

Czy według Ciebie lepiej grać jak widziemy, że cena zareagował na dany poziom, tak jak to miało miejsce później widać, że powoli up szły świece H1 i później próbować wejść na korekcie. Ale jeżeli taki scenariusz by był to jakby ktoś chciał wejść na korekcie to by również go wycięło bo widać, że mocno w dół ruszyli.
Ja wyznaczyłem S/R pojawił się pinbar do tego diverence więc obserwowałem. Jeżeli miałbym w to wchodzić to tylko po potwierdzeniu powyżej PB. Oczywiście to H1 więc za dużo spodziewać się nie można było. Jak widać potwierdzenia nie było więc nici z setupu. Zadziałał poziom 1.7428 ale engolf z H4 też nie został potwierdzony. Jak widać rynek zawsze wie lepiej.
Czerwinek H1 to za niski interwał żeby się bawić w łapanie korekt w takich sytuacjach. Wiem zaraz powiesz że moje wejście na GBPNZD też wziąłem na korekcje w połowie engolfa. Ale tam była całkiem inna sytuacja (Potwierdzenie, przebicie TL, retest) rynek sygnalizował swoje zamiary. A tu hmmm... Wrzuciłem tego screena bo tak jak mówiłem. Ładny młotek, Dive, S/R wiec potencjalnie możliwy setup, ale rewelacji się tam nie spodziewałem. zresztą napisałem, jak coś to krótki termin.
========================================
czerwinek pisze:Do obserwacji polecam USD/CAD:
Swietne miejsce na setup czerwinek

S/R pokryje się z parytetem i TL. Ale uwaga rynek ma dosyć duży impet, rysuje długie świece przebicie TL jest dość prawdopodobne, może nam wtedy wyrysować ładną formację HT. Ale na pewno miejsce godne szczególnej uwagi. Brawo Czerwinek gratuluję znaleziska.

Pozdrowionka.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Dzięki Commax.

Czyli rozumiem, że różnie wchodzisz w zależności od sytuacji na rynku, może to być przebicie PB lub engolfa a może to być retest potwierdzony z H1 lub jakąś przebitą LT?

Wracając do USD/CAD mógłbyś napisać jaką Ty formacje HT tam zauważyłeś i na jakim interwale bo ja jakoś nie mogę wylukać.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

czerwinek pisze:Wracając do USD/CAD mógłbyś napisać jaką Ty formacje HT tam zauważyłeś i na jakim interwale bo ja jakoś nie mogę wylukać.
Hmmmm...

Obrazek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nie OK, wszystko jasne.

Myślałem, że gdzieś HT znajduje się blisko LT jako dodatkowe potwierdzenie dla wejścia.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Parę pipsów na szybko

Wejście z H1 powyżej PB, SL 45pips
Zobaczcie na powtarzalność wykresu.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 gru 2011, 18:35 przez commax, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

commax pisze:
Zobaczcie na powtarzalność wykresu.
Double bottom ? Jaki jest TF małego wykresu w białym prostokącie umieszczonego centralnie ?

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

bigben pisze:Double bottom ?
Tak. I zobacz Ben jak regularnie, Najpierw występuje formacja ABCD a potem Double Bottom i go up

bigben pisze:Jaki jest TF małego wykresu w białym prostokącie umieszczonego centralnie ?
H1. Poprawiłem na screenie.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

wydaje mi się że sytuacja na screenie może w najbiższej przyszłości bardzo interesująca zarówno S jak i L//czekam na sygnał

prosze również o Wasze opinie :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

bardzo fajne miejsce, poziom już był respektowany więc jest duża szansa, że znowu do będę respektować.
Niedługo również spodziewam się odbicia na parze GBP/CAD, a EUR z GBP są w jakims stopniu skorelowane wiec uważam, że jest duża szansa na longa.Obrazek

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć
AudChf daily
za:
Na pivocie
PB na dziennym (na H4 ładniejszy)
Fibo
dywergencja
SL na BE
przeciw:
pivot
trend
Co o tym myślicie jak TP ustawić?
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ