SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
mistic
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mistic »

sl3tp10 pisze:..prosze nie zasmiecac mojego watku swoimi przechwalkami. Od tego jest dzial journal. Tam Panowie nie jestescie juz tak aktywni...
Wszyscy z niecierpliwością czekają na Twój journal ,gdzie pokażesz że Twoje przechwałki znajdują odzwierciedlenie w rzeczywistości :D

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sl3tp10 »

Ink. pisze:
sl3tp10 pisze: Wiesz jak to jest z tym psem co duzo szczeka? Z powazaniem..
Mało mleka daje ? ;) czułem się zobowiązany odpowiedzieć bo odniosłem wrażenie ze to do mnie :p ale niestety przyjacielu system oparty na "miejscach gdzie powinno się wejść" to tak naprawdę mała cześć trejdingu bo dużo bardziej istotna jest psychika a tego nie nauczysz niestety nikogo
Nie. To nie bylo do Ciebie. Dzieki za tego posta bo jest on bardzo rzeczowy. To prawda ze samo zaprezentowanie miejsc wejsc w pozycje to za malo. Ja stosuje je tylko zeby zobrazowac to co moze byc wynikiem moich konsultacji. Tzn moge kazdego nauczyc jak wchodzic w takich miejscach i wytlumaczyc dlaczego akuratnie te miejsca sa dobre. Co wiecej, kazdy moze to zrozumiec bo te zasady sa bardzo proste i czytelne. Poza tym korzystanie z tych zasad moze bardzo wspomoc slaba psychike gdyz po pierwsze opiera sie na bardzo niskim SL a po drugie juz po kilku sekundach korzystajacy z nich wie czy pozycja jaka zajal jest dobra czy nie. Co wiecej zasady ktore promuje pozwalaja zrozumiec dlaczego poczatkujacy czesto spotykaja sie ze zjawiskiem zlosliwosci rynku ktory zaczyna poruszac sie w kierunku przeciwnym niz pozycja jaka wlasnie zajelismy. To zrozumienie tez bardzo moze wspomoc komfort psychiczny. Na konsultacjach przedstawiam wiele mozliwosci wykorzystania poznanej wiedzy wiec kazdy moze sam zdecydowac co z tym zrobi. Takie wlasnie powinno byc podejscie do swiadomych ludzi bo oni wiedza ze nikt nie jest w stanie nauczyc ich zarabiac, ot tak, po prostu. Wszyscy inni moga po prostu ciagle szukac darmowego gralla wsrod postow na forum.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

W dalszym ciągu to tylko ładnie dobrane zdania i nic więcej. Czyżby pan Donald T.?

Zapraszasz ładnie na konsultacje - pewnie chcesz jakąś kasę za to, a gdzie gwarancja tego że to co mówisz nie jest kolejnym mało wartym, wyciągniętym z różnych innych forów tekstem złożonym w jedną całość, tak na prawdę nic nie wnoszącą?

Pozdrawiam
używający słabych narzędzi trader :(

mistic
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mistic »

Shadi pisze:Zapraszasz ładnie na konsultacje - pewnie chcesz jakąś kasę za to, a gdzie gwarancja tego że to co mówisz nie jest kolejnym mało wartym, wyciągniętym z różnych innych forów tekstem złożonym w jedną całość, tak na prawdę nic nie wnoszącą?
ktoś już napisał że 1500PLN

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

mistic pisze:ktoś już napisał że 1500PLN
Na tą chwilę ten topic jest tak bardzo wartościowy, że moja uwaga na nim jest tak mała jak to tylko możliwe. Żadna sensowna odpowiedź nie padła - tylko jakieś tam posapywanie o ilości postów. Tak to już chyba jest że milionery zawsze jeszcze dorabiają się na nauczaniu :/ Swoją drogą, ciekawym jaki 2gi nick SLa jest;)

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

W kazdym przypadku na samym poczatku konsultacji pytam czy moj rozmowca odbywal juz jakies szkolenia i na jaki temat. Ja nie jestem cudotworca i sam bazuje nie tylko na wlasnym doswiadczeniu ale tez na wiedzy ktora nabylem od innych czesto duzo za nia placac. Istotne w tym jest to ze wykonalem sprora prace zeby zlozyc najlepsze elementy tej wiedzy w calosc i zaoferowac coś co pozwala skutecznie zajmowac bardzo krotkie zyskowne pozycje. Dodam iz nie jest to system subiektywny wiec moge zagwarantowac ze kazdy bedzie tak samo interpretowal sygnaly ktore mu zaprezentuje. Reszta to ciezka praca nad wlasna psychika, stanowczoscia w MM i wszystkim innym co wplywa na sukces na rxnku.
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Może inaczej... co jeśli Twoja gwarancja skończy się z powyższym postem? Dla wielu uczestników tego forum - nie oszukujmy się, ale 1500 zł wydane na KOLEJNE szkolenie - tu konsultacje - będą po prostu wyrzuconą kasą w błoto?
Jesteś w stanie zagwarantować więc że każdy przestrzegając zasad i klikając wg Twoich wskazówek jest w stanie zarabiać, tak? bo ja już się pogubiłem..
I nurtująca mnie rzecz.. 70+% skuteczności dla sl 3 tp 10 tak? po co tu mm ?
Dla ludzi o słabych nerwach > 1k - 0,1 co 90 pips 0,1 up lot i za 3 miechy kasy jak lodu. Coś źle, czy może mi się tylko to tak wydaje?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Jasne jak zabrakło argumentów zaczyna się Argumentum ad personam.

To nie jest temat o "pro-traderach" tego forum kogokolwiek masz na myśli.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Shadi pisze:I nurtująca mnie rzecz.. 70+% skuteczności dla sl 3 tp 10 tak? po co tu mm ?
Dla ludzi o słabych nerwach > 1k - 0,1 co 90 pips 0,1 up lot i za 3 miechy kasy jak lodu. Coś źle, czy może mi się tylko to tak wydaje?
Po co tu mm? Chociażby po to żeby ktoś kto nauczy się grać na małej stawce za przeproszeniem nie narobił w spodnie przy pierwszej okazji gdy zobaczy że jego powiedzmy 3 pipsy straty dadzą np 100 zł grając jednym lotem. Nawet jeżeli szło mu na małych stawkach to po kilku takich wpadkach może zacząć grać impulsywnie i emocjonalnie a to szybko doprowadzi go do frustracji i punktu wyjścia. MM jest niezwykle ważne w każdej sytuacji po to żeby wyrobić w sobie charakter i konsekwentne podejście.
skco pisze:Jasne jak zabrakło argumentów zaczyna się Argumentum ad personam.

To nie jest temat o "pro-traderach" tego forum kogokolwiek masz na myśli.
Ech. Panowie bez jaj. Ja od początku tego tematu znoszę "oszustów" i "pajaców" rzucanych pod moim adresem, a kogoś z was zabolało że nazwałem go pro-, pomimo tego że od początku próbujecie pokazać mi jak to wasza technika jest lepsza od mojej? Wcale nie brakuje mi argumentów. Chodzi o to że ja od początku zadeklarowałem co będę tu pokazywał a co nie ale Wy wrzuciliście mnie przez to od razu do jednego koszyka z ludźmi, którzy oferują nic nie warte szkolenia bazujące chociażby na fibo i PA i innych tego typu rzeczach. Dlaczego tak mówię? Bo zgłaszają się do mnie ludzie którzy powtarzają, że zaliczyli już szkolenia z ww dziedzin i za przeproszeniem g**** z tego mają.

A wracając do tematu argumentów ad personam - Panowie, szacunek za szacunek. Od początku staram się rozmawiać z Wami kulturalnie ale w pewnym momencie niektóre posty stały się już irytujące.

Chciałbym dodać, że w związku z pytaniami przesłanymi mi drogą mailową postaram się w najbliższym czasie przetłumaczyć mojego bloga na polski i w przyszłości będę dodawać posty w obu językach.

Z poważaniem
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

sl3tp10 pisze: Po co tu mm? Chociażby po to żeby ktoś kto nauczy się grać na małej stawce za przeproszeniem nie narobił w spodnie przy pierwszej okazji gdy zobaczy że jego powiedzmy 3 pipsy straty dadzą np 100 zł grając jednym lotem. Nawet jeżeli szło mu na małych stawkach to po kilku takich wpadkach może zacząć grać impulsywnie i emocjonalnie a to szybko doprowadzi go do frustracji i punktu wyjścia. MM jest niezwykle ważne w każdej sytuacji po to żeby wyrobić w sobie charakter i konsekwentne podejście.
Super - a teraz jakbyś mógł odnieść się do pozostałej części posta było by na prawdę super. Nie wybierajmy odpowiedzi na pytania które nam pasują.
Czekam :)

ODPOWIEDZ