SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
mistic
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mistic »

sl3tp10 pisze: Dodam iz nie jest to system subiektywny wiec moge zagwarantowac ze kazdy bedzie tak samo interpretowal sygnaly ktore mu zaprezentuje. Reszta to ciezka praca nad wlasna psychika, stanowczoscia w MM i wszystkim innym co wplywa na sukces na rxnku.
Nie masz pojęcia o czym piszesz.Skoro Twój niby system wyklucza jakąkolwiek uznaniowość to psychika nie odgrywa znaczącej roli.W takim systemie przy SL3 TP10 i skuteczności powyżej 70% MM nie ma znaczenia.
Każdy na twoim miejscu bylby już dawno milionerem a Ty musisz jeszcze dorabiać "konsultacjami" :lol:

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sl3tp10 »

Shadi pisze:Może inaczej... co jeśli Twoja gwarancja skończy się z powyższym postem? Dla wielu uczestników tego forum - nie oszukujmy się, ale 1500 zł wydane na KOLEJNE szkolenie - tu konsultacje - będą po prostu wyrzuconą kasą w błoto?
Jesteś w stanie zagwarantować więc że każdy przestrzegając zasad i klikając wg Twoich wskazówek jest w stanie zarabiać, tak? bo ja już się pogubiłem..
Wedle życzenia. Ale przecież ja to już pisałem kilka razy i powtórzę: Nie mogę nikomu zagwarantować że korzystając z moich wskazówek zacznie zarabiać. Nikt nikomu nie może takiego czegoś zagwarantować. Mogę zagwarantować że po moich konsultacjach człowiek będzie potrafił wchodzić w taki pozycje jak prezentowałem korzystając z SL 3 pips lub niższego. Każdy kto potrafi to sobie wyobrazić zrozumie, że daje to duże możliwości tylko trzeba umieć je wykorzystać. Ja proponuje, tak jak pisałem, kilka opcji wykorzystywania tych możliwości.
Nie wiem o jaką gwarancję Wam chodzi? Mam jakiś papierek podbić? Potwierdzam że moje konsultacje nie są bezpłatne ale rozbijam płatność 50/50. Pierwsza połowa na początku a druga po trzech spotkaniach. Uczciwie na początku pytam także kto jakie robił szkolenia bo nie chce powtarzać tego samego i w takim wypadku warunki podlegają negocjacji.

Dodano po 1 minutach:
mistic pisze:Nie masz pojęcia o czym piszesz.Skoro Twój niby system wyklucza jakąkolwiek uznaniowość to psychika nie odgrywa znaczącej roli.W takim systemie przy SL3 TP10 i skuteczności powyżej 70% MM nie ma znaczenia.
Każdy na twoim miejscu bylby już dawno milionerem a Ty musisz jeszcze dorabiać "konsultacjami"
Nie mam pojęcia skąd Ty bierzesz te swoje teorie ale chciałbym żebyś pozdrowił ode mnie tego teoretyka który napisał tę książkę ;)

Pozdrawiam
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

mistic
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mistic »

sl3tp10 pisze:Nie mogę nikomu zagwarantować że korzystając z moich wskazówek zacznie zarabiać. Nikt nikomu nie może takiego czegoś zagwarantować. Mogę zagwarantować że po moich konsultacjach człowiek będzie potrafił wchodzić w taki pozycje jak prezentowałem korzystając z SL 3 pips lub niższego. Każdy kto potrafi to sobie wyobrazić zrozumie, że daje to duże możliwości tylko trzeba umieć je wykorzystać. Ja proponuje, tak jak pisałem, kilka opcji wykorzystywania tych możliwości.
mistic pisze:Nie masz pojęcia o czym piszesz.Skoro Twój niby system wyklucza jakąkolwiek uznaniowość to psychika nie odgrywa znaczącej roli.W takim systemie przy SL3 TP10 i skuteczności powyżej 70% MM nie ma znaczenia.
Każdy na twoim miejscu bylby już dawno milionerem a Ty musisz jeszcze dorabiać "konsultacjami"
czyli gwarantujesz tylko że "człowiek będzie potrafił wchodzić w taki pozycje jak prezentowałem korzystając z SL 3 pips lub niższego" używając systemu który wyklucza jakąkolwiek uznaniowość. :lol:
Czyli Ty dalej nie jesteś milionerem ale wszyscy po twoich "konsultacjach" będą :lol:

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

"Nauczysz mnie za free wchodzić w takie pozycje a ja będę Ci odpalał 50% z mojego zarobku rocznego. " " Jeśli natomiast nie będę na plusie w drugim miesiącu, to Ty przelejesz mi 1500 PLNów. OK?" chyba zmienie sobie podpis w stopce 8)
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

By_żyło_się_lepiej pisze:Nie obrażaj mnie człowieku, bo nawet nie wiesz kiedy mnie możesz spotkać.
I to by było wszystko o Panu By_żyło_się_lepiej. Nie zamierzam dłużej ciągnąć dyskusji z kimś na takim poziomie jak Szanowny Pan. Proponuje przeskoczyć na inny kwiatek bo Pana posty będę od tej pory po prostu ignorował.
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

mistic pisze:
sl3tp10 pisze:Nie mogę nikomu zagwarantować że korzystając z moich wskazówek zacznie zarabiać. Nikt nikomu nie może takiego czegoś zagwarantować. Mogę zagwarantować że po moich konsultacjach człowiek będzie potrafił wchodzić w taki pozycje jak prezentowałem korzystając z SL 3 pips lub niższego. Każdy kto potrafi to sobie wyobrazić zrozumie, że daje to duże możliwości tylko trzeba umieć je wykorzystać. Ja proponuje, tak jak pisałem, kilka opcji wykorzystywania tych możliwości.
czyli gwarantujesz tylko że "człowiek będzie potrafił wchodzić w taki pozycje jak prezentowałem korzystając z SL 3 pips lub niższego" używając systemu który wyklucza jakąkolwiek uznaniowość. :lol:
Czyli Ty dalej nie jesteś milionerem ale wszyscy po twoich "konsultacjach" będą :lol:
Mistic,akurat według mnie to zdanie jest jak najbardziej ok.
Gwarancji nikt nie może dać ,z prostego powodu,bo to nie jest EA.
Wiesz,można powiedzieć"czekaj na dobry poziom,poczekaj na potwierdzenie w postaci pinbara i gwarantuje CI że będziesz zarabiał" czy to jest kłamstwo? być może nie.Ocziwiście musisz nauczyć się wyznaczania dobrych poziomów itd,i zakładam że SL potrafi tego nauczyć...

Jednak,nikt na forum nie zna Twoich umiejętności,nikt Cię nie zna na forum,a cena szkolenia jest porównywalna z innymi na forum,które są sprawdzone,wiemy że osoba nie zniknie po wpłacie kasy,czego potrafi nauczyć itd.
Dlatego,jeżeli uważasz że faktycznie masz umiejętności,to zademonstruj,kilka wejść na live da jakieś potwierdzenie,a niestety po tym o pokazałeś,po zaznaczeniu dołków i szczytów,za wiele nie można powiedzieć.
Do tego dochodzi stanowcze NIE,jeżeli chodzi o jakiekolwiek potwierdzenie,bądź wyzwanie By_żyło_się_lepiej.Pokazało by to że nie boisz się ,bo jesteś pewien swoich umiejętności.
Powiesz,że nie musisz nic udowadniać,ok ale w takim razie chyba lepiej usunąć ten stragan.
Czy kupiłbyś na giełdzie,w czarnym pudełku,telefon np za 1500 zł,ale nie mógłbyś zobaczyć zawaratości,nie wiedziałbyś czy działa itd?
Nikt nie jest w stanie potwierdzić czy tam jest telefon.

Dlatego,moim zdaniem,jeżeli mam dać 1500 za szkolenie o którym nic nie wiem,nie znam kompletnie doświadczenia,umiejętności szkolącego,Pokazał tylko screen z painta,co może świadczyć o naciągnięcu naiwnych na ładny obrazek,to wolę wybrać sprawdzone w tej samej cenie.

"Chodzi o to że ja od początku zadeklarowałem co będę tu pokazywał a co nie ale Wy wrzuciliście mnie przez to od razu do jednego koszyka z ludźmi, którzy oferują nic nie warte szkolenia bazujące chociażby na fibo i PA i innych tego typu rzeczach."

Na forum,gdzie większość posługuje się PA(tak się im,nam przynajmniej wydaje) więc takie zdanie jest dość ryzykowne.
Dlatego...a skąd mamy wiedzieć czy Twoje szkolenie jest coś warte? wydać 1500zł żeby się przekonać to jednak zbyt wysoka cena.

Ok deklarowałeś...ale chłopaki chcieli sprawdzić czy jesteś oszustem,czy faktycznie coś potrafisz,co kolwiek,chociaż odrobinę.Ty wolisz pisać,niż działać.
Dlatego moim zdaniem...potrafisz trejdować i chcesz się zareklamować ?więc zrób to jak należy.Jak do tej pory,dzięki reakcji użytkowników każdy kto trzeźwo myśli stwierdzi że to jest nie poważne żeby do Ciebie iść na szkolenie.Ale Tobie to nie przeszkadza więc moze liczysz na desperatów,tylko znowu pojawia się sprawa...ceny.Gdyby ktoś chciał/miał tyle,to wybiera sprawdzone szkolenia,a nie kota w worku.

Nie jest to atak,jest to stwierdzenie tego co tu obserwuję.I nie widzę innej możliwości odbioru tego co tu widzę.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Witam,
Wiem, że nie jest to atak i bardzo dziękuje Ci za tego posta. Straganu nie zamierzam zwijać bo przez cały czas piszą do mnie osoby zainteresowane szczegółami mojego szkolenia i nie chodzi im o udowodnienie czy zarabiam ani dokładnie o to na czym opierają się te zasady ale o ogólne szczegóły i o to co mogę im zaoferować. O cenie też rozmawiamy i w każdym przypadku jestem skłonny negocjować zwrot pieniędzy jeżeli ktoś zadeklaruje mi, że to o czym mówię nie jest wartościowe. Poza tym zabezpieczam się przed ewentualnością takich sytuacji poprzez pytanie o to jaką wiedzę posiada już dana osoba i jakie szkolenia odbyła. Do tej pory nikt nie narzekał co potwierdza, że zarówno ja jak i osoby zgłaszające się do mnie traktują sprawę z powagą i szacunkiem.

Jeżeli chodzi o słowne przepychanki to postaram się powstrzymać i więcej nie brnąć w taki głupie pyskówki ponieważ nie chcę żeby mój temat został zamknięty z byle powodu.

Odnośnie PA: Wiem, że zapewne wiele osób korzysta z PA na tym forum i ja nie twierdzę, że PA jest bezwartościowe. Stwierdziłem tylko fakt, że ludzie opowiadają, że po szkoleniach z PA ciągle tego nie czują i ja się im nie dziwie bo zasady wyznaczania poziomów S/R i ich wagi są trochę nieczytelne i wymagają dużego doświadczenia. Podsumowując: nie chciałem obrazić nikogo używającego PA ale myślę, że wiele z korzystających z tego osób jest świadoma ograniczeń związanych z tego typu systemami tylko ciężko się do tego przyznać. Tak samo jest chociażby z Fibonaccim i falami Eliotta. Znam kilka osób które deklarują się, że jest to proste ale w wielu przypadkach gubią się z prawidłowym wyznaczeniem poziomów i zasięgów fal. Jest to także sprawa bardzo uznaniowa i ciężko jest kogoś tego nauczyć jeżeli ta osoba sama nie spędzi masy czasu na obserwacji wykresów.

Osób, które się ze mną kontaktują wcale nie uważam za desperatów. Desperatem nazwałbym kogoś kto na siłę łapie się każdej możliwej techniki z nadzieją na zarobek. Istotą jest wiedzieć czego się chce i szukać źródeł które pomagają dojść do celu. Myślę, że zrozumienie mechaniki rynku i przy okazji nauka tych zasad na wykresach sekundowych jest ważnym krokiem do przodu bo nawet jeżeli ktoś ostatecznie zrezygnuje z sekund na rzecz większego spokoju to wykorzysta wiele z tych zasad na wyższych TF.
Moje podejście do inwestycji ukształtowane zostało w dużej mierze przez dwie osoby. One także nie prezentowały żadnych wejść live ani nie chwaliły się tym że zarabiają. Mnie to nie obchodziło bo wiedziałem czego chce się nauczyć i poszedłem po to właśnie do nich. Obu tym osobom oczywiście musiałem zaufać i zapłacić. Nie żałuje ani złotówki.
Dlatego własnie ja podchodzę do tego tematu w ten sam sposób. Chcę podzielić się z innymi swoją wiedzą i czekam tylko na poważne osoby rzeczywiście chcące się czegoś nauczyć.

Pozdrawiam

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

"Nie żałuje ani złotówki. "
Gorzej jakby Ci powiedzieli to co wiesz,albo gorzej...słuchając go myślałbyś"co on pieprzy".

Ja nie podważam tego o potrafisz,bo nie można podważać czegoś o czym nie ma się pojęcia.
Pozostaje Nam uzbroić się w cierpliwość,a opinie kursantów może się niedługo ukażą,co będzie w takim razie jedynym wyznacznikiem czy warto.

"że po szkoleniach z PA ciągle tego nie czują i ja się im nie dziwie bo zasady wyznaczania poziomów S/R i ich wagi są trochę nieczytelne i wymagają dużego doświadczenia"
zgodzę się,tylko dobrze było by wiedzieć,że po Twoim szkoleniu "będę to czuł".
Dla jednych 1500 to żadne pieniądze,i spróbują,ale dla większości na forum to jednak poważna kwota,i dlatego ludzi interesuje jakiekolwiek potweirdzenie.Skoro nie samych szkoleń,bo nie ma kto z forum tego potwierdzić to chociaż umiejętności tradera.
Dlatego moim zdaniem nie ma co tej dyskusji ciągnąć.Wszystko wyjdzie z czasem .

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Na blogu umieściłem screeny z dzisiejszymi miejscami dobrymi do wejścia w pozycje zgodnie z zasadami które promuje. Rozpocząłem już pracę nad przepisywaniem bloga na język polski jednak to jeszcze trochę potrwa w związku z moim brakiem wolnego czasu. Być może uda mi się zasiąść do tego wieczorem i przetłumaczę wszystko.

Pozdrawiam

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

sl3tp10 pisze:Na blogu umieściłem screeny z dzisiejszymi miejscami dobrymi do wejścia w pozycje zgodnie z zasadami które promuje. Rozpocząłem już pracę nad przepisywaniem bloga na język polski jednak to jeszcze trochę potrwa w związku z moim brakiem wolnego czasu. Być może uda mi się zasiąść do tego wieczorem i przetłumaczę wszystko.

Pozdrawiam
Może będę zadawał po jednym pytaniu i tak łatwiej dojdę do odpowiedzi które mnie że tak powiem - delikatnie nurtują.

Grałeś te trade, czy tylko można było grać te trade?
albo od razu 2 pytania ale jedno wynika z 2giego.
Jeżeli grałeś te trade to czy mógłbyś ot chociażby pokazać to w takiej formie (jeżeli nie - dlaczego)?:
http://i42.tinypic.com/fnwbyd.gif
Ostatnio zmieniony 28 lis 2011, 13:46 przez Shadi, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ