Bardzo dziękuje za sugestię. To prawda - bloga zacząłem prowadzić w języku angielskim gdyż docelowo chciałbym skierować go do anglojęzycznych odbiorców. Chciałem jednak wpierw zbadać zainteresowanie tą tematyką wśród użytkowników tego forum. Obecnie na tym poprzestaję ponieważ sytuacja osobista nie pozwala mi na poświęcenie temu większej ilości czasu i zabieganie o chętnych na zagranicznych forach. Tak jak już pisałem jeżeli ktoś chciałby uzyskać więcej informacji to proszę o kontakt mailowy. Mogę bez problemu przetłumaczyć treść postów z bloga na język polski. Może to mój błąd ale uznałem, że język angielski jest w środowisku inwestorów forex wystarczająco zrozumiały gdyż większość z wartościowych stron zawierających kursy i poradniki o tej tematyce jest własnie w tym języku.marekdt pisze:Nie żebym się jakoś czepiał ale strona się strasznie długo wgrywa - może skróć trochę ilość postów na głównej stronie... albo ograniczaj rozmiar wykresów poprzez ... miniatury?
pokazywanie gdzie się wchodziło, na historycznym wykresie jest zupełnie bez sensu... równie dobrze możesz napisać to w kilku zdaniach.
Zupełnie innym przykładem będzie - moment wejścia i kontynuację. Czyli przykłady przed i po. : )
Nazwa bloga odnosi się do dt + skalpingu - nie pokazujesz punktów wyjścia.
Prowadzisz go w języku angielskim, może lepiej zadbaj o ANGIELSKOJĘZYCZNYCH obserwatorów... :] to jest Twój Twój target... jeśli zależy ci na tym, by ktoś to czytał.... Chcesz zwiększyć oglądalność - podczep Twittera i udzielaj się na angielskojęzycznych forach i stronach, blogach...
Tyle moim skromnym zdaniem.
Pozdrawiam
Piszesz też że wklejanie screenów z miejscami wejść nie ma sensu. Rozumiem ten punkt widzenia ale taką przyjąłem konwencję. Postanowiłem zaprezentować jedynie miejsca w których, korzystając z omawianych przeze mnie zasad można bez problemu wejść w pozycję. Celowo nie zaznaczałem na wykresach miejsc wyjść z pozycji gdyż tak jak to wyjaśniam ludziom z którymi rozmawiam, można robić to na kilka rożnych sposobów w zależności od skłonności do ryzyka i zakładanego targetu inwestycji. Nie jest w moim interesie żeby omawiać te zasady szczegółowo na forum. Każdy kto zapytał mnie o szczegóły systemu droga mailową otrzymał odpowiedz i na tej podstawie mógł wyrobić sobie zdanie i zdecydować czy moja propozycja jest warta rozpatrzenia.
W dalszym ciągu zachęcam do pytań i sugestii i jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie.
Jeżeli chodzi o szybkość ładowania się bloga to nie wiem w czym rzecz - u mnie zawsze działa bardzo szybko. Być może taki już jest urok darmowych serwisów blogowych.
Pozdrawiam