SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sl3tp10 »

marekdt pisze:Nie żebym się jakoś czepiał ale strona się strasznie długo wgrywa - może skróć trochę ilość postów na głównej stronie... albo ograniczaj rozmiar wykresów poprzez ... miniatury?

pokazywanie gdzie się wchodziło, na historycznym wykresie jest zupełnie bez sensu... równie dobrze możesz napisać to w kilku zdaniach.
Zupełnie innym przykładem będzie - moment wejścia i kontynuację. Czyli przykłady przed i po. : )
Nazwa bloga odnosi się do dt + skalpingu - nie pokazujesz punktów wyjścia.

Prowadzisz go w języku angielskim, może lepiej zadbaj o ANGIELSKOJĘZYCZNYCH obserwatorów... :] to jest Twój Twój target... jeśli zależy ci na tym, by ktoś to czytał.... Chcesz zwiększyć oglądalność - podczep Twittera i udzielaj się na angielskojęzycznych forach i stronach, blogach...
Tyle moim skromnym zdaniem.
Pozdrawiam
Bardzo dziękuje za sugestię. To prawda - bloga zacząłem prowadzić w języku angielskim gdyż docelowo chciałbym skierować go do anglojęzycznych odbiorców. Chciałem jednak wpierw zbadać zainteresowanie tą tematyką wśród użytkowników tego forum. Obecnie na tym poprzestaję ponieważ sytuacja osobista nie pozwala mi na poświęcenie temu większej ilości czasu i zabieganie o chętnych na zagranicznych forach. Tak jak już pisałem jeżeli ktoś chciałby uzyskać więcej informacji to proszę o kontakt mailowy. Mogę bez problemu przetłumaczyć treść postów z bloga na język polski. Może to mój błąd ale uznałem, że język angielski jest w środowisku inwestorów forex wystarczająco zrozumiały gdyż większość z wartościowych stron zawierających kursy i poradniki o tej tematyce jest własnie w tym języku.

Piszesz też że wklejanie screenów z miejscami wejść nie ma sensu. Rozumiem ten punkt widzenia ale taką przyjąłem konwencję. Postanowiłem zaprezentować jedynie miejsca w których, korzystając z omawianych przeze mnie zasad można bez problemu wejść w pozycję. Celowo nie zaznaczałem na wykresach miejsc wyjść z pozycji gdyż tak jak to wyjaśniam ludziom z którymi rozmawiam, można robić to na kilka rożnych sposobów w zależności od skłonności do ryzyka i zakładanego targetu inwestycji. Nie jest w moim interesie żeby omawiać te zasady szczegółowo na forum. Każdy kto zapytał mnie o szczegóły systemu droga mailową otrzymał odpowiedz i na tej podstawie mógł wyrobić sobie zdanie i zdecydować czy moja propozycja jest warta rozpatrzenia.
W dalszym ciągu zachęcam do pytań i sugestii i jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie.
Jeżeli chodzi o szybkość ładowania się bloga to nie wiem w czym rzecz - u mnie zawsze działa bardzo szybko. Być może taki już jest urok darmowych serwisów blogowych.

Pozdrawiam
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

sl3tp10 nie wiem czy dobrze przeanalizowałem twój blog ale wydaje mi się że rozszyfrowałem twoją strategie, w załączniku screen przedstawiający prawdopodobne wejścia na M1 zgodnie z założeniami tego systemu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Ink.
Żadnej tajemnicy w tym systemie nie ma. Wszystkie wejścia są zaznaczane w momentach pojawiania się szpulek\pinbarów zgodnych z wcześniejszym ruchem. Jeśli nie bezpośrednio na TF z wykresu to na wyższym po połączeniu świec.

Wiedzę tą zdobyłem czytając książkę Nissona która można kupić już za ok 80 zł.
Propozycje dofinansowania przez Venture Capital proszę składać na prv. :lol:

Nie mam złudzeń że sl3tp10 to zwykły szarlatan żerujący na naiwności użytkowników forum. Nie brakuje tu takich którzy kupowali by nawet darmowe systemu dostępne na forum. Wiem o tym dobrze bo zarówno ja sam jak i inni użytkownicy dostają od czasu do zapytania o cenę systemów od nowych (zazwyczaj "zero postowych") użytkowników tego forum.

Właśnie dlatego uważam że dla osób chcących reklamować na forum szkolenia powinien istnieć status płatny "Commercial Member". Ograniczy to oferty całkowitych gołodupców i desperatów (sprzedający na allegro system do fw20 a jakiś czas wcześniej stare książki po 1 zł :lol: ).

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

widac , ze ten system to amartoszczyzna, przeciez zarabiac mozna takze na ruchach korekcyjnych :D
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Ink. Nie. Nie wydaje mi sie zebys rozszyfrowal dobrze zasady jakimi kieruje sie przy zajmowaniu pozycji aczkolwiek na tym forum jest pare osob ktore na ich podstawie byc moze robia pieniadze. Jakiekolwiek sugestie na temat tego ze podejmuje decyzje na podstawie swieczek takze sa bez sensu gdyz nie zwracam na swieczki prawie zadnej uwagi a jakakolwiek zbieznosc z obserwowanymi pinbarami czy innymi formacjami swiecowymi jest przypadkowa. Przykro mi Panowie ze korzystacie z tak prostych narzedzi ale ciesze sie gdyz wasze posty mowia ze probujecie wymyslic na czym polegaja zasady ktore promuje a to wskazuje na wasza jawna lub nie, ciekawosc. Sugeruje jednak abyście w koncu przestali liczyc na to ze ktos przedstawi wam naprawde wartosciowy zbiór zasad inwestycyjnych za free. Prosilbym o zaprzestanie chamskiego i prostackiego zachowania i nazywania mnie oszustem bo to swiadczy tylko o ograniczeniu umyslowym, zarowno pod wzgledem spolecznym jak i inwestycyjnym osoby piszacej tego typu posty. Przepraszam za brak polskich znakow i literowki. Pisalem to na szybko z telefonu.

Dodano po 2 minutach:

ka7 zarabiac mozna tez na sprzedawaniu bulek ale co to ma do tego tematu? Kolejny pro-trader?
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

ka7 pisze:widac , ze ten system to amartoszczyzna, przeciez zarabiac mozna takze na ruchach korekcyjnych :D
No fakt zapomniałem domalowac w paincie ;)

Swoją droga mój post to była jedna wielka ściema a i tak podejście było poważne, tym wlasnie chciałem pokazać jak to tu wyglada. Robię screena w mt4 maluje na pale szczyty a ludzie w to wierzą :) a prawda jest taka ze takie skreeny nie maja żadnej wartości prócz wartości artystycznej ;) dlatego pojęcia nie mam dlaczego trwa dyskusja w wątku gdzie autor opiera swoje screeny na paincie

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Panowie. Juz sam fakt ze krytykujecie kogos kto mowi o skalpingu na podstawie wykresow sekundowych a sami uzy wacie mt4 swiadczy o waszym podejsciu i poziomie zaawansowania. Zycze wam powodzenia w skalpowaniu na platformie nie obslugujacej sekund u brokerow mm ktorzy blokuja i rekwotuja transakcje dokonywane w miejscach tak duzej plynnosci jakie w wiekszosci przypadkow sa w miejscach zaznaczanych przeze mnie na wykresach. Reszte pozostawie bez komentarza bo te gadki o jakimstam srodowisku sa juz kompletnymi bredniami. No ale nie chce odbierac Panu powyzej przeswiadczenia ze naprawde jest wybrancem i sam pasuje do tego w jego mniemaniu elitarnego kregu niestety tylko forumowych traderow. Wiesz jak to jest z tym psem co duzo szczeka? Z powazaniem..

mistic
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mistic »

sl3tp10 pisze:Piszesz też że wklejanie screenów z miejscami wejść nie ma sensu. Rozumiem ten punkt widzenia ale taką przyjąłem konwencję. Postanowiłem zaprezentować jedynie miejsca w których, korzystając z omawianych przeze mnie zasad można bez problemu wejść w pozycję. Celowo nie zaznaczałem na wykresach miejsc wyjść z pozycji gdyż tak jak to wyjaśniam ludziom z którymi rozmawiam, można robić to na kilka rożnych sposobów w zależności od skłonności do ryzyka i zakładanego targetu inwestycji. Nie jest w moim interesie żeby omawiać te zasady szczegółowo na forum. Każdy kto zapytał mnie o szczegóły systemu droga mailową otrzymał odpowiedz i na tej podstawie mógł wyrobić sobie zdanie i zdecydować czy moja propozycja jest warta rozpatrzenia.
sl3tp10 niestety w piątek było bardzo mało czasu na trading ale i tak udało sie zrobić taki wynik jak poniżej :lol: żeby nie było screen w 100% oryginalny, żadnego painta ani innych tego typu programów.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Chcialbym zaznaczyc ze ostatnie zdania mojego poprzedniego posta byly kierowane tylko i wylacznie do ludzi pokroju kilku najbardziej aktywnych w tym temacie pro-traderow. Wiem ze jest tu wiele osob ktore na prawde chca sie czegos nauczyc jak rowniez KILKA osob ktore regularnie zarabiaja na forexie. Do tych dwoch grup mam naprawde duzy szacunek i nie chcialem nikogo wrzucac do jednego worka. Druga sprawa...prosze nie zasmiecac mojego watku swoimi przechwalkami. Od tego jest dzial journal. Tam Panowie nie jestescie juz tak aktywni...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

sl3tp10 pisze: Wiesz jak to jest z tym psem co duzo szczeka? Z powazaniem..
Mało mleka daje ? ;) czułem się zobowiązany odpowiedzieć bo odniosłem wrażenie ze to do mnie :p ale niestety przyjacielu system oparty na "miejscach gdzie powinno się wejść" to tak naprawdę mała cześć trejdingu bo dużo bardziej istotna jest psychika a tego nie nauczysz niestety nikogo

ODPOWIEDZ