Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

FXMario
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXMario »

raposo pisze:
jowiszj2000 pisze:Mam pytanie dlaczego broker zawiesił przelewy za pomocą SEPA??
Jest to związane z tym, że od teraz gdy zakładamy konto w Dukascopy to nie wpłacamy środków na rachunek Dukascopy w UBS ale na nasze dane i indywidualny numer IBAN. W przyszłości możliwość ta ma powrócić jednak do tego czasu broker musi spełniać jakieś dodatkowe wymogi regulacyjne (szczegółów nie znam). Otrzymałem informację, że trochę to może potrwać jednak ile wynosi "trochę" nie wie nikt.
jowiszj2000 pisze:I jeszcze jedno orientuje się jakie są koszty za pomocą przelewu SWIFT?
Wpłaty wg cennika Twojego banku, wypłaty w zależności od waluty bazowej konta. 25 EUR, 35 USD, 30 CHF, 20 GBP. Są podejmowane kroki by obniżyć te opłaty więc jest to kwestia czasu.

Witam, pytanko mam
Czy przelewy SEPA zawieszone dla wszystkich, czy tylko dla tych zakładajacych konta teraz czy w ostatnim czasie np???

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zostaly całkowicie zawieszone dla wszystkich.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Od jakiej wielkości Dukas przesyła moje zlecenia bezpośrednio na ECN, bez łączenia w pakiety? Od jakiej wielkości jest prawdziwym ECN, a nie MM?
Tzn. może w ten sposób. Grając wielkością 0,2-0,4 lota z ręki jestem na 95% pewny, że jestem robiony w ch.. a
Zlecenia wchodzą gdzieś pół sekundy i teraz na szybszym rynku, klikając z ręki prawie zawsze dostaję najgorszą cenę jaka była w ciągu tej pół sekundy/sekundy.
Dajmy na to cena jest 1.33335, daję sell, cena szybko przeskakuje na 1.3333 więc zlecenie wchodzi mi po tej drugiej cenie, czyli o pół pipsa gorszej.
Następna transakcja, znowu sell po 1.33335 ale tym razem cena szybko przeskakuje na 1.3334 i oczywiście wtedy zlecenie wchodzi po cenie pierwszej czyli 1.33335.
W momencie wchodzenia w pozycję jak jest szybki przeskok ceny, prawie zawsze dostaję najgorszą cenę.
To samo zresztą przy zamykaniu pozycji z palca. Klikam close position i widzę jak w okienku P/L pips już po moim kliknięciu, cena sobie przeskakuje np. z +4,8 pipsa na +4,3 itd. W ciągu tej pół sekundy samo sobie wybiera po jakiej cenie zostanie zamknięta pozycja i w większości jest to najgorsza cena dla mnie.

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Chyba myśą co tu napisać :wink:
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie tyle myślimy ale zawsze lepiej wszystko skonsultować i chwile dłużej poczekać niż kogoś wprowadzić w błąd :).

To może kilka podstawowych kwestii na początek.
Zlecenia Market mają ustawiony domyślny poślizg cenowy na 5.0 pips. Jeśli chcemy by nasze zlecenie było zrealizowane bez poślizgu lub wcale (bo rekwotowań nie ma) to trzeba skorzystać ze zlecenia warunkowego (conditional orders) z ustawionym poślizgiem na 0. To wszystko jest opisane u nas na stronie w artykule na temat charakterystyki zleceń i sposobów ich realizacji.

Dukascopy jest regulowane i nie może zarabiać na handlu przeciwko klientowi. Gdyby sobie na to pozwalało to straciłoby licencję dlatego nie można nazywać go MM. KAŻDE zlecenie jest wysyłane na rynek - małe i duże. Jak wyjdą dwa w tym samym momencie to pójdą razem, jak wyjdzie jedna to pójdzie sama. Dostawcami płynności nie są tylko duże banki więc płynność pozwala kojarzyć i te małe zlecenia.

Więcej na temat płynności i wysyłania zleceń znajdziecie tutaj:
http://www.dukascopy.com/swiss/docs/SWFXMarketplace.pdf

Można napisać do Dukascopy by dowiedzieć się jaki mamy ping. Im mniejszy tym zlecenie szybciej wejdzie.
http://www.dukascopy.com/wiki/index.php ... Connection
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

raposo pisze:Nie tyle myślimy ale zawsze lepiej wszystko skonsultować i chwile dłużej poczekać niż kogoś wprowadzić w błąd :).

To może kilka podstawowych kwestii na początek.
Zlecenia Market mają ustawiony domyślny poślizg cenowy na 5.0 pips. Jeśli chcemy by nasze zlecenie było zrealizowane bez poślizgu lub wcale (bo rekwotowań nie ma) to trzeba skorzystać ze zlecenia warunkowego (conditional orders) z ustawionym poślizgiem na 0. To wszystko jest opisane u nas na stronie w artykule na temat charakterystyki zleceń i sposobów ich realizacji.

Dukascopy jest regulowane i nie może zarabiać na handlu przeciwko klientowi. Gdyby sobie na to pozwalało to straciłoby licencję dlatego nie można nazywać go MM. KAŻDE zlecenie jest wysyłane na rynek - małe i duże. Jak wyjdą dwa w tym samym momencie to pójdą razem, jak wyjdzie jedna to pójdzie sama. Dostawcami płynności nie są tylko duże banki więc płynność pozwala kojarzyć i te małe zlecenia.

Więcej na temat płynności i wysyłania zleceń znajdziecie tutaj:
http://www.dukascopy.com/swiss/docs/SWFXMarketplace.pdf

Można napisać do Dukascopy by dowiedzieć się jaki mamy ping. Im mniejszy tym zlecenie szybciej wejdzie.
http://www.dukascopy.com/wiki/index.php ... Connection
raposo, uwazam, ze dales wymijajaca odpowiedz.

Przedstawiciel Dukasa na forexpeacearmy pisze (link):
... As far as hedging is concerned, things cannot be as simple as you expect. As a matter of fact, it might be that certain clients’ orders may be not hedged instantly, not hedged fully or not hedged at all. It is in particular the case when clients give orders which are too small to be hedged with main liquidity providers of the marketplace which usually are banks. To ensure liquidity for such small orders, ECN brokers have no option but to execute those orders without instant hedge...
Zgaduje, ze intencja pytajacego bylo od jakiej kwoty zlecenia ida na interbank. Standardowo jednostka transakcyjna jest 1 lot (100k), ale pamietam, ze pare lat temu w Dukasie minimalna transakcja opiewala na 2.5 lota. Pytanie pozostaje nadal aktualne - od jakiej kwoty zlecenia moga byc realizowane bezposrednio na interbanku?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie znam osoby która to pisała ale cały mój poprzedni post był skonsultowany z pracownikiem Dukascopy Bank, który to potwierdził i jak pisałem - nie ma różnicy jaki wolumen ma Twoje zlecenie, bo broker musi je wysłać na rynek. Interbank to jak nazwa wskazuje miejsce handlu z bankami, a są jeszcze dodatkowi, mniejsi uczestnicy rynku.
forex pisze: Standardowo jednostka transakcyjna jest 1 lot (100k), ale pamietam, ze pare lat temu w Dukasie minimalna transakcja opiewala na 2.5 lota.
Dokładnie. Kiedyś minimalnym wolumenem transakcji było 2.5 lota, następnie 1 lot, a teraz są i mikroloty. Wszystko na skutek pozyskania dodatkowej płynności.

Spróbuję się dowiedzieć co autor tamtej wypowiedzi miał dokładnie na myśli, bo to co piszę to nie moje osobiste przypuszczenia ale informacje uzyskane od Dukascopy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

raposo pisze:Nie znam osoby która to pisała ale cały mój poprzedni post był skonsultowany z pracownikiem Dukascopy Bank, który to potwierdził i jak pisałem - nie ma różnicy jaki wolumen ma Twoje zlecenie, bo broker musi je wysłać na rynek. Interbank to jak nazwa wskazuje miejsce handlu z bankami, a są jeszcze dodatkowi, mniejsi uczestnicy rynku.
forex pisze: Standardowo jednostka transakcyjna jest 1 lot (100k), ale pamietam, ze pare lat temu w Dukasie minimalna transakcja opiewala na 2.5 lota.
Dokładnie. Kiedyś minimalnym wolumenem transakcji było 2.5 lota, następnie 1 lot, a teraz są i mikroloty. Wszystko na skutek pozyskania dodatkowej płynności.

Spróbuję się dowiedzieć co autor tamtej wypowiedzi miał dokładnie na myśli, bo to co piszę to nie moje osobiste przypuszczenia ale informacje uzyskane od Dukascopy.
o.k., niezaleznie od tego co autor mial na mysli, to ja odnoszac sie do tekstu:
... As far as hedging is concerned, things cannot be as simple as you expect. As a matter of fact, it might be that certain clients’ orders may be not hedged instantly, not hedged fully or not hedged at all. It is in particular the case when clients give orders which are too small to be hedged with main liquidity providers of the marketplace which usually are banks. To ensure liquidity for such small orders, ECN brokers have no option but to execute those orders without instant hedge...
pytam jakie zlecenia sa zbyt male, zeby mogly byc realizowane poprzez "glownych dostarczycieli plynnosci, ktorymi sa przewaznie banki". Gdzie przebiega ta granica? 1 lot? 2.5 lota?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Technically and contractually, the ECN broker always must be the counterparty to all trades (in opposite direction) matched on the marketplace. Normally, each trade between a client and the broker is instantly hedged with trade(s) in opposite direction between the broker and other participants of the marketplace. As far as hedging is concerned, things cannot be as simple as you expect.
Możecie też próbować rozwikłać tą część.. i co to ma wspólnego z ECN.
Teraz mozna iść na CME i wyobrazic sobie to jeszcze raz..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

tuwlos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tuwlos »

Technically and contractually, the ECN broker always must be the counterparty to all trades (in opposite direction) matched on the marketplace. Normally, each trade between a client and the broker is instantly hedged with trade(s) in opposite direction between the broker and other participants of the marketplace. As far as hedging is concerned, things cannot be as simple as you expect.
FXCM issue ?

ODPOWIEDZ