Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Gwyn_Bleidd
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gwyn_Bleidd »

Raposo powiedz mi proszę jak odśmiecić wykres w sensie usunąć automatycznie kreślone symbole oznaczające zawarcie transakcji?

Sory nie moge jakoś znaleźć czasu, żeby instrukcję poczytać ;p
Życie to surfing, więc nie bój się fal.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Gwyn_Bleidd pisze:Raposo powiedz mi proszę jak odśmiecić wykres w sensie usunąć automatycznie kreślone symbole oznaczające zawarcie transakcji?
Z lewej w Workspace klik prawym na nazwę wykresu -> Clear Chart.
Lub wyłączasz opcję pokazywania tych akcji w Tools -> Preferences -> Chart -> Orders Visualization.
Gwyn_Bleidd pisze:Sory nie moge jakoś znaleźć czasu, żeby instrukcję poczytać ;p
Spokojnie, niebawem weekend... :D
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Miałem ustawione buy limit order na EUR/CHF na 1.2370. O godzinie 14.39.50 GMT , czyli nasza 15.40 powinno ono być zrealizowane, bo cena ask przekroczyła ten poziom. Napisałem reklamacje i oto ich odpowiedź:
"Greetings,

please note that the order you placed was a limit order. Limit orders are executed only at the set price or at a better price.

The order was triggered as the price met the order conditions for one tick, then the price retraced. Due to this the order was rejected as the
order condition was not met anymore.

Kind regards,
Dukascopy Support"

Mają rację?

Edit
Dzięki Cyb
Swoją drogą to z tego wynika, że w Dukasie limit order będzie zawsze wypełnione po ustawionej cenie albo cenie dla nas lepszej. W Aliorze czasami limit order miałem wykonywane po cenie gorszej niż ustawiona. Chociaż z drugiej strony na Aliorze to zlecenie by zostało zrealizowane:)
Ostatnio zmieniony 16 lis 2011, 17:12 przez kingjaxe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Tak. Zabrakło Ci jednego ticka.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

kingjaxe pisze:Swoją drogą to z tego wynika, że w Dukasie limit order będzie zawsze wypełnione po ustawionej cenie albo cenie dla nas lepszej.
Dokładnie. Masz to opisane u nas na stronie w charakterystyce i sposobie realizacji zleceń w Dukascopy (jeśli nie widziałeś link mogę podesłać na PW).
kingjaxe pisze:W Aliorze czasami limit order miałem wykonywane po cenie gorszej niż ustawiona.
No tylko czy tak powinno być? :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

mm pytanie ile czasu trwa założenie konta w Duka? na stronie forex club pisze też o jakiejś zniżce na prowizje, ale jak wiadomo nie ma nic za darmo więc pytanie z czym owa zniżka się wiąże?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

brother pisze:na stronie forex club pisze też o jakiejś zniżce na prowizje
25% albo 30 % nie pamiętam. Podobno inni dają zniżkę 40% ale nie wiem czy to aktualne, bodajże na cool forex czy cóś;]
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

brother pisze:mm pytanie ile czasu trwa założenie konta w Duka?
Jeśli wszystko pójdzie sprawnie (wpłata, przesłanie kompletu dokumentów) to około 7 dni roboczych. Zniżka u nas to obecnie 30% + inne korzyści, które dajemy i wciąz pojawiają się nowe ;). Ciebie to nic nie kosztuje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Raposo, a jak tam idzie sprawa duca Europe??
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Helium pisze:Raposo, a jak tam idzie sprawa duca Europe??
Robiłem rozeznanie wczoraj - wstępnie początek przyszłego tygodnia ale to i tak nie od nas zależy więc trzeba czekać cierpliwie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ