ajsw pisze:Interesuje mnie to by można ją było zaczepić w danym punkcie (np. zaznaczając jakiś opór) wykresu a dalej, żeby szła w nieskończoność.
A to nie spełnia Twojego wymogu standardowa "horizontal line"?
"Price Marker" - pozioma linia ze strzałkami z obu stron u góry na pasku.
Wg mnie nie, gdyż ona leci od nieskończoności do nieskończoności. A ja chciałbym zaznaczając jakieś wsparcie/opór wiedzieć po jakimś czasie z czego on wynika. I do tego potrzebuję linii, którą mógłbym zaczepić np. na końcu knota świecy a dalej niech leci w nieskończoność.
ajsw pisze:Interesuje mnie to by można ją było zaczepić w danym punkcie (np. zaznaczając jakiś opór) wykresu a dalej, żeby szła w nieskończoność.
A to nie spełnia Twojego wymogu standardowa "horizontal line"?
"Price Marker" - pozioma linia ze strzałkami z obu stron u góry na pasku.
Dobrze że wyszedł temat "horizontal line" Mianowicie przy jej wyedytowaniu pojawiają się możliwości takie jak: edit label, opcje dotyczące koloru i grubości i transparencji itp, ale brakuje jednej istotnej opcji; mianowicie EDIT VALUE!
Jak ktoś wrzuci sobie powiedzmy jakiś oscylator i chce wrzucić linie zero, to wybiera właśnie "horizontal line", którą trzeba ręcznie trafić w 0.0000000 a to jest niemożliwe, zawsze to będzie 0.0000XXX. Może piąte, szóste i siódme m-ce po przecinku nie robi wielkiej różnicy, niemniej jednak w MT4 możliwość taka istnieje i panowie z Dukasa mogliby to poprawić:-)
Czy dzisiaj około 10: 00 miał ktoś problemy z platformą? Ja miałem dość dziwną sytuację: po sygnale na longa chciałem zacząć trejda a tu ... się nie da... Cena praktycznie stoi a ja wciskam BUY raz za razem i nic... ok myślę, nie ma nikogo kto chciałby mi sprzedać po tej cenie ( demo). Nagle jakieś 3 do 5 sekund po ostatniej próbie pozycja się otwarła. Próbuję zamknąć i nic... cena wali w dół, mija SL a pozycja dalej otwarta! Cena zaczyna wracać do linii SL i wtedy pozycja się zamyka... Po cenie niższej niż SL więc przypuszczalnie zamknięte z palca z poślizgiem... po kilku minutach rysuję sobie linie trendu a tu sru! otwiera mi się long! I znowu to samo, nie mogę zamknąć, SL przebite, itd... Rozumiem, że to ECN i potrzebuje znaleźć dla mnie przeciwne zlecenie, co może potrwać itd. było to wałkowane 1000 razy na forum. Ale do diabła takie pozycje nie powinny być realizowane po takim czasie! Niestety w ferworze walki z platformą nie sprawdziłem okienka "Messages" przed jej zamknięciem, nie wiem więc jakie były wtedy komunikaty. Można to jakoś przywrócić? Mam tylko screeny z momentów gdy cena przebija SL-a. Nie wiem o co chodzi, może to źle ustawiony slippage?aktualnie mam na 0,5 to chyba dość mała wartość. A może problemy z netem? Co o tym sądzicie?
PS sorki za małe zdjęcia robiłem na szybko, wykres M1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.