W Dukascopy operuje się milionami zamiast lotów. Pozycja 0.1 to standardowy 1 lot, czyli 100000 jednostek waluty bazowej.bartek1916 pisze:w Dukascopy sa chyba inne parametry dla wielkosci pozycji? czy 1.000 to 1 lot czy 10 lotow?
Dukascopy - ECN
W Dukascopy nie operuje się lotami. 1 lot został przyjęty jako 100 000 jednostek, niezależnie od tego gdzie by nie występował. Natomiast w Dukascopy mamy możliwość zdefiniowania na platformie jednostki w której wolumen będzie wyrażany. Do dyspozycji są:bartek1916 pisze:pewnie juz wiele razy bylo ale watek jest na tyle duzy ze trudno mi bylo to znalezc. w Dukascopy sa chyba inne parametry dla wielkosci pozycji? czy 1.000 to 1 lot czy 10 lotow? jezeli chce otworzyc pozycje 0,5 lota to musze wpisac 0.050?
- miliony (0.1 = 1 lot)
- tysiące (100 = 1 lot)
- jednostki (100 000 = 1 lot)
Gdzie, co i jak znaleźć jest opisane w instrukcji JForex (u mnie na stronie w dziale Download).
Dobry pomysł. Postaram się przygotować taki opis oferty na dniach.bartek1916 pisze:p.s. moze ktos mialby ochote zrobic jakies podsumowanie aktualnej oferty na pierwszej stronie tak jak jest przy FxPro?
Niestety nic nie wiadomo. Od dłuższego czasu czekamy jeszcze na platformę dla Androida (na razie jest tylko do podglądu).cemberek pisze:Wiecie moze kiedy Dukascopy zrobi chociaz jakis maly update ktory w czasie aktualnym pokazywalby wykres i dawal mozliwosc kreslenia srednich ?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Spróbuj tegomalsehen pisze:"unable to watch the aplication"
Okno z takim komunikatem pojawia mi się, gdy chcę włączyć platformę brokera. Przeinstalowałem jave, jednak nie pomogło.
Konto demo, jeszcze parę dni temu działało.
Po przez link od brokera również aplikacja nie chce zaskoczyć.
Co można na to poradzić ?
http://www.java.com/en/download/help/plugin_cache.xml
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
Ściągnij skrót platformy na nowo ze strony brokera. Z demo często tak bywa, że po weekendzie trzeba pobrać nowy skrót.malsehen pisze:Co można na to poradzić ?
Nie wiem co masz na myśli pisząc "lewostronnie domkniętych" ale wszystkie opcje linii masz po dwukrotnym kliknięciu na nie, a następnie kliku prawym przyciskiem myszy. Jeśli nie chcesz by linia szła w nieskończoność to trzeba skorzystać z "Short line".ajsw pisze:istnieje możliwość rysowania linii poziomych lewostronnie domkniętych w jforex????
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Problem w tym, że chcę aby szła w nieskończoność. Interesuje mnie to by można ją było zaczepić w danym punkcie (np. zaznaczając jakiś opór) wykresu a dalej, żeby szła w nieskończoność.raposo pisze:Ściągnij skrót platformy na nowo ze strony brokera. Z demo często tak bywa, że po weekendzie trzeba pobrać nowy skrót.malsehen pisze:Co można na to poradzić ?Nie wiem co masz na myśli pisząc "lewostronnie domkniętych" ale wszystkie opcje linii masz po dwukrotnym kliknięciu na nie, a następnie kliku prawym przyciskiem myszy. Jeśli nie chcesz by linia szła w nieskończoność to trzeba skorzystać z "Short line".ajsw pisze:istnieje możliwość rysowania linii poziomych lewostronnie domkniętych w jforex????
A to nie spełnia Twojego wymogu standardowa "horizontal line"?ajsw pisze:Interesuje mnie to by można ją było zaczepić w danym punkcie (np. zaznaczając jakiś opór) wykresu a dalej, żeby szła w nieskończoność.

"Price Marker" - pozioma linia ze strzałkami z obu stron u góry na pasku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu