Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

bartek1916 pisze:w Dukascopy sa chyba inne parametry dla wielkosci pozycji? czy 1.000 to 1 lot czy 10 lotow?
W Dukascopy operuje się milionami zamiast lotów. Pozycja 0.1 to standardowy 1 lot, czyli 100000 jednostek waluty bazowej.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

bartek1916 pisze:pewnie juz wiele razy bylo ale watek jest na tyle duzy ze trudno mi bylo to znalezc. w Dukascopy sa chyba inne parametry dla wielkosci pozycji? czy 1.000 to 1 lot czy 10 lotow? jezeli chce otworzyc pozycje 0,5 lota to musze wpisac 0.050?
W Dukascopy nie operuje się lotami. 1 lot został przyjęty jako 100 000 jednostek, niezależnie od tego gdzie by nie występował. Natomiast w Dukascopy mamy możliwość zdefiniowania na platformie jednostki w której wolumen będzie wyrażany. Do dyspozycji są:
- miliony (0.1 = 1 lot)
- tysiące (100 = 1 lot)
- jednostki (100 000 = 1 lot)
Gdzie, co i jak znaleźć jest opisane w instrukcji JForex (u mnie na stronie w dziale Download).
bartek1916 pisze:p.s. moze ktos mialby ochote zrobic jakies podsumowanie aktualnej oferty na pierwszej stronie tak jak jest przy FxPro?
Dobry pomysł. Postaram się przygotować taki opis oferty na dniach.
cemberek pisze:Wiecie moze kiedy Dukascopy zrobi chociaz jakis maly update ktory w czasie aktualnym pokazywalby wykres i dawal mozliwosc kreslenia srednich ?
Niestety nic nie wiadomo. Od dłuższego czasu czekamy jeszcze na platformę dla Androida (na razie jest tylko do podglądu).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

"unable to watch the aplication"

Okno z takim komunikatem pojawia mi się, gdy chcę włączyć platformę brokera. Przeinstalowałem jave, jednak nie pomogło.
Konto demo, jeszcze parę dni temu działało.
Po przez link od brokera również aplikacja nie chce zaskoczyć.
Co można na to poradzić ?

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

malsehen pisze:"unable to watch the aplication"

Okno z takim komunikatem pojawia mi się, gdy chcę włączyć platformę brokera. Przeinstalowałem jave, jednak nie pomogło.
Konto demo, jeszcze parę dni temu działało.
Po przez link od brokera również aplikacja nie chce zaskoczyć.
Co można na to poradzić ?
Spróbuj tego
http://www.java.com/en/download/help/plugin_cache.xml
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

ajsw
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ajsw »

istnieje możliwość rysowania linii poziomych lewostronnie domkniętych w jforex????

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

malsehen pisze:Co można na to poradzić ?
Ściągnij skrót platformy na nowo ze strony brokera. Z demo często tak bywa, że po weekendzie trzeba pobrać nowy skrót.
ajsw pisze:istnieje możliwość rysowania linii poziomych lewostronnie domkniętych w jforex????
Nie wiem co masz na myśli pisząc "lewostronnie domkniętych" ale wszystkie opcje linii masz po dwukrotnym kliknięciu na nie, a następnie kliku prawym przyciskiem myszy. Jeśli nie chcesz by linia szła w nieskończoność to trzeba skorzystać z "Short line".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ajsw
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ajsw »

raposo pisze:
malsehen pisze:Co można na to poradzić ?
Ściągnij skrót platformy na nowo ze strony brokera. Z demo często tak bywa, że po weekendzie trzeba pobrać nowy skrót.
ajsw pisze:istnieje możliwość rysowania linii poziomych lewostronnie domkniętych w jforex????
Nie wiem co masz na myśli pisząc "lewostronnie domkniętych" ale wszystkie opcje linii masz po dwukrotnym kliknięciu na nie, a następnie kliku prawym przyciskiem myszy. Jeśli nie chcesz by linia szła w nieskończoność to trzeba skorzystać z "Short line".
Problem w tym, że chcę aby szła w nieskończoność. Interesuje mnie to by można ją było zaczepić w danym punkcie (np. zaznaczając jakiś opór) wykresu a dalej, żeby szła w nieskończoność.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ajsw pisze:Interesuje mnie to by można ją było zaczepić w danym punkcie (np. zaznaczając jakiś opór) wykresu a dalej, żeby szła w nieskończoność.
A to nie spełnia Twojego wymogu standardowa "horizontal line"? :)
"Price Marker" - pozioma linia ze strzałkami z obu stron u góry na pasku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Edek123
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edek123 »

Duka zmniejszyla minimalny depozyt do 100 USD w Europie .... :wink:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

ale commision chyba wtedy bez rabatów