Propozycja zmian odnośnie reklam szkoleń.
Propozycja zmian odnośnie reklam szkoleń.
Witam,
Chciałbym przedyskutować jedną propozycję odnośnie zmiany w regulaminie forum. Jak wiadomo na forum istnieje masa propozycji szkoleń. Jedne gorsze, drugie lepsze, trzecie gówniane na potęgę.
O ile nie chcę nikomu bronić reklamowania swoich produktów, niezależnie jakiej jakości są, o tyle chciałbym aby na forum istniały tylko i wyłącznie poważne oferty.
Moja propozycja jest następująca :
1) Dział "ciekawe linki, reklamy" pozostawić jako dział do wszystkiego poza szkoleniami
2) Dodać dział "szkolenia" z następującymi zasadami :
Wszelkie screeny muszą pochodzić z konta real prowadzącego szkolenie ( o ile jest to szkolenie z jakiegoś "systemu" ).
Wszelkie screeny z kont demo, wszelkie rysunki typu : tu bym wchodził w S, tu w L, obietnice typu 1200 pips miesięcznie gwarantowane - AUTOMATYCZNE SKASOWANIE WĄTKU.
Weryfikacja konta real po numerze zlecenia z mt4, ewentualnie hasło inwestora na 1 dzień dla moderatora - w celu potwierdzenia zgodności screenów z oryginałem.
Generalnie chodzi o to aby szkolenia oferowały osoby które potrafią pokazać praktyczną wiedzę, a nie typowo teoretyczną.
Wszelkie szkolenia z pozostałych tematów ( psychologia inwestowania, MM itp ) na zasadach bez zmian.
Jakieś opinie ? / pomysły ?
A może jestem zbyt przewrażliwiony ?
Dodano po 4 minutach:
Jako że istnieją też płatne EA - ich reklama obowiązywałaby na takich samych zasadach jak szkoleń. Tylko nazwa działu musiałaby być uniwersalna dla obydwu.
Chciałbym przedyskutować jedną propozycję odnośnie zmiany w regulaminie forum. Jak wiadomo na forum istnieje masa propozycji szkoleń. Jedne gorsze, drugie lepsze, trzecie gówniane na potęgę.
O ile nie chcę nikomu bronić reklamowania swoich produktów, niezależnie jakiej jakości są, o tyle chciałbym aby na forum istniały tylko i wyłącznie poważne oferty.
Moja propozycja jest następująca :
1) Dział "ciekawe linki, reklamy" pozostawić jako dział do wszystkiego poza szkoleniami
2) Dodać dział "szkolenia" z następującymi zasadami :
Wszelkie screeny muszą pochodzić z konta real prowadzącego szkolenie ( o ile jest to szkolenie z jakiegoś "systemu" ).
Wszelkie screeny z kont demo, wszelkie rysunki typu : tu bym wchodził w S, tu w L, obietnice typu 1200 pips miesięcznie gwarantowane - AUTOMATYCZNE SKASOWANIE WĄTKU.
Weryfikacja konta real po numerze zlecenia z mt4, ewentualnie hasło inwestora na 1 dzień dla moderatora - w celu potwierdzenia zgodności screenów z oryginałem.
Generalnie chodzi o to aby szkolenia oferowały osoby które potrafią pokazać praktyczną wiedzę, a nie typowo teoretyczną.
Wszelkie szkolenia z pozostałych tematów ( psychologia inwestowania, MM itp ) na zasadach bez zmian.
Jakieś opinie ? / pomysły ?
A może jestem zbyt przewrażliwiony ?
Dodano po 4 minutach:
Jako że istnieją też płatne EA - ich reklama obowiązywałaby na takich samych zasadach jak szkoleń. Tylko nazwa działu musiałaby być uniwersalna dla obydwu.
- jasonbourne
- Pasjonat
Moim zdaniem, wymaganie działalności nie jest zbyt dobre, bo po pierwsze, firmę może założyć sobie każdy, fakt posiadania REGON-u nic nie mówi o szkoleniu, po drugie, firma to jednak koszty, i czy rzeczywiście z punktu widzenia jakości forum ma znaczenie czy ktoś tam płaci ZUS czy dorabia sobie na czarno?admkowal pisze:Był jeszcze pomysł obowiązku rejestracji działalności
Natomiast propozycje Cyb są moim zdaniem bardzo dobre. Przede wszystkim wgląd w konto przez któregoś MOD-a to po prostu strzał w dziesiątkę.
Większość "szkoleń" nie przejdzie takiej weryfikacji pomyślnie i od razu mamy bardzo mocną selekcję.

Tylko błagam, nie wymagajcie 10 lat pod kontrolą CFTC.

A, żeby uniknąć nieporozumień, ja nie robię obecnie żadnych szkołeń.

Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Re: Propozycja zmian odnośnie reklam szkoleń.
to najlepsza propozycja.Oczywiście szkolący lub sprzedawca systemu manualnego bądź też EA może udostępnić takie hasło dla wszystkich jeśli nie ma z tym problemu.W jednym dziale powinny być szkolenia ale tu pojawia się problem, bo można robić szkolenie ogólne a można sprzedawać system manualny +szkolenie.To należałoby rozgraniczyć.W tym samym dziale powinny być też EA.Cyb pisze: hasło inwestora na 1 dzień dla moderatora - w celu potwierdzenia zgodności screenów z oryginałem.
pozdrawiam
mistic
Nie..Cyb pisze:A może jestem zbyt przewrażliwiony ?
mysle ze dzial nie ma sensu.. szkolacych nie ma az tylu, wiekszosc to i tak bzduryCyb pisze:2) Dodać dział "szkolenia" z następującymi zasadami :

Ale mozna by zrobić podwieszony watek Polecane szkolenia.. ale kurna.. ja tego swoimi oczyma nie widze..
Jak sobie pomysle ze mozna by certyfikaty wystawiac to mnie kusi

To moze byc sensowne.. tydzien albo nawet miesiac.. i powolać kapitule w liczbie 5-10 osob z forum chetnych do potwierdzenia zeby nie bylo.. cos za cos..Cyb pisze:Weryfikacja konta real po numerze zlecenia z mt4, ewentualnie hasło inwestora na 1 dzień dla moderatora - w celu potwierdzenia zgodności screenów z oryginałem.
ale chce sie wam? Chcecie tak ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Nie robił bym potwierdzeń przez X osób. Nie wiem w sumie czy masz na myśli osoby do potwierdzenia zgodności screenów z kontem ( to bez sensu X osób jeżeli ktoś nie chce upubliczniać za mocno konta ) ani też bez sensu potwierdzenie przez kursantów ( bo nie każdy da radę zarabiać każdym systemem ).
Nie potrzeba też hasła na tydzień czy miesiąc. Ktoś umieszcza X screenów, daje hasło inwestora i mod sprawdza czy zgadza się to z historią i czy jest to real, oraz czy pokazane są wszystkie wejścia a nie tylko te dobre.
Taka kontrola ewentualnie raz na jakiś czas o ile będą nowe screeny.
Oczywiście oferta bez potwierdzeń - KOSZ.
Obiecanki że system jest super - KOSZ
Musi być albo historia na real, albo zagrania w czasie rzeczywistym też z real.
Można też rozwiązać to bez nowego działu. Po prostu przy każdym potwierdzonym wątku moderator może dać odpowiednią adnotację w tytule / treści pierwszego postu.
Nie potrzeba też hasła na tydzień czy miesiąc. Ktoś umieszcza X screenów, daje hasło inwestora i mod sprawdza czy zgadza się to z historią i czy jest to real, oraz czy pokazane są wszystkie wejścia a nie tylko te dobre.
Taka kontrola ewentualnie raz na jakiś czas o ile będą nowe screeny.
Oczywiście oferta bez potwierdzeń - KOSZ.
Obiecanki że system jest super - KOSZ
Musi być albo historia na real, albo zagrania w czasie rzeczywistym też z real.
Można też rozwiązać to bez nowego działu. Po prostu przy każdym potwierdzonym wątku moderator może dać odpowiednią adnotację w tytule / treści pierwszego postu.
ale mówicie o nowych ofertach, czy wszystkie oferty na forum zostaną przefiltrowane? Bo jakoś wątpię, żeby fxlamer albo mryogi specjalnie zakładał konto żeby pokazać że jego system zarabia.
Bo jeśli nie, to wyglada na to, że chcecie wykosić konkurencję, żeby starym użytkownikom nie spadły obroty.
A poza tym czy to nie jest forum, gdzie każdy może zamieszczać oferty jakie tylko chce?
Bo jeśli nie, to wyglada na to, że chcecie wykosić konkurencję, żeby starym użytkownikom nie spadły obroty.
A poza tym czy to nie jest forum, gdzie każdy może zamieszczać oferty jakie tylko chce?
Jaką ja mam konkurencję skoro nie robię, nie robiłem i robił szkoleń nie będę ?
Poza tym to tylko propozycja.
Zawsze można zrobić to na zasadzie takiej jak pisałem - Szkolenie ZWERYFIKOWANE - temat z odpowiednią adnotacją i ewentualnie dodatkowo przyklejony.
Ktoś nie chce robić weryfikacji ? Jego sprawa, zostaje bez przyklejonego tematu automatycznie obniżając wiarygodność.
W ten sposób osoby które już posiadają oferty albo zostaną gdzie są, albo będą mogły się "zweryfikować".
Zainteresowanie rynkiem forex z roku na rok rośnie. Coraz więcej reklam w TV, prasie, necie itd.
To ma na celu jedynie uratowanie chociaż garstki ludzi przed wydaniem pieniędzy w błoto.
Poza tym to tylko propozycja.
Zawsze można zrobić to na zasadzie takiej jak pisałem - Szkolenie ZWERYFIKOWANE - temat z odpowiednią adnotacją i ewentualnie dodatkowo przyklejony.
Ktoś nie chce robić weryfikacji ? Jego sprawa, zostaje bez przyklejonego tematu automatycznie obniżając wiarygodność.
W ten sposób osoby które już posiadają oferty albo zostaną gdzie są, albo będą mogły się "zweryfikować".
Zainteresowanie rynkiem forex z roku na rok rośnie. Coraz więcej reklam w TV, prasie, necie itd.
To ma na celu jedynie uratowanie chociaż garstki ludzi przed wydaniem pieniędzy w błoto.
to ten bez weryfikacji zostanie na forum, czy tak jak pisaleś w pierwszym poście wylatuje?
dobrym pomysłem by było zrobienie poddziału dla szkoleń zweryfikowanych "z gwarancją jakości", ale takie naciągane szkolenia też powinny być, bo ciekawe linki i reklamy to taka tablica ogłoszeń gdzie każdy powienien móc zamieścić swoją ofertę
dobrym pomysłem by było zrobienie poddziału dla szkoleń zweryfikowanych "z gwarancją jakości", ale takie naciągane szkolenia też powinny być, bo ciekawe linki i reklamy to taka tablica ogłoszeń gdzie każdy powienien móc zamieścić swoją ofertę