Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala
- Mighty Baz
- Pasjonat
Nie ma co zamykać, bo temat-rzeka.batman pisze:Wczesniej wspominalem, ze popatrze na sprektrogram sygnalu forexowego i zobacze czy cos widzac. Niestety nic madrego nie udalo mi sie zobaczyc. A nawet jak cos widac - np ze w danym okresie byla wieksza amplituda wahan o okresie kilku godzin - to widac raczej dopiero po fakcie niz w czasie trwania. Wiec ta metoda raczej nie nadaje sie do takich analiz takich sygnalow.
Znaczy masz gralla i chcesz zamknac temat?mike_05 pisze:Grallujemy dalej, czy out?
Na teraz, to mam 2 podejrzanych, których dalej "przesłuchuję" na wszelkie okoliczności (jeden wystartował real ) i 2 pomysły w trakcie składania do kupy.
Trzeci cwaniak też przechodzi katowanie, tylko świetnie sobie radzi bez SL (100% zyskownych transakcji), tylko ciągnie pelikana coraz głębszego. Nie ma jak przetestować na mt4, bo multiwalutowy. Na dużym lewarze nawet mu to nie przeszkadza, bo free margin zachowuje bezpieczny przez to, że cały czas dokłada do zysku z innych par i na jednej próbie, nawet jak by zamknął wszystkie otwarte przegrywające, ma zysk.
Pracujących non stop obecnie 26 platform, na 7 komputerach.

Dodano po 11 minutach:
256 chyba coś wymyślił, bo coś nie ma czasu pisać.

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
? Na pewno nic nie pomyliłeś ?mike_05 pisze:Pracujących non stop obecnie 26 platform, na 7 komputerach
Dodano po 4 minutach:
Przedstawiam dalszy ciąg testu mojego EA.
Co pewien czas prezntuję test bez zmiany ustawień.
Wolumen stały 1 lot, depo początkowe 10000$.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.
Wracając do tego co pisałem wcześniej w tym wątku to w końcu udało mi się napisać stabilny i bezpieczny system. Wyników dobrych ma dużo na różnych ustawieniach. Gra uśredniając cenę, a przy obliczaniu lota korzysta z funkcji kwadratowej. I tak przy equity stopie na 30% udaje mu się wyciągnąć średniorocznie około 70% przy DD rzędu 22%. Trochę czasu mi to zajęło, wersji było bardzo dużo ale ostatecznie efekt jest zadowalający
Pozdrawiam i życzę sukcesów!