Witam wszystkich,
na początek chciałbym się odnieść do posta
By_żyło_się_lepiej .
Szanowny Panie. Naprawdę przykro mi, że Pana horyzont na Forexie kończy się na H1 i na tej podstawie określa Pan trend jaki panuje w danym momencie. Rzeczywiście - trend z H1 jest ważny, nawet bardzo ważny, lecz tak wąskie spojrzenie nie ma prawa być podstawą krytyki systemu działającego na TF sekundowym gdyż w tym momencie na sekundach trend może być wzrostową korektą, trendu spadkowego na M1, który jest korektą wzrostu na M5 itd itd aż do H1.
Pomimo wszystko dziękuje Panu za słowa krytyki i za zainteresowanie moim tematem.
Do
skco
Szanowny Panie. Jak już ktoś wyżej napisał jestem dobry w obsłudze Painta. Uwierzcie mi, że równie sprawnie mogłoby mi pójść narysowanie na wykresie paru strzałeczek, takich jak te na platformie Dukascopy i do tego dorzucenie spreparowanej tabelki z Position Report. Czy cokolwiek zmieniłoby gdyby to były prawdziwe dane? Nie. Nie, dlatego, że na tym forum panuje niestety opinia tzw. specjalistów

.
Rozumiem wszystkie Wasze słowa. bardzo mi przykro, że żyjemy w czasach powszechnego oszustwa. Zdaję sobie sprawę, że w waszych oczach nie wyglądam wiarygodnie. Z racji tego, że na weekendach nie zajmuje się pracą dziś nie będę pisał już niczego konkretnego. Myślę jednak, że jutrzejszego wieczoru na moim blogu umieszczę wpis, który mam nadzieje przybliży nieco Wam "mechanikę" mojego podejścia do tradingu. Nie oczekujcie jednak cudów. Nie będziecie zaglądać do mojego portfela. Na razie to może robić jedynie moja narzeczona
Chciałbym jednocześnie podziękować wszystkim za zainteresowanie moim tematem i za wszystkie słowa krytyki. Życzę miłego tygodnia