SL3TP10

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sl3tp10 »

Najmocniej przepraszam. Przez pomyłkę wpisałem w profilu adres bloga bez "-". Prawidłowy adres to sl3-tp10.blogspot.com

xmmm
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xmmm »

Myślę że wiarygodność poprawi konto myfxbook nawet demo mógłbyś ukryć też historie tranzakcji, statystyki które tam są z pewnością pokazały by średnią stratę, średni zysk i skuteczność.

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

xmmm pisze:Myślę że wiarygodność poprawi konto myfxbook nawet demo mógłbyś ukryć też historie tranzakcji, statystyki które tam są z pewnością pokazały by średnią stratę, średni zysk i skuteczność.
Dziękuje za radę. Może kiedyś o tym pomyślę.

Wczoraj obiecałem, ze dzisiaj wieczorem umieszczę na moim bloga posta, który przybliży sposób dokonywania przeze mnie transakcji. Z racji tego, że od rana mieliśmy ciekawy trend spadkowy na M1 mogłem przygotować tego posta już teraz. Jeżeli ktoś ma problemy z językiem angielskim proszę o ewentualne pytania.

Zapraszam na bloga. Pod adresem SL3-TP10.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Znowu dużo ładnych strzałeczek i nic więcej. Zresztą... nie moje małpy

mistic
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mistic »

sl3tp10 pisze:
xmmm pisze:Myślę że wiarygodność poprawi konto myfxbook nawet demo mógłbyś ukryć też historie tranzakcji, statystyki które tam są z pewnością pokazały by średnią stratę, średni zysk i skuteczność.
Dziękuje za radę. Może kiedyś o tym pomyślę.
Widzę że to jakiś ogromny problem.Pofatygowałem się specjalnie dla Ciebie.
konto AM
Login : 1276947
Investor : 4cjkjvw
Tobie wysłałem na PW Password.
Skoro masz czas na malowanie ładnych strzałek to nie ma żadnego problemu abyć zaprezentowal kilka wejść.Pokaż że potrafisz nie tylko wklejać screeny ale i trejdować.

pozdrawiam
mistic

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

Dziękuje ale pozwólcie, że sam będę decydował o tym co będę Wam pokazywał, a co nie. Na razie to wszystko co mam do powiedzenia w tym temacie.
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

sl3tp10 pisze:Dziękuje ale pozwólcie, że sam będę decydował o tym co będę Wam pokazywał, a co nie. Na razie to wszystko co mam do powiedzenia w tym temacie.
Tzn, pozwolisz że zapytam - co pokazałeś bo chyba coś mi umknęło ;/

mistic
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mistic »

Shadi pisze:
sl3tp10 pisze:Dziękuje ale pozwólcie, że sam będę decydował o tym co będę Wam pokazywał, a co nie. Na razie to wszystko co mam do powiedzenia w tym temacie.
Tzn, pozwolisz że zapytam - co pokazałeś bo chyba coś mi umknęło ;/
no jak to co?ładne strzałki :lol:
sl3tp10 potrzebne były aż 4 strony abyś w końcu przyznał że potrafisz tylko wklejać sreeny

Awatar użytkownika
sl3tp10
Gaduła
Gaduła

By_żyło_się_lepiej pisze:A na jakiej platformie i u jakiego brokera Szanowny Pan inwestuje jeśli można zapytać jeszcze?
JForex od Dukascopy Bank, spread w granicach 0,5 - 0,8 pipsa

Musi się Panu bardzo nudzić skoro chce się Panu tyle pisać po moich wykresach.
Otóż, muszę sprostować jedną rzecz. Nazwa SL3TP10 nie jest wiążąca odnośnie zasad gry zgodnie z tymi zasadami. Ja sam przy wejściu w pozycję określam potencjalny zasięg ruchu na co najmniej 10 pipsów (bo w każdym przypadku w którym wchodzę w pozycję jest to możliwe). Daje mi to RR na poziomie 1:3 co jest zgodne z klasyczną teoria tradingu.

W tym miejscu moja metoda jest otwarta na różny sposób gry u różnych ludzi. Ja osobiście czekam aż zysk z transakcji przekroczy 4-5 pipsów i przesuwam SL tak aby te 4-5 pipsów mieć zagwarantowane. Przy kilkunastu transakcjach dziennie zakładając oczywiście że nie wszystkie będą zyskowne, daje to chociażby 20 pipsów dziennie. Nie musze chyba tłumaczyć co znaczy 20 pipsów dziennie, prawda ?

Jeżeli ktoś miałby ochotę może po wejściu w pozycję jak najszybciej ustawić sobie BE (bo jak widać w powyższych przykładach jest na to czas w każdej pozycji) i czekać na sygnał zamknięcia pozycji (który też jest zawarty w moich zasadach). Ja tak nie gram bo wiem, że rynek może być na tak niskim TF bardzo nerwowy i czasem z zysku powiedzmy 30 pipsów może zrobić się po prostu BE. Aczkolwiek największa pozycja jaką utrzymałem wchodząc w takim miejscu i trzymając ja do sygnału zamknięcia to 96 pipsów.

Trzecią opcją gry jest wejście w jednym z zaznaczonych miejsc z SL większym niż 3 pipsy (np. 10) i trzymanie pozycji obserwując zachowanie wykresu M1. Jednak to wychodzi już trochę poza moją działkę i wiem, że na tym forum są ludzie którzy mają to bardziej opanowane.

Pozdrawiam

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Nie chcę się wtrącać w Waszą dyskusję ale w mojej wersji platformy od Dukascopy EURUSD jest kwotowane do 5 miejsc po przecinku. Tutaj widzę tylko 4 cyfry. Nie łatwiej umieścić screen od Dukasa tym bardziej że na tej platformie wszystkie transakcje mogą być ustawiane i usuwane za pomocą jednej opcji ? Rozwiało by to wszelkie wątpliwości.
fx-forum

ODPOWIEDZ