SL3TP10
Dziękuje za radę. Może kiedyś o tym pomyślę.xmmm pisze:Myślę że wiarygodność poprawi konto myfxbook nawet demo mógłbyś ukryć też historie tranzakcji, statystyki które tam są z pewnością pokazały by średnią stratę, średni zysk i skuteczność.
Wczoraj obiecałem, ze dzisiaj wieczorem umieszczę na moim bloga posta, który przybliży sposób dokonywania przeze mnie transakcji. Z racji tego, że od rana mieliśmy ciekawy trend spadkowy na M1 mogłem przygotować tego posta już teraz. Jeżeli ktoś ma problemy z językiem angielskim proszę o ewentualne pytania.
Zapraszam na bloga. Pod adresem SL3-TP10.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).
Widzę że to jakiś ogromny problem.Pofatygowałem się specjalnie dla Ciebie.sl3tp10 pisze:Dziękuje za radę. Może kiedyś o tym pomyślę.xmmm pisze:Myślę że wiarygodność poprawi konto myfxbook nawet demo mógłbyś ukryć też historie tranzakcji, statystyki które tam są z pewnością pokazały by średnią stratę, średni zysk i skuteczność.
konto AM
Login : 1276947
Investor : 4cjkjvw
Tobie wysłałem na PW Password.
Skoro masz czas na malowanie ładnych strzałek to nie ma żadnego problemu abyć zaprezentowal kilka wejść.Pokaż że potrafisz nie tylko wklejać screeny ale i trejdować.
pozdrawiam
mistic
no jak to co?ładne strzałkiShadi pisze:Tzn, pozwolisz że zapytam - co pokazałeś bo chyba coś mi umknęło ;/sl3tp10 pisze:Dziękuje ale pozwólcie, że sam będę decydował o tym co będę Wam pokazywał, a co nie. Na razie to wszystko co mam do powiedzenia w tym temacie.

sl3tp10 potrzebne były aż 4 strony abyś w końcu przyznał że potrafisz tylko wklejać sreeny
JForex od Dukascopy Bank, spread w granicach 0,5 - 0,8 pipsaBy_żyło_się_lepiej pisze:A na jakiej platformie i u jakiego brokera Szanowny Pan inwestuje jeśli można zapytać jeszcze?
Musi się Panu bardzo nudzić skoro chce się Panu tyle pisać po moich wykresach.
Otóż, muszę sprostować jedną rzecz. Nazwa SL3TP10 nie jest wiążąca odnośnie zasad gry zgodnie z tymi zasadami. Ja sam przy wejściu w pozycję określam potencjalny zasięg ruchu na co najmniej 10 pipsów (bo w każdym przypadku w którym wchodzę w pozycję jest to możliwe). Daje mi to RR na poziomie 1:3 co jest zgodne z klasyczną teoria tradingu.
W tym miejscu moja metoda jest otwarta na różny sposób gry u różnych ludzi. Ja osobiście czekam aż zysk z transakcji przekroczy 4-5 pipsów i przesuwam SL tak aby te 4-5 pipsów mieć zagwarantowane. Przy kilkunastu transakcjach dziennie zakładając oczywiście że nie wszystkie będą zyskowne, daje to chociażby 20 pipsów dziennie. Nie musze chyba tłumaczyć co znaczy 20 pipsów dziennie, prawda ?
Jeżeli ktoś miałby ochotę może po wejściu w pozycję jak najszybciej ustawić sobie BE (bo jak widać w powyższych przykładach jest na to czas w każdej pozycji) i czekać na sygnał zamknięcia pozycji (który też jest zawarty w moich zasadach). Ja tak nie gram bo wiem, że rynek może być na tak niskim TF bardzo nerwowy i czasem z zysku powiedzmy 30 pipsów może zrobić się po prostu BE. Aczkolwiek największa pozycja jaką utrzymałem wchodząc w takim miejscu i trzymając ja do sygnału zamknięcia to 96 pipsów.
Trzecią opcją gry jest wejście w jednym z zaznaczonych miejsc z SL większym niż 3 pipsy (np. 10) i trzymanie pozycji obserwując zachowanie wykresu M1. Jednak to wychodzi już trochę poza moją działkę i wiem, że na tym forum są ludzie którzy mają to bardziej opanowane.
Pozdrawiam
Treści publikowane przeze mnie nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).
Nie chcę się wtrącać w Waszą dyskusję ale w mojej wersji platformy od Dukascopy EURUSD jest kwotowane do 5 miejsc po przecinku. Tutaj widzę tylko 4 cyfry. Nie łatwiej umieścić screen od Dukasa tym bardziej że na tej platformie wszystkie transakcje mogą być ustawiane i usuwane za pomocą jednej opcji ? Rozwiało by to wszelkie wątpliwości.
fx-forum