WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

forexpolska pisze:
Mavratus pisze:Twoja sprawa jest b. ciekawa naukowo... śledzę ten temat z wielką uwagą...

Pod jakim względem? To że z poszkodowanego stałem się oszustem w KNF :)
No właśnie w tym sensie...
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

TARKIN pisze:dorzuć jeszcze utratę zysków
konto było dochodowe - byly zyski
brak konta = brak zysków

to powiększy ewentualna pule do wygrania w sądzie = większa kasa dla prawnika to większe prawdopodobieństwo ze sie tego podejmie

Dla mnie to niech oni dokładają i utratę na zdrowiu, przetrzymanie kasy prawie 2 lata, i zabranie narzędzi do zarabiania itp ale żeby tylko chcieli walczyć.

Już tam znajomemu podałem parametry sprawy i w ciągu 2-3 dni ma wyszukać w irlandi kancelarie na miejscu nie w necie. Ja też będę szukał w necie takich kancelarii.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

forexpolska pisze:
brak konta = brak zysków

to powiększy ewentualna pule do wygrania w sądzie = większa kasa dla prawnika to większe prawdopodobieństwo ze sie tego podejmie

Dla mnie to niech oni dokładają i utratę na zdrowiu, przetrzymanie kasy prawie 2 lata, i zabranie narzędzi do zarabiania itp ale żeby tylko chcieli walczyć.

Już tam znajomemu podałem parametry sprawy i w ciągu 2-3 dni ma wyszukać w irlandi kancelarie na miejscu nie w necie. Ja też będę szukał w necie takich kancelarii.
A próbowałeś się zwrócić do jakiejś organizacji konsumenckiej ? np w niemczech są one bardzo mocno dotowane.. i często pomagają poszkodowanym klientom...
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Mavratus pisze:
forexpolska pisze:
brak konta = brak zysków

A próbowałeś się zwrócić do jakiejś organizacji konsumenckiej ? np w niemczech są one bardzo mocno dotowane.. i często pomagają poszkodowanym klientom...

zwracałem się do naszego KNF wypieli się

zwracałem się do stowarzyszenia wypieli się

byłem w fundacji odmówili tu chodzi o to ze sprawa była gospodarcza takich nie podejmują

Liczyłem na ten knf że coś załatwi ale się przeliczyłem teraz to należało by robić sprawę temu KNF, który działał mega opieszale, żeby taką sprawę prowadzić 1.5 roku a tak na prawdę to dopiero po roku zajął się bo na początku było zbieranie informacji a potem zostałem usadzony w kolejce do rzecznika KNF i tyle

Dodano po 18 godzinach 16 minutach:

Witam

To tak już na chłodno chciałbym to ocenić.

1. Oni tego nie uznali i nie bardzo mają dowody, że tak się nie stało.

2. Czy KNF nie powinien zlecić ekspertyz odnośnie zabezpieczenia brokera oraz zbadania tych adresów IP?

3. Czy te odwołanie 21 dni to jeszcze do KNF tylko do wyższego urzędasa?

Dlaczego o to pytam? Dlatego, że chcę uderzyć w KNF i w jego uczciwość w zbadaniu sprawy. jeżeli sprawę prowadził 1.5 roku to chyba w takim okresie powinien dokonać jakiś ekspertyz, śledztwa itp

Jakoś tego sobie nie wyobrażam, że broker dostarczył te IP które ja też otrzymałem i popatrzyli sobie na nie i ustalili że to nie było włamanie.

Ja niestety pierwszy raz zajmuje się taką sprawą i niestety nie wiem jak to działa od tej strony. Jak składałem wniosek to sądziłem, że KNF dokona prawdziwego śledztwa czyli sprawdzi (zleci zewnętrznej firmie) zabezpieczenia tego brokera. Sprawdzi te IP we współpracy z policją i sprawdzi wszystko to co ja wymieniłem. Tu wygląda to tak jak jakiś urzędas dostał stertę dokumentów z jednej strony i kontry z drugiej i poczytał, a w końcu poszkodowanego nazywa oszustem. To ja się pytam na jakiej podstawie on to ustalił?

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

forexpolska pisze:Czy KNF nie powinien zlecić ekspertyz odnośnie zabezpieczenia brokera oraz zbadania tych adresów IP?
To nie sąd. Nie wiem jak za granicą ale w PL to pracownicy KNF za bardzo rozgarnięci nie są.
Co do zbadania zabezpieczeń to co mają badać? Mają SSL dostęp zabezpieczony hasłem i to już podstawa. I raczej nie ma żadnych przepisów co musi mieć broker w kwestii zabezpieczenia.
3. Czy te odwołanie 21 dni to jeszcze do KNF tylko do wyższego urzędasa?
Do KNF, możesz się odwołać od tego olawetorstwa
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

forexpolska pisze:2. Czy KNF nie powinien zlecić ekspertyz odnośnie zabezpieczenia brokera oraz zbadania tych adresów IP?
Zdaje sie jak sprawa ruszyla to oni zmienili tak ? Wiec co tu teraz badac.. audytu nie dostales dowodow nei zgromadziles..
forexpolska pisze:
Dlaczego o to pytam? Dlatego, że chcę uderzyć w KNF i w jego uczciwość w zbadaniu sprawy. jeżeli sprawę prowadził 1.5 roku to chyba w takim okresie powinien dokonać jakiś ekspertyz, śledztwa itp
Zgodze sie z tym..
Tig3r pisze: I raczej nie ma żadnych przepisów co musi mieć broker w kwestii zabezpieczenia.
Klient jako konsument ma miec zagwarantowane pewne minima.. a nie zawsze uciekac sie do klauzul ze za nic nie odpowiada.. zwlaszcza gdy zabezpieczneia ma skopane..

Sprawa jest pogorszona niz na pocatku.. wystarcyzlo nagranie filmiku z podgladem ekranu podczas komunikacji klient server.. to były dowod, a pozniej po zmianie.. i np. to nie twoja wina ze ktos mogl twoja siec podsluchac skoro broker nawalil itd..
forexpolska pisze:Jak składałem wniosek to sądziłem, że KNF dokona prawdziwego śledztwa czyli sprawdzi (zleci zewnętrznej firmie) zabezpieczenia tego brokera.
Wciaz moze.. kopie zapasowae serwerow uslugodawca przechowuje.. wiec gdyby sie upierac..
forexpolska pisze:To ja się pytam na jakiej podstawie on to ustalił?
Praktycznie kazdy KNF w UE to arbitrazysta i nic wiecej.

Zreszta juz nawet sady nie sa niezawisle :lol:

Zostaje Ci policja ktora moze wniesc sprawe jesli cos wybada..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

reptile pisze:Klient jako konsument ma miec zagwarantowane pewne minima.. a nie zawsze uciekac sie do klauzul ze za nic nie odpowiada.. zwlaszcza gdy zabezpieczneia ma skopane..
1. Pokaż gdzie w pawie są te minima zapisane? 2. Wykaż że ich nie spełniali.

Problem jest taki że to pewnie odosobniony przypadek więc raczej nie widzą winy po stronie brokera. Gdyby się znalazło X takich osób to by było duże podejrzenie że broker dał plamę. Ale jak się zgłasza jedna osoba to wygląda tak jakby ona sama zawiniła.

Jak wspomniałem powyżej, złóż odwołanie. Jak nie wiesz co opisać to chociaż niech sprawdzą trop - z jakich IP które transakcje były wykonywane na koncie.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

1. Ustawa o Ochronie Danych Osobowych (podobnie jak systemy bankowe), Prawa pokrewne dla konsumentów (bezpieczeństwo) itp.

2. To już trudniejsza bajka w tym momencie jeszcze przed zmianami można było.. tyko żaden audytor nie chciał tego zrobić.. dziwne. Dowodem mogłyby filmy tłumaczące co i jak.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

reptile pisze:
forexpolska pisze:2. Czy KNF nie powinien zlecić ekspertyz odnośnie zabezpieczenia brokera oraz zbadania tych adresów IP?
Zdaje sie jak sprawa ruszyla to oni zmienili tak ? Wiec co tu teraz badac.. audytu nie dostales dowodow nei zgromadziles..
forexpolska pisze:
Zgodze sie z tym..
Tig3r pisze: I raczej nie ma żadnych przepisów co musi mieć broker w kwestii zabezpieczenia.
Klient jako konsument ma miec zagwarantowane pewne minima.. a nie zawsze uciekac sie do klauzul ze za nic nie odpowiada.. zwlaszcza gdy zabezpieczneia ma skopane..

Sprawa jest pogorszona niz na pocatku.. wystarcyzlo nagranie filmiku z podgladem ekranu podczas komunikacji klient server.. to były dowod, a pozniej po zmianie.. i np. to nie twoja wina ze ktos mogl twoja siec podsluchac skoro broker nawalil itd..
forexpolska pisze:Jak składałem wniosek to sądziłem, że KNF dokona prawdziwego śledztwa czyli sprawdzi (zleci zewnętrznej firmie) zabezpieczenia tego brokera.
Wciaz moze.. kopie zapasowae serwerow uslugodawca przechowuje.. wiec gdyby sie upierac..
forexpolska pisze:To ja się pytam na jakiej podstawie on to ustalił?
Praktycznie kazdy KNF w UE to arbitrazysta i nic wiecej.

Zreszta juz nawet sady nie sa niezawisle :lol:

Zostaje Ci policja ktora moze wniesc sprawe jesli cos wybada..

Czuje się tak jakby KNF specjalnie tak tą sprawę przeciągał, żeby broker sobie wszystko poprawił.

Mówisz policja fajnie tylko jak ja chciałem żeby broker zawiadomił policje od razu to nie chciał, KNF wogle o to nie pytał i nie wymagał. Dziś zawiadamianie policji prawie po 2 latach od zdarzenia to jest bez sensu.

Tu zawalił sprawę ten ich KNF (oceniam tak po przejściu tego wszystkiego i w długim okresie trwania) zamiast zawiadomić czy pomóc zawiadomić policję lub inny taki urząd to oni mnie pytali o każde duperele żebym to ja od brokera się dowiedział. Nie wiedząc na początku co i jak wydawało mi się to ok ale patrząc po czasie to było sensowne? chyba nie bo broker wszystko wiedział i sobie mógł przygotować wszystko tak jak trzeba.

Przykład :

Proszę uzyskać od brokera stanowisko w sprawie to coś tam uzyskałem to knf ale proszę uzyskać ostateczne stanowisko to broker zaczął szantażowanie albo kasa 6000$ zwrócą albo stanowisko ostateczne i tak dalej.

To tak działa KNF...? Dostaje dokumenty w sprawie i powinien działać, a nie zbiera dane jakby miał napisać prace magisterską z takich spraw...

Na pewno ten wątek dla innych będzie jakimś tam materiałem poglądowym w sprawach KNF i to nie tylko tego kraju. Jedno jest pewne nie ma co stawiać na KNF jakiegoś kraju bo on gówno pomoże mało tego prędzej stanie przeciwko klientowi, a po stronie brokera.

Czy można, gdzie w KE złożyć skargę na KNF? Bo to będzie moja taka ostateczna droga jak te odwołanie nic nie przyniesie. Teraz to by było bez sensu skarżyć KNF przed tym odwołaniem.

Jak możecie troche pomóc w tym odwołaniu co tu takiego napisać znaczy na czym się tu opierać odnosząc się do tego pisma?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

forexpolska pisze:Mówisz policja fajnie tylko jak ja chciałem żeby broker zawiadomił policje od razu to nie chciał, KNF
Jak cie okradna to idziesz do lekarza lub prezydenta z prosba by to zglosil na policje ? :lol:
Dales ciala noo :wink: gdyby wyszlo ze jest cos nie tak dostaliby po d. gdyby wyszlo ze to t to ty bys dostal po d. :D
forexpolska pisze:Tu zawalił sprawę ten ich KNF (oceniam tak po przejściu tego wszystkiego i w długim okresie trwania) zamiast zawiadomić czy pomóc zawiadomić policję
KNF to nie jest organ śledczy wbrew twoim wyobrazeniom.. oni mogli takie cos oswiadczyc policji jak podejrzenie gdyby argumenty byly mocne. Ale broker sie obronil obrazkami a ty nic nie pokazales.. z tej perspektywy gdybys tearz rozpoczal sad moglbys zostac pozwany za wyludzenie, gdyby dowody nie byly wystarczajace.. nie ma sie co ludzic zbytnio ze policja lub sad uzyska kopie zapasowe serwerow z starymi skryptami ze strony..
forexpolska pisze:To tak działa KNF...?
Tak.. to jest słup.. lub ostatecznie arbitrazysta.. na strona UE znajdziesz liste podimotow na liscie ktroych jest tez nasz KNF bedacy w takiej samej sytuacji.
forexpolska pisze:Jedno jest pewne nie ma co stawiać na KNF jakiegoś kraju bo on gówno pomoże mało tego prędzej stanie przeciwko klientowi, a po stronie brokera.
Oni sa od dawania licencji i pobierania % :wink: to taki IB do matrixu ktroy cie dopadl :mrgreen: a ukłąd załatwił hehe..

forexpolska pisze:Czy można, gdzie w KE złożyć skargę na KNF?
Tak,ale nic ci to nie da..
Ktore KNF? Rzecznik praw obywatelskich i sprawy konsumenckie. Co da skarga ? Nic. Mozesz co najwyzej wymusic zmiany.. ale swoim kosztem ?
forexpolska pisze:Jak możecie troche pomóc w tym odwołaniu co tu takiego napisać znaczy na czym się tu opierać odnosząc się do tego pisma?
Pozostaje ci to forum na ktorym jako uzytkownicy wiemy ze zmienili system logowania rejestracji. Mozesz ponownie zgodzic sie na ugode z mediacji w zamian za rezygnacje z wystapienia da sadu o sledztwo w sprawie systemu i IP. Nim Europol sie za to wezmie minie z wiecej niz pol roku.. chyba ze to nie byl 1 raz u tego brokera lub ogolnie..

ODPOWIEDZ