Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wiertara pisze:Może piąte, szóste i siódme m-ce po przecinku nie robi wielkiej różnicy, niemniej jednak w MT4 możliwość taka istnieje i panowie z Dukasa mogliby to poprawić
Ok, przy okazji podrzucę im tę sugestię ;).

T-REX,
Wszystko powinno wyjaśnić okno Messages. Skoro już je wyczyściłeś poszukaj w raportach Portfolio -> Activity log, Trade Log itd.
Rozumiem, że to odbywało się na demo. Na realu nikt mi tego nie zgłaszał, a ostatnio sam miałem przyjemność zawrzeć sporo małych transakcji i nie przypominam sobie bym czekał na otwarcie dłużej niż sekundę (jednak nie robiłem tego dziś).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

T-REX pisze: po sygnale na longa chciałem zacząć trejda a tu ... się nie da... Cena praktycznie stoi a ja wciskam BUY raz za razem i nic... ok myślę, nie ma nikogo kto chciałby mi sprzedać po tej cenie ( demo). Nagle jakieś 3 do 5 sekund po ostatniej próbie pozycja się otwarła.
Miałem to samo (demo).
T-REX pisze: rysuję sobie linie trendu a tu sru! otwiera mi się long! I znowu to samo, nie mogę zamknąć, SL przebite
Nic nie rysowałem i też miałem z nikąd longa.
Dziwnie dziś chodzi platforma.
ech...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Fesiek pisze:Nic nie rysowałem i też miałem z nikąd longa.
Dziwnie dziś chodzi platforma.
Oj, a to musiało mi umknąć. Zgłoszę im to. Na realu od rana zawarłem parę transakcji i było OK.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Nie bardzo rozumiem te statystyczne hokus-pokus, ale wszystkie pozycje wchodziły mi z poślizgiem 0,00005. W "Activity log" mam po 4 details na sekundę,
ponad 50details na 3 trade'y...To chyba od tego walenia w klawiaturę... Z tym samowskakującym longiem to przestraszyłem się, ze ktoś mi zdalnie przejął kompa i się bawi...Prosiłbym by Dukascopy poważnie się temu przyjrzał, wiem że to tylko demo ale to trochę podważa wiarygodność. Usiłuję traktować demko tak jakby to był real, takie sytuacje nie mają prawa się zdarzać. Jak będę chciał dostać zawału to skoczę sobie na bungee... bez pomocy szwajcarskich banków :509:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

T-REX pisze:Prosiłbym by Dukascopy poważnie się temu przyjrzał, wiem że to tylko demo ale to trochę podważa wiarygodność.
Wysłałem Ci PW - sprawdź. Na szczęście dzieje się to tylko na demo więc bez obaw. Ewentualnie jedyną stratą będzie utrata kilku włosów z głowy :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Dzięki za PW, oczywiście nie ma sprawy, przeprosiny przyjęte, no naprawdę, żeby mi od razu dawać Jaguara, no nie trzeba było, to tylko demo przecież, ale bardzo, bardzo dziękuję, wspaniały broker WSPANIAŁY! :509:

jowiszj2000
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jowiszj2000 »

Mam pytanie dlaczego broker zawiesił przelewy za pomocą SEPA?? Ma ktoś może informacje czy to tymczasowe działanie, jeśli tak to jak długo trzeba czekać. I jeszcze jedno orientuje się jakie są koszty za pomocą przelewu SWIFT?
"Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca,gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości, gdy prosisz o urlop..."

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

jowiszj2000 pisze:Mam pytanie dlaczego broker zawiesił przelewy za pomocą SEPA??
Jest to związane z tym, że od teraz gdy zakładamy konto w Dukascopy to nie wpłacamy środków na rachunek Dukascopy w UBS ale na nasze dane i indywidualny numer IBAN. W przyszłości możliwość ta ma powrócić jednak do tego czasu broker musi spełniać jakieś dodatkowe wymogi regulacyjne (szczegółów nie znam). Otrzymałem informację, że trochę to może potrwać jednak ile wynosi "trochę" nie wie nikt.
jowiszj2000 pisze:I jeszcze jedno orientuje się jakie są koszty za pomocą przelewu SWIFT?
Wpłaty wg cennika Twojego banku, wypłaty w zależności od waluty bazowej konta. 25 EUR, 35 USD, 30 CHF, 20 GBP. Są podejmowane kroki by obniżyć te opłaty więc jest to kwestia czasu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,
graw pisze:W jaki sposób zarzadzać chartami w głównym oknie , typu - przesuwanie i "doklejanie" do siebie nawzajem .
Istnieje opcja podobna jak w MT4 -> Klik prawym na nagłówek wykresu -> Arrange - jest to opisane w naszej instrukcji platformy.

Sklonować można również wykresy odczepione. Nie masz tej opcji tam gdzie zwykle, czyli po kliku w nagłówek wykresu (bo siłą rzeczy nagłówka nie ma i jest to osobne okno) jednak z lewej strony w Workspace jest lista otwartych wykresów (Charts) i po kliku prawym jest też opcja Clone dla oddokowanych okienek.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

graw pisze:Jeszcze tylko te X do zamykania wykresów ,czasem "za szybko" człowiek klika i zamyka
Trzeba uważać :). Nie można tego wyłączyć. Dlatego lepiej oddokowywać wykresem po prawokliku.
graw pisze:Może też będzie w przyszłości narzedzie do zapisywania - save workspace - jak przycisk za - Help .. , tyle jest tam wolnego miejsca ?
Wątpię by takie opcje pojawiły się koło Help. Jeśli już to niżej pod nagłówkami wykresów, podobnie jak jest to w MT4. Takie "wyciąganie" niektórych funkcji faktycznie by się przydało i jeszcze bardziej przyspieszyło pracę. Przy okazji przekażę im te sugestie. Na razie trzeba sobie radzić File -> Save...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ