a jednak można...

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy robert-fx da rade?

Tak
37
29%
Nie
49
38%
Nie interesuje mnie to
43
33%

Liczba głosów: 129

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

Dokładnie pazerność to w tej chwili mój najwiekszy wróg, na poprzednim depo był to brak SL :D Równiez radze zagrać w realu i dopieroo się wypowiedzieć ;) Ja na demie z poczatkowym depo 10K robiłem swoją tygodniówke w 5-10min, na koncie real gram od prawie 2 miesięcy jestem 300 funtów w plecy i zaczynają mi rosnąc siwe włosy pod pachami :D W tej chwili jestem na takim etapie ze postawiłem sobie limit 50 pipsów na dzień a w przypadku gdy tranzakcja jest stratna to nie gram juz w tym dniu, dodatkowo prowadze dziennik w którym notuje wszytskie tranzakcje dlaczego je otworzyłem ile zarobiłem/ straciłem itd jak narazie powoli wychodze na + zobaczymy co czas pokaze ;)

I takie pytanko do Was, gdy zaczynaliście zauwazyliscie u siebie nieodpartą pokuse otwierania tranzakcji coś jakby nałóg? Cięzko to wytłumaczyć ale mam coś takiego ze wracam z pracy i dopalam MT4 niezaleznie czy gram czy nie :P

Dodano po 4 minutach:
xmmm pisze:poniżej link do tematu o brokerach gdzie można zacząć od dolara więc koszty niewielkie
tylko z takim depozytem to emocje jak na demie ;P
Ostatnio zmieniony 11 lis 2011, 00:23 przez colt113, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
robert-fx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: robert-fx »

maserati pisze:zaliczyłem 2xMC w pierwszym miesiącu a przecież grałem tak jak na demo, tymi samymi zasadami a winą była pazerność która pozostała po graniu na sucho.
czyli nie zupełnie grałeś tak jak na demo z tego wnioskuję... a o pazerności wiem... tnij strty puki małe, z zyskom pozwól rosnąć, choć co do zysków to to czasami robię za szybko, ale ,,lepszy wróbel w garsci niż wrona na dachu" :wink:

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

colt113 pisze: takie pytanko do Was, gdy zaczynaliście zauwazyliscie u siebie nieodpartą pokuse otwierania tranzakcji coś jakby nałóg? Cięzko to wytłumaczyć ale mam coś takiego ze wracam z pracy i dopalam MT4 niezaleznie czy gram czy nie
To sie nazywa overtrading lub granie z nudy. Ktora opcja Ci pasuje, wybierz sobie.
Ja sie pozbylem tego po poltora roku :) Jak sie przegina to trzeba ustawic sobie limit pozycji na dzien, powiedzmy 3 i nie przekraczac tego. Ewentualnie ustawic jakas pozycje pod prad na najmniejszej wielkosci i czekac az bedzie zyskowna (to oczywiscie zart) i szybko sie znudzisz czekaniem :P
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Analityk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Analityk »

haha forex demo a real to jak masturbacja a sex z kobieta.... :)
Jesteś tak dobry jak twoje analizy..:P

Awatar użytkownika
robert-fx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: robert-fx »

Nie zrozumcie mnie proszę źle ale czy aż tak wielka jest różnic między demem a real? może niektóży robią błąd tylko jeden a są i mogą być dobrymi treyderami,,, po co patrzeć na konto??? ile USD, EUR,? walczcie z wykresem i to co pokazuje a nie liczcie co możecie za to kupić...mogę obiecać, że to zaprocentuję! uwierzcie....z resztą muszę sam zobaczyć jak będzie w moim przypadku, ale zasady to zasady czegoś trzeba się trzymać prawda :)

Analityk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Analityk »

robert-fx pisze:Nie zrozumcie mnie proszę źle ale czy aż tak wielka jest różnic między demem a real? może niektóży robią błąd tylko jeden a są i mogą być dobrymi treyderami,,, po co patrzeć na konto??? ile USD, EUR,? walczcie z wykresem i to co pokazuje a nie liczcie co możecie za to kupić...mogę obiecać, że to zaprocentuję! uwierzcie....z resztą muszę sam zobaczyć jak będzie w moim przypadku, ale zasady to zasady czegoś trzeba się trzymać prawda
proponuje zalozyc dziennik jak widac w towim przypadku demo i real nie ma znaczenia i na bieżąco wklejac zawierane transakcje
Jesteś tak dobry jak twoje analizy..:P

Awatar użytkownika
colt113
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: colt113 »

MajorGC pisze:To sie nazywa overtrading lub granie z nudy. Ktora opcja Ci pasuje, wybierz sobie.
Z nudy nie gram raczej z chęci zarobienia i przekaonania ze tym razem odrobie strate, ale ostatnio panuje nad tym tak jak pisałem po 50 pipsach w danym dniu nie gram więcej.
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

robert-fx a czy stosujesz SL? I jak dużym lotem grasz?

Awatar użytkownika
maserati
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maserati »

robert-fx pisze:maserati napisał:
zaliczyłem 2xMC w pierwszym miesiącu a przecież grałem tak jak na demo, tymi samymi zasadami a winą była pazerność która pozostała po graniu na sucho.

czyli nie zupełnie grałeś tak jak na demo z tego wnioskuję... a o pazerności wiem... tnij strty puki małe, z zyskom pozwól rosnąć, choć co do zysków to to czasami robię za szybko, ale ,,lepszy wróbel w garsci niż wrona na dachu" Wink
Nie stosuję SL - nie mój styl (testowałem i ledwo co na 0 ciągle wychodziłem), dlatego na początku się przeliczyłem bo zacząłem od minimalnej kwoty a pazerność została z demo gdyż chciałem łapać większe ruchy po 15-30 pipsów. Zmieniłem taktykę na małe wejścia 4-7 pipsy a powyżej traktuję jako fajny bonus. Zamykam z ręki, rzadziej TP. Plus tego taki że takich okazji w ciągu dnia są tysiące (średnio 15-40 wejść dziennie) Minus to liczenie wszystkiego do podatku :?
Improwizuje, gram na przypał, nie zastanawiam się... Zwykle podejmuję błędne decyzję. Gram już tak 10lat i nadal żyję.
http://www.forexfactory.com/maserati

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

im szybciej zalozysz konto real i im wiecej pieniedzy tam wplacisz tym szybciej skoncza sie twoje problemy podatkowe, proponuje dom na wyspie man, lub wille nad jeziorem genewskim, nie daj sie tylko zniechecic tym zawistnikom z forum, swiat forexu nalezy do odwaznych, najwazniejsze ze nie stopsujesz sla, bo tylko na jego wyciecie czekaja chciwi brokerzy, nie daj im tej szansy, juz dzieki temu zwiekszaja sie twoje szanse, tak samo lapanie ruchow po 4-7 pipsow to bardzo madre, dzieki temu masz jak sam napisales wiecej okazji, teraz juz tylko zostalo ci wziasc kredy w banku, ewentualnie jakis provident, zyje sie tylko raz, powodzenia :607:
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

ODPOWIEDZ