a jednak można...

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy robert-fx da rade?

Tak
37
29%
Nie
49
38%
Nie interesuje mnie to
43
33%

Liczba głosów: 129

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Ink. pisze:Przekombinowane, lepiej wrzucić tysiaka na konto real i oddać dla grubasów albo dla mnie :)
chyba sam przekombinowałeś, lepiej nie móc wypłacić niż stracić, a jednak widmo straty istnieje....

sam tak od razu wszedłeś na real :?:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

BOCZEK pisze:
Ink. pisze:Przekombinowane, lepiej wrzucić tysiaka na konto real i oddać dla grubasów albo dla mnie :)
chyba sam przekombinowałeś, lepiej nie móc wypłacić niż stracić, a jednak widmo straty istnieje....

sam tak od razu wszedłeś na real :?:
po 2 dniach na demo i zrozumieniu jak działa mt4 :)

od tamtej pory tylko real i nawet MC nie zaliczyłem :), gdy człowiek zaczyna od realu i oswaja sie z emocjami towarzyszącymi treidingu a wszyscy wiemy że są one nie małe to lepiej później sie na tym wychodzi, natomiast zbyt długa gra na demo uczy bardzo złych nawyków

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Ink. pisze:.... natomiast zbyt długa gra na demo uczy bardzo złych nawyków
tzn. jakich? może się ich uczę/popełniam ja a o nich nie wiem.

ja lubię poznać przeciwnika, i potrenować przed walką....

ile charakterów tyle .... sam wiesz..... opcji ....

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

BOCZEK pisze:
Ink. pisze:.... natomiast zbyt długa gra na demo uczy bardzo złych nawyków
tzn. jakich? może się ich uczę/popełniam ja a o nich nie wiem.

ja lubię poznać przeciwnika, i potrenować przed walką....

ile charakterów tyle .... sam wiesz..... opcji ....
Tą opcje co zaproponowałeś jest też dobra bo angażujesz w gre emocje związaną z utratą kasy a pewinie że lepiej oddać komuś kogo znacz a nie brokerowi, a jeśli chodzi o nawyki to nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi, każdy ma inne a widać to po przejściu na real

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

to po co piszesz o złych nawykach skoro nie możesz wymienić nawet dwóch.... wymień 5 ;)
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

BOCZEK pisze:to po co piszesz o złych nawykach skoro nie możesz wymienić nawet dwóch.... wymień 5 ;)
Znam te techniki przyjacielu, o ile dobrze pamiętam z NLP :p

wymienię ci dwie :)

1. god mode, przeświadczenie o nieomylności w związku z tym że na demo sie zazwyczaj wygrywa
2. granie zbyt duża pozycją do depo, przez granie np 10.000 usd i robienie 2000 w tydzien nie godzimy sie na robienie 100 zł na realu w tydzien i gramy coraz większa pozycja, o ile w ogole wygrywamy

:)

Awatar użytkownika
robert-fx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: robert-fx »

Nie wiem cugan, dlaczego drwisz ze mnie? na pewno jesteś lepszy po tym co napisałeś i daleko z tąd... podejrzewam, że jakieś wyspy że tak piszesz .i w ogóle dziwne że znajdujesz na to czas z tą kasą co masz, albo nie potrafisz się pogodzić, że coś... komuś...małymi krokami zaczęło wychodzić.jeśli myślisz, że się zraziłem to masz pecha.
a to mnie rozbawiło : ink.
Dyskutujecie, gdybacie irp a prawda jest taka że on sobie po prostu gra na kodach w te gre
:P

to na prawdę dobre :)
a tak poważnie, do poważnych postów.... zrobię i miałem tak w planie zakładam konto 1.000-2.000 i zobaczę sam jak to jest...a o dzienniku pomyślę, jeśli sprawdzi się to w realu i będę w stanie to przekazać.
mile widziane dalsze posty :wink:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Osobiście daje tobie szanse :)

Jak to mówią "każdy mówi że sie nie da, przychodzi taki ktory nie wie że sie nie da i to robi " :)

Awatar użytkownika
robert-fx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: robert-fx »

grafmax pisze:robert-fx a czy stosujesz SL? I jak dużym lotem grasz?
rzadko kiedy, może to mój błąd...ale staram się nie zostawiać otwartych pozycji jak mnie ma mnie przy kompie.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

robert-fx pisze:
grafmax pisze:robert-fx a czy stosujesz SL? I jak dużym lotem grasz?
rzadko kiedy, może to mój błąd...ale staram się nie zostawiać otwartych pozycji jak mnie ma mnie przy kompie.
Ok rozumiem ale nawet katastrofalnego nie stosujesz?

Ja w ubiegłym tygodniu miałem otwarte spore pozycje short na audusd. Nie było SL bo cały czas siedziałem przy kompie (w pracy z dwoma łączami i pod UPS).
Nagle w rynek poszło info że nie będzie referendum w Grecji. Oczywiście ruch był tak gwałtowny że nie zdążyłem zamknąć pozycji które zaczęły generować straty, do tego doszły rekwoty które na demo raczej nie występują.

ODPOWIEDZ