a jednak można...

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy robert-fx da rade?

Tak
37
29%
Nie
49
38%
Nie interesuje mnie to
43
33%

Liczba głosów: 129

Awatar użytkownika
robert-fx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: robert-fx »

Analityk pisze:haha forex demo a real to jak masturbacja a sex z kobieta.... :)

Dodano po 9 minutach:
skco pisze:
robert-fx pisze:
grafmax pisze:robert-fx a czy stosujesz SL? I jak dużym lotem grasz?
rzadko kiedy, może to mój błąd...ale staram się nie zostawiać otwartych pozycji jak mnie ma mnie przy kompie.
Ok rozumiem ale nawet katastrofalnego nie stosujesz?

Ja w ubiegłym tygodniu miałem otwarte spore pozycje short na audusd. Nie było SL bo cały czas siedziałem przy kompie (w pracy z dwoma łączami i pod UPS).
Nagle w rynek poszło info że nie będzie referendum w Grecji. Oczywiście ruch był tak gwałtowny że nie zdążyłem zamknąć pozycji które zaczęły generować straty, do tego doszły rekwoty które na demo raczej nie występują.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

robert-fx pisze:
Analityk pisze:haha forex demo a real to jak masturbacja a sex z kobieta.... :)
Znasz kawał "pamiętnik masturbanta ?:)

1 dzień lewa ręka - komentarz w pamiętniku "było świetnie"
2 dzień prawa ręka - było cudownie
3 dzień sex z kobietą - komentarz " nędzna imitacja lewej ręki " :P

Awatar użytkownika
adamnaas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adamnaas »

robert-fx jak możesz to na histori rachunku- kliknij prawym- pózniej-zapisz raport szczegółowy i weź go tutaj wklej to wszystko szybko się wyjaśnij....
Nie walcz z trendem, nie masz zielonego pojęcia kiedy się skończy ale pamiętaj, że każdy trend się kiedyś odwróci.

Awatar użytkownika
robert-fx
Bywalec
Bywalec

odpisuję na posty i widzę tylko wklejone, swoich nie...co jest...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Spróbuj edytować.

Awatar użytkownika
robert-fx
Bywalec
Bywalec

robert-fx jak możesz to na histori rachunku- kliknij prawym- pózniej-zapisz raport szczegółowy i weź go tutaj wklej to wszystko szybko się wyjaśnij....

od poniedziałku założę nowe demo i pokaże raporty może być?

Dodano po 17 minutach:
BOCZEK pisze:poza tym grając na demie na którym masz 10.000 jeśli stracisz 3-4 klocki to łatwiej jest sie obudować aniżeli jesli z tysiaka przegrasz 400zł i zostanie tobie 600.

racja po części... ale nie patrzeć na kasę tylko iść swoją drogą do góry(niekonieczie wykresu do góry :lol: ) te uczucie trzeba zwalczyś albo ograniczyć...takie jest moje zdanie.... to ludzie obracają kasą na której grasz i mają emocje i to nie małe bo ja to jestem łepek od szpilki w porównaniu z rynkiem, większość także.... jeśli było by inaczej
nie było by ich tu w tym czasie grali by w golfa, albo siedzieli na jachcie z tuzinem wyselekcjonowanych dup przez siebie,pili dobre drinki i tyle... co nie mam racji? ja dopiero zaczynam... zobaczymy za jakiś czas ile tych dup będzie... 1-2-12-200?może tak może nie.. kto nie próbuje,nie uczy się i nie walcz ten nie ma!

śruba
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: śruba »

Pokaż co już ugrałeś, do poniedziałku to nikomu sie nie chce czekać.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

robert-fx pisze:... 1-2-12-200?może tak może nie.. kto nie próbuje,nie uczy się i nie walcz ten nie ma!
Chyba Twoje MM jest nie najlepsze :D dupy to kiepska inwestycja. Zwykle bezzwrotna. Trzeba sobie szukac kobiete, ktora ma wartosc.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
robert-fx
Bywalec
Bywalec

śruba pisze:Pokaż co już ugrałeś, do poniedziałku to nikomu sie nie chce czekać.
śruba pisze:Pokaż co już ugrałeś, do poniedziałku to nikomu sie nie chce czekać.

nie chce czekać... trudno....cierpliwość wynagradza... nie miałeś tak że weszleś i minus, minus, minus dlaczego? brak cierpliwości? złe MM?podejrzewam, że go nie było...jak widzisz coś nie tak to po co trzymasz otwartą? po co?bo konto na minus weszło liczysz, że odbije? sam przecierz wiesz że to nie działa w ten sposób...

Dodano po 20 minutach:
MajorGC pisze: ... 1-2-12-200?może tak może nie.. kto nie próbuje,nie uczy się i nie walcz ten nie ma!

Chyba Twoje MM jest nie najlepsze Very Happy dupy to kiepska inwestycja. Zwykle bezzwrotna. Trzeba sobie szukac kobiete, ktora ma wartosc.

Dodano po 5 minutach:

raz piszę wchodzi, raz nie. jak wejdzie,a chce poprawić nic z tego co jest? tylko nie piszcie, że tempy jestem bo wiem co znaczy ,,cytuj zaznaczone" albo ,,cytuj" nie wchodzi i tyle dlaczego?

rum
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rum »

przyszedł czas ,,olśnienia" , `po jednym poście...którego na razie nie zdradzę...

Może chodzi o post Niemiaszka ???

Ja mam dwa posty Niemiaszka które były dla mnie punktem zwrotnym i zatytułowałem je:
"To szkoła życia - od zera do milionera i znowu do zera" oraz "Zasady tradera".
Jeżeli Niemiaszek wyrazi zgodę to mogę je tu na forum wkleić. Są bardzo cenne.
Przy okazji pozdrowienia dla Niemiaszka :516:
Ostatnio zmieniony 11 lis 2011, 22:14 przez rum, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ