Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Fajny setup na Daily na AUD/USD - Pin + IB, ale pewnie każdy to widzi ;) podobna sytuacja na NZD/USD
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Oczywiście formacje świecowe jak najbardziej dobre, ale z drugiej strony poziom na którym to powstało, został w ostatnim czasie kilka razy zanegowany - szczególnie w okolicach 10 sierpnia, w połowie września, oraz w połowie października.
Tak z ciekawości, jeżeli pinbar+IB zostanie wybity w górę, w którym miejscu postawisz SL? Oczywiście bezpiecznie było by postawić poniżej minimum PB (ok 250p), ale w takim razie była by to długoterminowa inwestycja na kilka tygodni.
pozdrawiam
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

hop-boy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: hop-boy »

Witam jestem poczatkujacy na maxa wiec prosze o wszelkie rady i komentarze te zle jak najbardziej mile widziane:-)
Zielona strzalka pozycja do kupna kilka pipow nad czerwona, SL na czerwonej przerywanej TP zielona przerywana...

P.S Mozna powiedzien po co to wstawiam jak nic nie potrafie - ale od czegos trzeba zaczac a w tym czasie czytma cale PA od podstaw.

Dodano po 5 godzinach 16 minutach:

USD CAD ustawienie do wejscia kupna strzaleczka SL x TP kciuk
mysle ze bedzie dobrze poczatki sa ciezkie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Cancer0s pisze:Fajny setup na Daily na AUD/USD - Pin + IB, ale pewnie każdy to widzi ;) podobna sytuacja na NZD/USD
Tym razem już sytuacja wygląda bardziej klarownie na D1.
Obrazek
Ponadto jeżeli dobrze pójdzie - można całkiem precyzyjnie zająć pozycję na podstawie wykresu H4 - gdzie bardzo możliwe że utworzy się PB.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gambit »

Przed chwilą wyszedłem (koło 1.0400), zgarnięte trochę ponad 60 pipsów. Wejście na podstawie dwóch dłuższych świec (razem tworzą pinbara) i odbicia od wsparcia.

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Ładnie, podobne setupy gram, albo raczej grałem bo na D1 ostatnio takich jak na lekarstwo :/
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gambit »

A w sumie mam pytanie do was, czy wasze trejdy mają tak jakby datę ważności? tzn. wchodzę na jakiejś ładnej świecy h1 i wszystko mówi za wejściem, jednak mija parę dni i cena się rzuca pomiędzy moim sl i tp...czekacie aż cena uderzy w coś, wywalacie z palca po danym czasie, czy szukacie oznak odwrócenia....bo wydaję mi się jasne, że po jakimś czasie sygnał przestaje być ważny, cena wytrąca...hmm.... to momentum...

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

gambit pisze:A w sumie mam pytanie do was, czy wasze trejdy mają tak jakby datę ważności? tzn. wchodzę na jakiejś ładnej świecy h1 i wszystko mówi za wejściem, jednak mija parę dni i cena się rzuca pomiędzy moim sl i tp...czekacie aż cena uderzy w coś, wywalacie z palca po danym czasie, czy szukacie oznak odwrócenia....bo wydaję mi się jasne, że po jakimś czasie sygnał przestaje być ważny, cena wytrąca...hmm.... to momentum...
dynamika ceny jest wana
ale wszystko zależy do ilości pipsów które chcesz ugrać
jak chcesz ugrać np 50 szukając wejścia na h1 to czekanie kilka dni na TP lub SL jest niewskazane - szkoda czasu na śledzenie czy tez zarządzanie pozycją
do tego dochodzi kalendarz makro i mocne ostatnio polityczne wypowiedzi
wszystko zależy oczywiście od konkretnej sytuacji
ale długie czekanie jest nie wskazane przy takiej zmienności rynku
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Eurchf d1
Od czas wybicia 7 listopada kurs pary porusza się cały wewnątrz ok 140 pipsowego insidebara cały czas zwyżkując.

Usdcad h8
Jeszcze nie zamknięty pinbar na d1
Zamknięte objęcia bessy na h8

Moim zdaniem kluczem będzie przełamanie poziomu 1.02.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Proszę zauważyć na jakim poziomie obecnie jest AUD/USD - okolice ceny 1.0000 - gdzie według mnie można szukać ciekawych set-upów. W piątek cena na H4 wygenerowała przyzwoitą formację bullish engulfing pattern (objęcie w górę), jednak kolejna "ha czwórka" - pokazała że rynek nie ma jeszcze na tyle siły aby podążać w tym kierunku. Opcje są w tym momencie dwie, albo szukamy kolejnej formacji do zajęcia pozycji długiej - odrzucającej poziom (co wydaje mi się bardziej ryzykowne - ze względu na trend spadkowy), lub też czekamy na silne przebicie ważnego poziomu 1.0000, po czym możliwy jest retest - i tam będzie opcji do zajęcia shorta.
Obrazek
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !

ODPOWIEDZ