Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Też mogę polecić Admiral Markets, chociaż nigdy nie miałem jakichś imponujących zysków więc i może dlatego nie doświadczyłem z ich strony żadnych problemów. Póki co jest fajnie. Konto w sam raz dla początkujących, spready niskie w porównaniu do polskich Market Makerów. Możliwość małych wpłat, niskie koszty wypłat (5 zł), mikroloty i duże lewary (max. 1:500). Do tego błyskawiczne zakładanie konta real co przy innych, poważnych brokerach wygląda wręcz rewelacyjnie. No ale wiemy kto kogo bardziej potrzebuje i pewnie dlatego to tak szybko trwa :D

Tak samo jak poprzednicy poleciłbym jakąś mało pochłaniającą pracę, ale jednak stałą, ze stałym, nieważne jak małym, dochodem.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

Chciałem się z ciekawości zapytać jaką formację widzimy na edku obecnie ?
Nie jest to klin zwyżkujący,ani zniżkujący, tylko taki "równy klin" nie wiem czy coś takiego jest i co on może oznaczać, niezdecydowanie ? Tak czy siak czeka nas chyba mocne wybicie, w którą ze stron, w takim przypadku można by np. zagrać na opcjach z odpowiednią strategią, prognozujemy wybicie, tylko nie wiemy, w którą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

"równy klin" = trójkąt
klin to też trójkąt tylko diagonalny
trójkąt = konsolidacja = niezdecydowanie
Even when it's snowing I'm party going

Awatar użytkownika
FxBezTwarzy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxBezTwarzy »

Tak powinno sie wchodzic:)

W ramach nauki ;confluence czyli 5 punkty w jednym zetknieciu:)
Opor
LT z OPOREM
fibo 0,50 z odrzuceniem 0,618
Przelamanie Psychologicznej ceny 5,0
i dwie swiece dlugimi knotami odrzucajace cene,pinbary

Zlecenie oczekajuace na demie ,wejscie poinizej pinbarow ,target na wsparciu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
LP1313

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

FxBezTwarzy pisze:Tak powinno sie wchodzic:)

W ramach nauki ;confluence czyli 5 punkty w jednym zetknieciu:)
Opor
LT z OPOREM
fibo 0,50 z odrzuceniem 0,618
Przelamanie Psychologicznej ceny 5,0
i dwie swiece dlugimi knotami odrzucajace cene,pinbary

Zlecenie oczekajuace na demie ,wejscie poinizej pinbarow ,target na wsparciu
tak oto AT wpisuje sie w zawieruchę polityczno-ekonomiczna panująca ostatnio :)

odpowiedz sobie tylko jak mógłby wyglądać wykres gdyby na szczycie EU nic nie ustalono bo np się Niemcy z Francja pokłóciły się
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

FxBezTwarzy pisze:Tak powinno sie wchodzic:)
Rozumiem, że pozycje zająłeś? Jednak jak TARKIN pisał, tak i ja muszę to potwierdzić i tym samym cię zmartwić że to nie AT a fundamenty odwaliły całą robotę. Powodzenia
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
FxBezTwarzy
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxBezTwarzy »

To ja ci Odpowiadam :)
Kogo obchodza wiadomosci ekonomiczne , kogo to obchodzi kto sie poklocil z kim?:) Ja Analizuje to co widze na wykresie. Dlaczego , jaka jest skutecznosc wiadomosci ekonomicznych >? Raz w dol, raz w gore, bo nie jestesmy wstanie zbadac skutecznosci wiadomosci ekonomicznych .
Jedyne co mnie interesuje to ze bedzie zmiennosc i to jest najwazniejsz bo zmiennosc daje ruch rynkowi a to sie wiaze z tym jak dobobrze analizujesz albo zarobisz albo stracicz i to jest najwazniejsze wiadomosciach ekonomicznych zmiennosc ruch
A wiadomosci niech sobie beda tam w telewizji czy na bbc czy tvn niech sie inni ludzie tym zajmuja ktorzy sa od tego co mnie to obchodzi ja jestem od analizy wykresow na podtsawie AT a nie wiadomosci :)
pozdro :)
LP1313

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Skuteczność wiadomości ekonomicznych??!! Ok. Nieważne. Faktem jest to, że optymistyczne nastroje sprzyjają inwestowaniu w ryzyko. Większym ryzykiem cechuje się m.in. nasza waluta. Stąd spadki na xxx/pln.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

FxBezTwarzy pisze:To ja ci Odpowiadam :)
Kogo obchodza wiadomosci ekonomiczne , kogo to obchodzi kto sie poklocil z kim?:) Ja Analizuje to co widze na wykresie. Dlaczego , jaka jest skutecznosc wiadomosci ekonomicznych >? Raz w dol, raz w gore, bo nie jestesmy wstanie zbadac skutecznosci wiadomosci ekonomicznych .
Jedyne co mnie interesuje to ze bedzie zmiennosc i to jest najwazniejsz bo zmiennosc daje ruch rynkowi a to sie wiaze z tym jak dobobrze analizujesz albo zarobisz albo stracicz i to jest najwazniejsze wiadomosciach ekonomicznych zmiennosc ruch
A wiadomosci niech sobie beda tam w telewizji czy na bbc czy tvn niech sie inni ludzie tym zajmuja ktorzy sa od tego co mnie to obchodzi ja jestem od analizy wykresow na podtsawie AT a nie wiadomosci :)
pozdro :)
można i tak
tylko nie graj na franku bo tam tylko / głownie wiadomości sterują rynkiem
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

saku82pl pisze:Kilka wejść z tygodnia w kolejności chronologicznej.

eurusd: zdawało mi się że będzie kontynuacja spadków, miejsce było naprawdę dobre, do tego spadająca gwiazda. sell -150 pips :/

gbpusd: poziom + gwiazda poranna na H4, świeca dzienna w momencie wejścia w pozycje nie była jeszcze zamknięta, buy + 77 pips

audchf: technicznie mamy tu poziom, coś ala spadająca gwiazda na D1 i ładna dywergencja na H4, sell +120 pips
Sprzedawałeś EUR/USD po outsidebar'ze pro wzrostowym.
Yaaa man

ODPOWIEDZ