sonny pisze:Na demo w cTrader dostępne są tylko pary walutowe po lewej ??
Na cTraderze, zarówno na demo jak i na realu, dostępne są te same instrumenty, czyli na tę chwilę najbardziej płynne pary walutowe (20) z racji, że to rachunek ECN. Na MT4 oferowane są wszystkie instrumenty wraz z kontraktami na towary (jest ich ok. 140).
Czy będą wprowadzane nowe instrumenty na cTradera? W najbliższym czasie są takie plany

. Mają być wprowadzone nowe pary walutowe, indeksy, towary. Więcej szczegółów będę mógł przedstawić niebawem

.
Za to uwaga, duże zmiany w FxPro cTrader ECN!
1. Jak wspomniałem wyżej - nowe instrumenty. Czyli
nowe pary walutowe, kontrakty na indeksy, kontrakty na towary!
2. *
Znika prowizja 30 USD za obrót 1mln USD. Nie płacimy już prowizji za każde otwarcie i zamknięcie.
3.
EA, czyli Handel automatyczny - przy nowej aktualizacji cTradera pojawi się możliwość używania automatycznych strategii.
*Jeszcze kilka więcej słów odnośnie prowizji.
Opłata za transakcję będzie wliczona w wartość spreadu, co spowoduje, że spready lekko wzrosną jednak na tyle, że suma sumarum klienci na tym tylko zaoszczędzą, a jednocześnie sam model prowizji będzie prostszy i bardziej przejrzysty. Zmiany wchodzą w życie dziś o 13:00 czasu polskiego, czyli zanim skończyłem pisać post to już stało się to aktualne

. Jeśli ktoś posiada wcześniej otwartą pozycję i zamknie ją np. dziś po północy to nie zostanie mu naliczona prowizja, natomiast gdy teraz otworzy nową to nie zostanie naliczone mu 3 USD od każdego lota USD.
W razie wątpliwości śmiało można atakować mnie na PW, GG, Skype lub tel.kom.
Dodano po 40 sekundach:
Aaa... Zapomniałbym o jeszcze jednej, bardzo ważnej rzeczy.
W przyszłym tygodniu pojawi się platforma mobilna na Androida 
.