FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

TABAZA pisze:Jednak strony FC bardzo dokładnie udzielają informacji o brokerach , równiez polecam zainteresowanym.
Dziękujemy za miłe słowa ;). Jednak byśmy mieli możliwość pomocy, Ty byś miał dostęp do korzyści jakie oferujemy, Twoje konto musi być założone za pośrednitwem Forex Clubu i być w naszej grupie.
bukaj99 pisze:Witam chciałem zacząć grać na rynku forex i nie wiem jaką platformę wybrać miałem konto demo na GO4X ale czytałem, że na prawdziwym rachunku platforma ta nie działa poprawnie czy to prawda?
Bardzo dawno tam nie grałem więc nie wiem jak u nich to teraz wygląda i czy borykają się z jakmiś problemami, a to wątek o innym brokerze - FxPro.
bukaj99 pisze:Jeśli tak to co wybrać na początku chciał bym zacząć do małej wpłaty powiedzmy 1000 pln.
Co prawda w FxPro minimalna wpłata wynosi 500 USD ale jeśli bardzo będziesz zainteresowany to może uda nam się zrobić dla Ciebie wyjątek i jako minimum wystarczy wspomniane 1000 zł. Po szczegóły najlepiej już skontaktować się ze mną np. na GG, e-mailem lub telefonicznie by niepotrzebnie nie przedłużać tego wątku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

TABAZA
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TABAZA »

Mnie przy błędach w przesyłaniu środków trochę " zjadło " przewalutowanie , ale 400 USD po konsultacjch na czacie przyjeli . Zaś co do luki - to miałem taką sytację w byłą niedzielę -- L 1 lot z stopem 5 pips z drobnymi pod zamknięciem . I przed otwarciem o mało na zawał nie zszedłem widząc jaka się luka kroi , a tu miłe zaskoczenie -- tylko do stopa potrącone :lol: . U innych broków konto byłoby wycyckane do zera .

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

FxPro dziś wprowadziło nową wersję WebTradera.

Z nowości to przede wszystkim odświeżony i bardziej przyjazny wygląd oraz obsługa wielu wskaźników i narzędzi do analizy, czego wcześniej nie było. W załączniku można zobaczyć jak to obecnie wygląda (screen z laptopa 15'stki).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

raposo czyli z polskiego na nasze.
Są spółką LTD
Mają kapitał początkowy 2 mln $,a kapitały własne spółki FX PRO to prawie 25 mln$
W razie bankructwa podlegają środki finansowe inwestorów po Cypryjski system rekompensat do 20 tyś Euro?.Postaraj się to sprawdzić na 100% i daj nam namiary gdzie to jest potwierdzone.
Nie zrozum nas żle,nikt nie chce podważać wiarygodności,chcemy tylko kilku istotnych wiadomości które zawsze są publicznie podawane.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

zz pisze:Są spółką LTD
Tak.
zz pisze:Mają kapitał początkowy 2 mln $,a kapitały własne spółki FX PRO to prawie 25 mln$
Kwoty się zgadzają ale waluta EUR, nie USD.
zz pisze:W razie bankructwa podlegają środki finansowe inwestorów po Cypryjski system rekompensat do 20 tyś Euro?.Postaraj się to sprawdzić na 100% i daj nam namiary gdzie to jest potwierdzone.
To masz w dokumencie z linku wyżej. Investor Compensation Fund.
zz pisze:Nie zrozum nas żle,nikt nie chce podważać wiarygodności
Ale można o to zapytać jak Ty lub tak jak Kovis... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

Post autor: zz »

forexpolska skup się trochę...
Jest gwarantowany fundusz bankowy... do 100 tyś Euro
Jest gwarantowany fundusz maklerski do 20 tyś Euro..// może być większy..,zależy od panśtwa//
Mogą być ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej..
Za każdym razem należy to sprawdzać.

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

zz pisze:Jest gwarantowany fundusz maklerski do 20 tyś Euro..// może być większy..,zależy od panśtwa//
To obowiązuje we wszystkich krajach UE.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: jamesfisher »

FxPro jest solidnym brokerem. Mogę go każdemu polecić.

Cyngiel
Bywalec
Bywalec

Post autor: Cyngiel »

Jekert pisze:
Cyngiel pisze:Nie wiem jak wylaczyc e-mailowe raporty (daily analysis), na stronie fxpro.com wylaczylem wszystkie emailowe subskrypcje dla swojego konta ale wiadomosci wciaz przychodza. Co ciekawe gdy dodalem jedna dodatkowa subskrypcje to nie ma z tym problemu - dodatkowe wiadomosci przychodza. Ale wylaczanie nie dziala. Jest na to jakis sposob ?
Też tak miałem. Rozwiązanie - użyć do tej operacji IE. Na Firefox i Operze czasem nie chce się zapisać prawidłowo.
Niestety u mnie to nie pomoglo probowalem wylaczac i wylaczac w IE i wciaz przychodza mi te analizy z FxPro. moze jest jakis inny sposob? Mam 2 konta demo i real, na tym samy adresie email, moze gdzies tu jest problem ?

Mam tez banalne pytanie jak dlugo w FxPro mozna trzymac otwarta pozycje (przy zalozeniu ze nie wystepuje margin call) ?

Chcialbym tez wiedziec czy sa jakies oplaty rokroczne za prowadzenie rachunku itp ,nie moglem tego znalezc ale wczesniej zastanawialem sie nad MBTrading i tam bylo wyraznie napisane ze co roku oplata okolo 2k usd dla brokera. Tutaj nie ma takiej oplaty ?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: Cyb »

W zwiazku z chaotyczną dyskusją, która wprowadzała użytkowników forum, zbędne posty zostały wycięte. Jeśli Kovis i Astra chcą dalej dyskutować o swoich analizach, serwisach i sensie życia to zapraszam do kontynuowania korespondencji na PW. To wątek o FxPro.

Podsumowując ostatnią rozmowę. FxPro jest spółką LTD, regulowaną przez CySEC (licence no. 078/07) z kapitałem zakładowym ok. 2 000 000 EUR oraz kapitałem własnym (na rok 2010) wynoszącym ok. 25 000 000 EUR. Szczegóły nt. tych informacji można znaleźć tutaj:
http://www.fxpro.pl/sites/default/files ... t-2010.pdf
O gwarancjach przeczytacie tutaj:
https://direct.fxpro.com/dwn/Investor_C ... n_Fund.pdf

Dodatkowo, informacje o kapitale zakładowym i własnym pojawią się na pierwszej stronie wątku by nie trzeba było ich szukać.

ODPOWIEDZ