FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Cyngiel pisze:moze jest jakis inny sposob? Mam 2 konta demo i real, na tym samy adresie email, moze gdzies tu jest problem ?
W takim wypadku najlepiej skontaktować się z obsługą by wyłączyli to zdalnie - tak będzie chyba najłatwiej.
Cyngiel pisze:Mam tez banalne pytanie jak dlugo w FxPro mozna trzymac otwarta pozycje (przy zalozeniu ze nie wystepuje margin call) ?
Nie ma żadnego limitu czasowego.
Cyngiel pisze:Chcialbym tez wiedziec czy sa jakies oplaty rokroczne za prowadzenie rachunku itp ,nie moglem tego znalezc ale wczesniej zastanawialem sie nad MBTrading i tam bylo wyraznie napisane ze co roku oplata okolo 2k usd dla brokera. Tutaj nie ma takiej oplaty ?
Dokładnie, tu taka opłata nie występuje. Po trzech miesiącach braku aktywności na koncie (brak logowania) konto może zostać tylko wyłączone ale kwestia jego ponownego uruchomienia to kilka godzin.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Wypłata zlecona dziś doszła w ciągu 15 minut polecam :)
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

TABAZA
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: TABAZA »

Pisałem wcześniej - platforma jak i firma ok. , miłe zaskoczenie robi profesjonalny czat . Co zaś tyczy wypłat to jak najbardzej polecam ,, no i stronka klubowa wiele pomaga .

sonny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonny »

Na demo w cTrader dostępne są tylko pary walutowe po lewej ??
na towary nie ma co liczyć ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

sonny pisze:Na demo w cTrader dostępne są tylko pary walutowe po lewej ??
Na cTraderze, zarówno na demo jak i na realu, dostępne są te same instrumenty, czyli na tę chwilę najbardziej płynne pary walutowe (20) z racji, że to rachunek ECN. Na MT4 oferowane są wszystkie instrumenty wraz z kontraktami na towary (jest ich ok. 140).

Czy będą wprowadzane nowe instrumenty na cTradera? W najbliższym czasie są takie plany :). Mają być wprowadzone nowe pary walutowe, indeksy, towary. Więcej szczegółów będę mógł przedstawić niebawem :).

Za to uwaga, duże zmiany w FxPro cTrader ECN!
1. Jak wspomniałem wyżej - nowe instrumenty. Czyli nowe pary walutowe, kontrakty na indeksy, kontrakty na towary!
2. *Znika prowizja 30 USD za obrót 1mln USD. Nie płacimy już prowizji za każde otwarcie i zamknięcie.
3. EA, czyli Handel automatyczny - przy nowej aktualizacji cTradera pojawi się możliwość używania automatycznych strategii.

*Jeszcze kilka więcej słów odnośnie prowizji.
Opłata za transakcję będzie wliczona w wartość spreadu, co spowoduje, że spready lekko wzrosną jednak na tyle, że suma sumarum klienci na tym tylko zaoszczędzą, a jednocześnie sam model prowizji będzie prostszy i bardziej przejrzysty. Zmiany wchodzą w życie dziś o 13:00 czasu polskiego, czyli zanim skończyłem pisać post to już stało się to aktualne :). Jeśli ktoś posiada wcześniej otwartą pozycję i zamknie ją np. dziś po północy to nie zostanie mu naliczona prowizja, natomiast gdy teraz otworzy nową to nie zostanie naliczone mu 3 USD od każdego lota USD.

W razie wątpliwości śmiało można atakować mnie na PW, GG, Skype lub tel.kom.

Dodano po 40 sekundach:

Aaa... Zapomniałbym o jeszcze jednej, bardzo ważnej rzeczy.
W przyszłym tygodniu pojawi się platforma mobilna na Androida :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
raposo pisze:Za to uwaga, duże zmiany w FxPro cTrader ECN!
1. Jak wspomniałem wyżej - nowe instrumenty. Czyli nowe pary walutowe, kontrakty na indeksy, kontrakty na towary!
CFD?
raposo pisze:2. *Znika prowizja 30 USD za obrót 1mln USD. Nie płacimy już prowizji za każde otwarcie i zamknięcie.
Opłata za transakcję będzie wliczona w wartość spreadu, co spowoduje, że spready lekko wzrosną jednak na tyle, że suma sumarum klienci na tym tylko zaoszczędzą, a jednocześnie sam model prowizji będzie prostszy i bardziej przejrzysty. Zmiany wchodzą w życie dziś o 13:00 czasu polskiego, czyli zanim skończyłem pisać post to już stało się to aktualne :). Jeśli ktoś posiada wcześniej otwartą pozycję i zamknie ją np. dziś po północy to nie zostanie mu naliczona prowizja, natomiast gdy teraz otworzy nową to nie zostanie naliczone mu 3 USD od każdego lota USD.
To nie wróży za dobrze Raposo. Wynika z tego, że mają możliwość manipulacji spreadem :(
raposo pisze:3. EA, czyli Handel automatyczny - przy nowej aktualizacji cTradera pojawi się możliwość używania automatycznych strategii.
Napisz coś więcej nt. automatycznych strategii. Szczególnie interesuje mnie w jakim języku programowania można pisać strategie.
Sama platforma cTrader z tego co pamiętam napisana jest w C# także może dają też możliwość pisania w tym języku automatów.
Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat (nawet na stronie producenta softu), a nie chcę instalować cTradera tylko po to by sprawdzić jaki język jest używany do pisania automatów.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MaRCHeW pisze:CFD?
Dowiem się tego.
MaRCHeW pisze:To nie wróży za dobrze Raposo. Wynika z tego, że mają możliwość manipulacji spreadem
Teoretycznie zawsze istnieje taka możliwość, czy są standardowe prowizje czy nie ;). Prowizja "spreadowa" ma mieć stałą wartość i zapewnienia są takie, że klienci na tym zyskają, a wg moich informacji tak właśnie będzie - po prostu wyjdzie to taniej i będzie łatwiejsze do zrozumienia oraz skalkulowania.

Mimo, że na stronie mieliśmy przykłady z opisami jak działają prowizje na ECN od obrotu, to była masa pytań "o co chodzi" lub trzeba było sobie samemu przeliczać ile pipsów = prowizja. Teraz będzie to bardziej przejrzyste.
MaRCHeW pisze:Napisz coś więcej nt. automatycznych strategii. Szczególnie interesuje mnie w jakim języku programowania można pisać strategie.
Sama platforma cTrader z tego co pamiętam napisana jest w C# także może dają też możliwość pisania w tym języku automatów.
Jak wspomniałem, na razie to jeszcze nie weszło w życie. Będzie wdrożone dopiero przy następnej aktualizacji platformy. Język programowania .Net. Jest szansa, że pojawi się też konwerter z MQL'a ale na razie nie chcę zapewniać, że na pewno tak się stanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
raposo pisze:
MaRCHeW pisze:CFD?
Dowiem się tego.
Będę wdzięczny za info w tej sprawie.
raposo pisze:
MaRCHeW pisze:To nie wróży za dobrze Raposo. Wynika z tego, że mają możliwość manipulacji spreadem
Teoretycznie zawsze istnieje taka możliwość, czy są standardowe prowizje czy nie ;). Prowizja "spreadowa" ma mieć stałą wartość i zapewnienia są takie, że klienci na tym zyskają, a wg moich informacji tak właśnie będzie - po prostu wyjdzie to taniej i będzie łatwiejsze do zrozumienia oraz skalkulowania.
Wyjdzie w praniu. Mam nadzieje, że będzie dobrze, jednak nie przekonuje mnie ten model w przypadku ECN.
W przypadku przejrzystych medeli rynkowych zawsze oddzielnie pobierane jest commission i oddzielnie podawany jest spread.
Wliczanie commission do spreadu bardziej podchodzi pod STP ala FXCM niż pod ECN
W każdym razie najważniejsze by FxPro grało fair.
raposo pisze:
MaRCHeW pisze:Napisz coś więcej nt. automatycznych strategii. Szczególnie interesuje mnie w jakim języku programowania można pisać strategie.
Jak wspomniałem, na razie to jeszcze nie weszło w życie. Będzie wdrożone dopiero przy następnej aktualizacji platformy. Język programowania .Net. Jest szansa, że pojawi się też konwerter z MQL'a ale na razie nie chcę zapewniać, że na pewno tak się stanie.
Jak .NET to z pewnością zainstaluje :D Dzięki za info :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

spawacz_rider
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spawacz_rider »

a ja mam pytanko testuję sobie demko cTradera i szukam trailing stop i nie mogę nigdzie znaleźć nie ma tej opcji na tej platformie ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Przypominam o zmianie czasu w Europie w niedzielę - w USA następuje to tydzień później, co muszą uwzględnić traderzy grający na CFD na amerykańskie akcje i futures.
spawacz_rider pisze:a ja mam pytanko testuję sobie demko cTradera i szukam trailing stop i nie mogę nigdzie znaleźć nie ma tej opcji na tej platformie ?
Nie ma tu takiej funkcjonalności jednak radzę poczekać na aktualizację oprogramowania (przyszły tydzień?), a być może razem z automatycznym handlem, pojawi się też Trailing Stop.
MaRCHeW pisze:Będę wdzięczny za info w tej sprawie.
Jutro będzie odpowiedź - dodam ją w tym poscie.
MaRCHeW pisze:Wliczanie commission do spreadu bardziej podchodzi pod STP ala FXCM niż pod ECN
W każdym razie najważniejsze by FxPro grało fair.
Jednak z racji, że posiadają konta MT4, gdzie prowizja wyrażona jest tylko w spreadzie, a na ECN była prowizja jednak wolą zamknąć ją również tylko w spreadzie, cała oferta zyska na przejrzystości. Mimo, że rzadko takie rozwiązanie propagują ECN'y.
MaRCHeW pisze:Jak .NET to z pewnością zainstaluje Dzięki za info
Jak automatyczny handel będzie już dostępny na pewno dam znać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ