BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

green7 pisze:System używa pewnego wskaźnika, mającego moim zdaniem sporą wartość prognostyczną w krótkim terminie. Wskaźnik ten jest płatny w okresie abonamentowym i takowy abonament posiadam co łatwo mogę udowodnić.
- na podstawie tego wskaźnika stworzyłem system, który PROGNOZUJE możliwość zmiany ceny. Zakres tej prognozy w systemie którym grałem ustawiony został na 2 pipsy. Mało: bo im większy zakres tym gorsze wyniki prognoz i mniej transakcji (w konkursach jak zwykle stawiam na dużą liczbę transakcji).
green7 pisze:Ogólnie na pewno tak: bo to stara strategia wykorzystywana na giełdzie i zapewne fx nie od dziś. A czy działa w moim wykonaniu ? Nie wiem: dowiem się jak tylko w końcu uporam się z obsługą protokołu FIX.
Bo ECN w mt4 to fikcja .....
cos mnie sie te wypowiedzi gryza :D

1. stara strategia z gieldy
2. ale dziala tylko na 2 pipsy tp na forexie
3. dziala na podstawie platnego wskaznika
4. gdzie placisz co miesiac abonament
5. mimo iz jestes programista i nie mozesz sam go napisac?
6. czyli nie wiesz jak dziala wskaznik
7. stad nie wiesz jak handluje strategia?

grasz ewidentnie na opoznienia, niczym slynny ruchacz japonek fixator :D a moze od niego masz wskaznik?

do tego protokol fix az jest potrzebny :D w jforex sie nie da napisac? ninjatrader? itd

czy poprostu ecn jest za szybki zeby dac sie wydymac :D

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Jak dla mnie oczywista sprawa ze masz DD, juz wczesniej to pisalem, a wykres to tylko potwierdza. Z doswiadczenia wiem ze reczne "wyklikanie" zlecenia to srednio 3-4 sekundy (<3 jest ciezko, <2 nie ma fizycznej mozliwosci zeby czlowiek tak klikal, chyba ze tylko akceptuje cene, bez sprawdzenia), a jak sie diler zagapi (albo sa dane) to i 60sek sie trafia...

Dodano po 4 minutach:
xpep pisze: czy poprostu ecn jest za szybki zeby dac sie wydymac :D
Takie strategie dzialaja w taki sposob (zreszta sam przedstawiciel z Bossy to wyjasnil) ze autor podpina sie do tego samego datafeedu (dajmy na to z blooma) co broker i wylapuje opoznienia.

ECN nie korzysta z zadnego datafeedu tylko tworzy rynek wiec sila rzeczy takie strategie tylko u MM

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Ink. pisze:Natomiast dalej obstawiam że przenieś;li cie po prostu na dealing desk
Toż cały czas o tym mówię. DD albo VD czy cokolwiek innego. Nie zmienia to faktu.
Ink. pisze:Dane dane dane , a nie słowo, ustosunkowyuje sie do twojego screena, aby można było mowić o tym co mowisz musiał byś zamieścić dwa takie same scrreeny z takim samym przedziałym czasowym
No to specjalnie dla Ciebie screen z konta działającego dobrze. Skala mniej więcej taka sama coby łatwo było porównać.

xpep pisze:1. stara strategia z gieldy
Stara jest idea strategii. Nie szczegóły.
xpep pisze:2. ale dziala tylko na 2 pipsy tp na forexie
A skąd sobie to tp wziełeś? Nie ma żadnego TP. Pisałem o 2 pipsach jaki ma zakres prognozy bo taki akurat zastosowałem w konkursie.

xpep pisze:3. dziala na podstawie platnego wskaznika
4. gdzie placisz co miesiac abonament
5. mimo iz jestes programista i nie mozesz sam go napisac?
Jestem programistą i mogę napisać cokolwiek. Sądzisz, że to że jestem programistą znaczy, że muszę pisać wszystko sam ? Zapewne na początek jakiś kompilator co ?
Programowanie zajmuje czas: a tego niestety mam ograniczoną ilość. Dlatego korzystam z dziesiątek różnych płatnych rzeczy.
Wiem, że taniej jest je kupić niż napisać.
Wiem jak działa wskaźnik i wiem jakie za nim stoją obliczenia. Tylko po cholerę mam go pisać skoro mogę kupić? Mam z głowy support, usuwanie bugów i dostaje nowe wersje, poprawione i wzbogacone o nowe pomysły.
xpep pisze:do tego protokol fix az jest potrzebny Very Happy w jforex sie nie da napisac? ninjatrader
Sorry ale nie masz pojęcia o czym mówisz.
Jforex działa niespecjalnie. Poza tym nie zamierzam do dukasa wpłacić ani złotówki - są tacy co już się przekonali jak tam jest (np. z grą automatami) i ja im wierzę. Nie muszę o tym przekonywać się na własnej skórze ...
Ninjatrader? Bez jaj ....poczytaj sobie forum NT, sprawdź opinie o stabilności tej platformy, o problemach ze zwisami, jajami w backtestach to pogadamy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

green7 pisze:
Ink. pisze:Natomiast dalej obstawiam że przenieś;li cie po prostu na dealing desk
Toż cały czas o tym mówię. DD albo VD czy cokolwiek innego. Nie zmienia to faktu.
Ink. pisze:Dane dane dane , a nie słowo, ustosunkowyuje sie do twojego screena, aby można było mowić o tym co mowisz musiał byś zamieścić dwa takie same scrreeny z takim samym przedziałym czasowym
No to specjalnie dla Ciebie screen z konta działającego dobrze. Skala mniej więcej taka sama coby łatwo było porównać.
A dziekuje bardzo :)

Chociaż jak tak czytam, jforex nie, ninja nie , tylko mt4 ktory jest u brokerów MM nienawidzących skalperów a ty jeszzce masz automat skalpujący, czarno to widze :)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:Sorry ale nie masz pojęcia o czym mówisz.
Jforex działa niespecjalnie. Poza tym nie zamierzam do dukasa wpłacić ani złotówki - są tacy co już się przekonali jak tam jest (np. z grą automatami) i ja im wierzę. Nie muszę o tym przekonywać się na własnej skórze ...
Ninjatrader? Bez jaj ....poczytaj sobie forum NT, sprawdź opinie o stabilności tej platformy, o problemach ze zwisami, jajami w backtestach to pogadamy.
mam pojecie wiem co mowie, rzucilem tylko przyklady, co takiego dukascopy robi z automatami? nie daje sie dymac jak mt4? wychodzi na to ze najlepszy mt4? ninjatradera nie uzywalem slyszalem pozytywne opinie i tak jakos rzucilem haslo, bo istnieje wiele platform do handlu automatycznego na ecn ale rozumiem ze wszystkie sa beznadziejne i brokerzy ecn oszukuja Cie i tam nie potrafi zarabiac Twoja strategia? popraw jesli sie myle
green7 pisze:A skąd sobie to tp wziełeś? Nie ma żadnego TP. Pisałem o 2 pipsach jaki ma zakres prognozy bo taki akurat zastosowałem w konkursie.
ok tu uproscilem zbytnio, czyli strategia ktora prognozuje ruch na dwa pipsy w gore otwiera Long spelnia sie prognoza jest 2 pipsy i co zrobi dalej zalezy od kolejnej prognozy? tak to mniej wiecej dziala? moglbys zareklamowac lub jesli nie to wyslac na priv gdzie takie cos mozna kupic? ten wskaznik o ktorym pisales, nawet nie prosze o wytlumaczenie jak dziala sa tam pewnie takie cuda ze nawet bym nie zrozumial :wink:

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

xpep pisze:mam pojecie wiem co mowie, rzucilem tylko przyklady, co takiego dukascopy robi z automatami? nie daje sie dymac jak mt4? wychodzi na to ze najlepszy mt4?
Rzuciłeś nie jedno a kilka haseł "bo gdzieś tam słyszałeś", ale nic pewnego nie wiesz prawda ? Jak Ci się chce: to poczytaj moje wcześniejsze posty. O mt4 zawsze miałem zdanie delikatnie mówiąc złe.
xpep pisze: ninjatradera nie uzywalem slyszalem pozytywne opinie i tak jakos rzucilem haslo, bo istnieje wiele platform do handlu automatycznego na ecn ale rozumiem ze wszystkie sa beznadziejne i brokerzy ecn oszukuja Cie i tam nie potrafi zarabiac Twoja strategia? popraw jesli sie myle
Czy ja coś takiego napisałem? Napisałem coś dokładnie przeciwnego: zamierzam grać na ECN i do tego właśnie potrzebuję oprogramować FIX.

xpep pisze:ok tu uproscilem zbytnio, czyli strategia ktora prognozuje ruch na dwa pipsy w gore otwiera Long spelnia sie prognoza jest 2 pipsy i co zrobi dalej zalezy od kolejnej prognozy? tak to mniej wiecej dziala?
Mniej więcej.
xpep pisze:moglbys zareklamowac lub jesli nie to wyslac na priv gdzie takie cos mozna kupic? ten wskaznik o ktorym pisales, nawet nie prosze o wytlumaczenie jak dziala sa tam pewnie takie cuda ze nawet bym nie zrozumial
Jak widzę od samego początku Twoje pytania zmierzają w jednym kierunku .....
Przykro mi - ale nie, nie mógłbym. Mam raczej złe doświadczenia z udostępniania własnych pomysłów. Jakoś do tej pory zawsze przynosiło to więcej szkody niż pożytku ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:Jak widzę od samego początku Twoje pytania zmierzają w jednym kierunku .....
Przykro mi - ale nie, nie mógłbym. Mam raczej złe doświadczenia z udostępniania własnych pomysłów. Jakoś do tej pory zawsze przynosiło to więcej szkody niż pożytku ....
no to w koncu placisz za wskaznik czy sam zrobiles i to twoj pomysl? juz nie ogarniam
Yankee pisze:ECN nie korzysta z zadnego datafeedu tylko tworzy rynek wiec sila rzeczy takie strategie tylko u MM
dzieki za rozwianie watpliwosci
:wink:

Dodano po 1 minutach:
green7 pisze:Rzuciłeś nie jedno a kilka haseł "bo gdzieś tam słyszałeś", ale nic pewnego nie wiesz prawda ? Jak Ci się chce: to poczytaj moje wcześniejsze posty. O mt4 zawsze miałem zdanie delikatnie mówiąc złe.
ale tylko na mt4 dziala twoja strategia

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Ja jeszcze mam jedno pytanie do green7:

Jaką skuteczność miała strategia?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

No i temat umarł - nikt z Bossa nie chce ustosunkować się do konkretów przedstawionych przez Greena :-(

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Nie no poczekajmy,może coś im wypadło.W innym wypadku będzie to wygladać tak,że odpowiadają tylko na wygodne pytania,przez co opinia wielu klientów by nie co mogła ulec zmianie,a tego raczej chyba nie chcą:)

ODPOWIEDZ