BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

jasonbourne pisze:To ja nie wiem jaki edek, bo nawet świeczki M1 rzadko mają więcej niż 20 pips, a średnia to pewnie 10 i to dla jednej minuty.
Włącz M1 i ustaw ATR na 1 lub 0.. i zweryfikuj swoja teze.. dzisiaj był np taki dzien.. choc pewnie zalezy jaki broker..
jasonbourne pisze:Szczerze mówiąc to się w ogóle zastanawiam czy można w ogóle zarabiać na strategii w dłuższym terminie, która pada, gdy opóźnienia sięgają chyba jednak tylko parę sekund?
Tak samo można się zastanawiać.. gdy nie zadziala SL,TP.. lub chcesz zamknac tygodniową pozycje i chca cie urabac na 10 15 pips.. labo jeszcze potrzymac.. bo ktos tam wie ze moze nizej spasc .. i mniej zarobi..
Greenowi poprostu chialo sie pokazac rzeczywistosc.. dostajac z 5 rekwootwan.. albo samemu rezygnujac po tych 5sek.. bo tak czesto bywa.. zaczynaja pogrywac..
jasonbourne bronisz ich ? :?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

chyba nie chodzi że 5 sekund to norma tylko że nie tragednia dla zwykłego zjadacza chleba, natomiast dla automatu skalpującego już tak, w sumie jasonbourne ma racje bo wątek bossa w platformach nienaruszony a tu bym, chociaż mi sie to podoba bo lubie szybkie zwroty akcji :)

No i moje spostrzeżenie green mowił że czas opoźnienia transakcji był 2 minuty a ja widze 60 sekund czyli o 30 mniej niż w regulaminie, może stąd brak reklamacji?

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

reptile pisze:jasonbourne bronisz ich ? Confused
Ja nikogo nie bronię.

Ale według waszej logiki to i Microsoft zabiera nam zyski, bo Windows się czasami zawiesza. Na pewno robi to specjalnie. I zawiesza się zawsze wtedy gdy chcę otworzyć zyskowną pozycję.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

jasonbourne pisze: I zawiesza się zawsze wtedy gdy chcę otworzyć zyskowną pozycję.
Ale to nie MS zawiesza system tylko broker - jesli juz to poprzez platforme.. i na to tez sa dowody.. :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

reptile pisze:Ale to nie MS zawiesza system tylko broker - jesli juz to poprzez platforme.. i na to tez sa dowody..
To była ironia. :lol:
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

green7 czy Twoja strategia dziala na ecn? bo wydaje mi sie ze tylko w spozniajacym sie mt4 a jeszcze lepiej na demo -> patrz konkurs xtb kilkanascie tysiecy %?, plus twoja niezweryfikowana strategia z myfxbook gdzie sa 3000%? z nieznanego brokera mt4

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Pewnie, że są, ale wymagają większego kapitału i zazwyczaj to są ECN.
Jeśli chodzi o ewentualne STP.
Na 1-20 lot zlecenie wchodzić powinno od tak..
Jeśli masz rekwoty, opóźnienia - to zmień brokera. Bo to nie jest broker STP, albo ma bardzo słabych dawców płynności, albo po prostu cię kantuje.

To broker powinien dbać o klienta i go dopieszczać.
Jeśli mamy walczyć ze sobą... to to jest chory układ.
Jak się broker nie nauczy tej ciężkiej lekcji to bardzo szybko WYPADNIE z interesu... są lepsi.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

jasonbourne pisze:To była ironia. Laughing
Dla mnie to nie jest smieszne.. paltforma moze sie zwiesic.. lub caly system.. zapcha ci pamiec operacyjna i ty nie wiesz co jest grane..
Resetowac system? Platforme?
1. opcja.. strata około 3 min (rozruch, start platformy)..
2. po drugiej tracisz dane (analizy) i tez wychodzic moze nie malo.. liczmy 1min

A do tego tez sie brokerzy uciekaja.. broker potrafi router zaatakowac.. stracisz polaczenie z netem po restarcie - synchronizacja do ok 3min..

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

reptile pisze:
A do tego tez sie brokerzy uciekaja.. broker potrafi router zaatakowac.. stracisz polaczenie z netem po restarcie - synchronizacja do ok 3min..
Widzę teorie spiskowe na całego :p

Moim zdaniem niewygodnego klienta wystarczy wrzucić na DD i sam sie zniechęci a nie hackowaćmu kompa :)

Zauważyłem jedną zależność :) programiści ea ktorzy jadą po bossie chyba żyją w innym świecie, już tłumacze :)

Chyba dlatego że od swoich ea wymagają doskonałości myśla że firmy też będą wymagać doskonałości od swoich systemow a rzeczywistość jest taka że w firmach nie wybiera sie rozwiązania doskonałego czy dąży do jego osiągnięcia tylko do rozwiązanie pierwszego zadowalającego, dlatego nioe przejmują sie opóźnieniami 2-3 sek bo dla nich jest to granica akceptowalna :)
teoria poparta badaniami uczona na studiach ekonomicznych :p

Co to jechania po bossie bo opuźnienia, zwiechy itp dajcie przykład gdzie to nie występuje?

bankowośc elektroniczna - czasem ma zwiechy nie działa itp rzadko ale sie zdarza

internet - sam dostawca sie przyznaje że czasem system pada

u mnie w pracy - system tez czasem pada mimo grubych milioow wydanych na jego konstrukcje

gry- mimo wydanych milionow a nawet setek milionow maja bledy i sie wieszaja/ tna (maja opioźnienia )

no i windows - wiesza sie :)

Nie ma rzeczy doskonałych niestety więc bossa tez ma prawo to zwiech a sugerowanie że ktoś sie zasadził żeby nam zwiesić platforme czy odciąć nas od neta to niedorzecność.

Moim zdaniem ingerują w zagranie klienta ale tylko za pomocą dealing desk i bum cała filozofia.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Ink. pisze:Widzę teorie spiskowe na całego n
E tam teoriee.. sprawdzone w praktyce..
Ink. pisze:Moim zdaniem niewygodnego klienta wystarczy wrzucić na DD i sam sie zniechęci a nie hackowaćmu kompa Smile
Jak ustawisz tp i Cie obetna.. a ty chcesz np po newschac cos tam jeszce uratowac.. ustawic BE z SL. zamknac.. to najelepij odciac goscia.. moze sie nie skapnie.. wkurzy sie na dostawce neta..
Ink. pisze:Zauważyłem jedną zależność Smile programiści ea ktorzy jadą po bossie chyba żyją w innym świecie, już tłumacze Smile
Nie tylko po bossie.. ja np. staram sie weryfikowac teorie w praktyce i jesli mam potwierdzenie to jest koniec badan..
Ink. pisze:Nie ma rzeczy doskonałych niestety więc bossa tez ma prawo to zwiech a sugerowanie że ktoś sie zasadził żeby nam zwiesić platforme czy odciąć nas od neta to niedorzecność.
Ja nie mowie ze bossa tak czyni, ale brokerzy tak robia..

A jesli bossa potrafi zepsuc egzekucje.. to tylko czekac kiedy inne rzeczy tez bedzie dyskryminować..

Ink. pisze:Moim zdaniem ingerują w zagranie klienta ale tylko za pomocą dealing desk i bum cała filozofia.
To czyni konkurs niesprawiedliwym... i nie tylko konkurs... same warunki przeciez jakby nie było w obrocie jest min 1kPLN... to sa Twoje pieniadze i mozesz robic z nimi co chcesz.. a nie broker..

ODPOWIEDZ