Nie mogę się doczekać tego pięknego dnia, kiedy jakiś uparciuch tego nie odpuści i za wszelką cenę wam to udowodni.m_skiba[bossafx.pl] pisze:czyli posiada Pan niezbite dowody że mamy VD ? czy jedynie to co napisał green ?
BossaFX - perypetie z Dealing Desk (DD)
- snajperrr9
- Bywalec
Też bym liczył, że nie pójdziecie tą drogą ......raposo pisze:No ciekawie się dzieje... Panowie, piszcie wprost i nie powielajcie podejścia z początku obecności forum. Wtedy to "szarym" użytkownikiem jadącym po FxPro okazał się Pan Sebastian Z.
Wg. mnie zawsze byliście jednym z najlepszych biur i mimo wszystko chciałbym tą opinię o Was utrzymać. A w takiej sytuacji jak teraz możecie stracić ale i również zyskać ...
green7 pisze:Też bym liczył, że nie pójdziecie tą drogą ......raposo pisze:No ciekawie się dzieje... Panowie, piszcie wprost i nie powielajcie podejścia z początku obecności forum. Wtedy to "szarym" użytkownikiem jadącym po FxPro okazał się Pan Sebastian Z.
Wg. mnie zawsze byliście jednym z najlepszych biur i mimo wszystko chciałbym tą opinię o Was utrzymać. A w takiej sytuacji jak teraz możecie stracić ale i również zyskać ...
Biurem maklerskim są the best. mam u nich rchunek od 2001. Ale to inna bajka, rynek akcyjny a tutaj sie nie popisali.
Takie absurdalne wypowiedzi, jakie stosuje się na początku procesu typu "czy molestował pan dzieci w przeszlosci?", nie mające nic wspolnego ze sprawą, a jedynie mogą zdyskredytować moc słów strony przeciwnej są chyba nie na miejscu. "Wymierzyli karę?", nawet wyrok już zapadł bez udziału drugiej strony łaał...prawnik pisze:Oni juz sobie karę wymierzyli poprzez takie postepowanie. Panowie Zadora i Skiba zrobili świetna antyreklamę. Teraz całą odpowiedzialność zrzuca na tajemniczy wirus, który pewnie dopadł niezabezpieczony komp Greena.
Chętnie posłucham ale obu stron, a nie sugerował się jedną....
Hope for the best, plan for the worst.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Panowie apeluję o umiarkowanie w dyskusji.
Bo zaczyna się sieczka, dołączyli się spiskowcy co z robotami kuchennymi mają chyba tylko do czynienia.
Green zadał publicznie ciekawe pytania.
Ale jak wszyscy już tu będą bez wyroku wieszać przedstawicieli Bossa to nic się nie dowiemy.
Luz.......
Bo zaczyna się sieczka, dołączyli się spiskowcy co z robotami kuchennymi mają chyba tylko do czynienia.
Green zadał publicznie ciekawe pytania.
Ale jak wszyscy już tu będą bez wyroku wieszać przedstawicieli Bossa to nic się nie dowiemy.
Luz.......
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Green i Bossa muszą przedstawić niezbite dowody w tym temacie. Tylko tak dowiemy się prawdy. Nawet jeśli wina jest po stronie Bossy, to tylko przyznanie się jest rozsądnym rozwiązaniem. Broniące w zaparte sprawi, ze zaraz w ogóle nie bedą mieć klientów. Prawie wszyscy w Polsce czytają już to forum...
-
- Stały bywalec
kwintesencja tego jakie ma Pan podejscie do zapisów regulaminu i jego stosowania...green7 pisze:Kwintesencja czego? Bo nie zrozumiałem ...
ok, obiecałem, szczerość za szczerość...green7 pisze:Nie. Ale chyba nie chce Pan powiedzieć, że gdybym to robił mielibyście prawo stosowania na moim koncie Virtual Dealera bądź innych wynalazków ?
Załóżmy że ktoś napisał system transakcyjny polegający na tym iż korzysta z tego samego źródła notowań co bossafx. ponieważ w przypadku brokera notowania te idą przez dłuższą drogę (do serwera, są przetwarzane, potem do wszystkich klientów) system taki może wykorzystywać powstałe w ten sposób opóźnienia. Tzn. jeżeli kolejny tick (cena) otrzymana od dostawcy jest wyższa o wartość spreadu + oczekiwanego zysku a w MT4 widnieje jeszcze stara cena system kupuje. Jednak w tym momencie w którym system transakcyjny wysyła zlecenia na serwerze MT4 znajduje się nowa cena otrzymana od tego samego dostawcy i klient otrzymuje requota. Jest to system o którym pisałem że generuje 100% rekwotów. Aby temu zapobiec wprowadziliśmy paragraf 44 pkt.7 regulaminu który mówi:
Handel algorytmiczny stworzony przez Klienta nie może wykorzystywać zewnętrznych źródeł danych.
Jeżeli porówna Pan taki system transakcyjny z systemem który wykorzystuje średnie kroczące to poziom rekwotów będzie znacznie różny. Tylko pytanie czy to wina brokera ???? czy systemu ???
link do wyciągu zarządzeń: http://bossa.pl/redir.do?aid=17771&name ... ia_OTC.pdfgreen7 pisze:Czy może mnie Pan nakierować na wspomniane zarządzenie ? Nie udało mi się go odszukać (słabo szukałem). Czysta ciekawość... jakie dokładnie ten czas jest wg. rozporządzenia (choć jak sądzę dosyć długi).
jest tam 90 sekund. jak już pisałem ma Pan prawo w tym przypadku do reklamacji.
jeżeli potrafię wygenerować 99% sygnałów green to jest to wystarczający dowód ?matka pisze:Czy posiada Pan niezbite dowody, że Green łamie regulamin OTC?
Mam nadzieje że udzieliłem Panu dpowiedzi. Każdy wyciągnie swoje wnioski jednak uważam że to hipokryzja. Łamać zapisy regulaminu (pewnie nawet nie zwrócił Pan uwagi na ten punkt, prawda?), na podstawie jednej transakcji - do której głośno się przyznajemy że ma Pan rację - oczernia Pan brokera tylko dlatego że "święty graal" który Pan napisał wykorzystujący JEDYNIE!!! opóźnienia danych nie daje Panu zgarnąć 20 tys CHF.green7 pisze:Chętnie jednak wysłucham: jaka według Pana może być przyczyna tego, że taka sama strategia działająca na 2 kontach, na tym samym komputerze otwiera w ciągu dnia w jednym wypadku 4 a w drugim 40 transakcji ?
Szczerość za szczerość..
Pozdrawiam