Price Action - Asmodeus8 Journal
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Kiedyś też bardzo mocno interesowałem się Price Action i nie ukrywam, że ten journal był dla mnie najbardziej pomocnym tematem z całego forum. Pozwolę sobie wrzucić coś od siebie. Wydaje mi się że nikt jeszcze nie zwrócił tu uwagi na bardzo ciekawą sytuację mającą miejsce na wykresie dziennym pary AUD/USD. Mamy spadkową LT, poziom S/R, na D1 nie zdarza się to zbyt często więc niewykluczone że może być z tego coś dużego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
SL na 50 pipsów i gramy o ~800. Rzadko w ten sposób wchodzę więc to w sumie coś nowego. Przerywane linie to miejsca w których będę chciał dokładać do pozycji. Jeśli rzeczywiście pójdzie po mojej myśli to na ostatniej piramidzie powinienem mieć najwyższą do tej pory w mojej forexowej karierze 8-lotową pozycję.
Okazja interesująca natomiast brakuje mi tam wyraźnego odrzucenia poziomu (coś typu pin engolf) , ponieważ przed nami jest wielkie momentum a LT nie zawsze jest respektowane co do pipa a może np dziś przebić LT o paręnaście paredziesiąt pip i utworzyć jedna z tych formacji albo poszybować dalej, dywergencja też jest więc prócz świeczek ktore swoją drogą mało znaczą i tylko pokazują w ładny sposób ruch ceny to wszystko jest ok, niemniej jednak ja poczekam na jedna z tych świeczek 

lepiej jakby był PB
bo jak miał być engolf to sporo pipsów by odjechali w dół, ale również uważam, że lepiej na tej parze poczekać niby powinno pójść w dół ale nigdy nic nie wiadomo.
A jeżeli pójdą w górę to ciężko jakiś sensowny SL ustawić, bo z drugiej strony mgą wybić górą ponad LT ze 100 pipsów a potem zrobić PB.
Ale ogólnie wiadomo że nic nie wiadomo więc lepiej poczekać na świece, może jakaś formacja się utworzy na niższym interwale.

A jeżeli pójdą w górę to ciężko jakiś sensowny SL ustawić, bo z drugiej strony mgą wybić górą ponad LT ze 100 pipsów a potem zrobić PB.
Ale ogólnie wiadomo że nic nie wiadomo więc lepiej poczekać na świece, może jakaś formacja się utworzy na niższym interwale.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Ja po nocy zamknąłem pozycję na +12 pipsach. Myślę że na reakcję na LT i poziom trzeba będzie trochę jeszcze poczekać. Okazało się zresztą że słusznie zamknąłem.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Good Will Hunting
- Pasjonat