Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

Jak to jest, czekacie na zamkniecie świecy i dopiero wtedy wchodzicie? jak ktos gra na D1 to o 1 w nocy??
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

siersciuch pisze:Jak to jest, czekacie na zamkniecie świecy i dopiero wtedy wchodzicie? jak ktos gra na D1 to o 1 w nocy??
Jak mam sygnał na D1, to szukam dalej na h1 i wtedy wejście na m5 - w kierunku wyznaczonym przez D1. Na h1 i m15 - m5 używam oscylatora. Nie zawsze wychodzi tak jak chcę, ale jak wyjdzie, to mam ładną jazdę z minimalną obsuwą

prawnik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: prawnik »

Sorry za off top ale co się dzieje z asmo? Czyżby zwątpilł w PA?? Ja co nieco wyciągnąłem z tej strategi i dla siebie. Asmo daj znak życia. Pzdr.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

A może by tak zacząć kontynuować pisanie dalsze journalu?
Ktoś by był chętny do wrzucania ciekawych zagrań na wzór szkoły ASMO lub jakiejś swojej własnej modyfikacji?

Szkoda aby dziennik się zakończył bo jest w nim dużo cennych informacji.

Co wy na to?
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Mimo że nigdy nie pisałem w tym dzienniku chętnie bym sie do tego dołączył bo gram czasami na d1 a wypisywanie analiz i mazanie po wykresie to moja pasja :p

A jak to mówią w kupie sila jak i niewątpliwie taki obrót rzeczy jest ciekawszy niż samotne siedzenie przy wykresie :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Będę się również starał wrzucić coś tutaj ciekawego, mam nadzieję, że już w weekend jakaś analiza fajnych poziomów :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nie ma za dużo chętnych do analiz, więc może jak wrzucę kilka poziomów do obserwacji na następny tydzień to może coś się ruszy :) Jak będzie coś ciekawego działo się na fioletowych kreskach to trzeba pomyśleć na wejściem w pozycję. Nie będę pisał szczegółowo każdego wejścia bo wydaje mi się że wszystko widać na zrzutach. Na niektórych poziomach fajne może zbiegać się to ze średnimi oraz z dywergencją.
Zapraszam do dyskusji :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
freud00
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freud00 »

Czerwinek, ja się czaję na kabla i edka ale to standardowo. Natomiast najciekawszy jestem w przyszłym tygodniu jak się zachowa Aud/Cad w kontekście wykresu W1 i M1. Taka możliwość shorcenia z ekstremum na miesięcznym nie często się zdarza :D

pozdro

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

czerwinek pisze:A może by tak zacząć kontynuować pisanie dalsze journalu?
Ktoś by był chętny do wrzucania ciekawych zagrań na wzór szkoły ASMO lub jakiejś swojej własnej modyfikacji?

Szkoda aby dziennik się zakończył bo jest w nim dużo cennych informacji.

Co wy na to?
Fajnie by było gdyby ten wątek znowu ożył. Może Asmo w końcu da jakiś znak że żyje ?

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

czerwinek pisze: Na niektórych poziomach fajne może zbiegać się to ze średnimi oraz z dywergencją.
Zapraszam do dyskusji :)
Poziomy są ciekawe. Czekamy na sygnał(y)...

ODPOWIEDZ