regismelnik pisze:Witam. Konto real od czerwca, dotychczas bez większych problemów
regismelnik pisze:Jednak wczoraj przed danymi o 14:30 miałem otwarte 40 shortów na USA500, jako że były lekko stratne postanowiłem zaryzykować i pozostawić na czas publikacji danych,SL 1165. No i zaczęło się, strzała w górę, SL nie zadziałał, cena około 1175, próbuję ręcznie i nic z tego. Myślę jak tyle poszło do góry to spadnie, więc próbuję anulować SL, nic z tego. Po 6 minutach zamknęło mi wszystkie po cenach około 1175. Nie piszę żeby się skarżyć, wiem że to CFD
Ostrzegałem wcześnie w tym wątku j przed transakcjami na CDF,ponieważ zdani tylko na kwotowania 1 brokera który tylko to kwotuje.
Nie chodzi o Alior,takie rzeczy mogą Was spotkać wszędzie.
Proponuję skupić się na tym co najważniejsze i o czym pisze Janek Trader czyli nie zajmujmy się demo i CFD ,tylko pilnie obserwujmy transakcje spot na FX gdzie jest wielu dostarczycieli płynności.
Ponieważ jeżeli takie rzeczy będą się dziać na transakcjach spot walutach FX to dopiero wtedy da nam podgląd czy Alior jest ECN,czy tylko podwykonawcą Bracly banku..
Co do tego wątku ...
regismelnik pisze:Piszę, aby ostrzec wszystkich że takie sytuacje zdarzają się i o lokowaniu większej kasy na tej platformie nie ma mowy.
Jak napisałem wyżej.Piszcie takie słowa dopiero jak Was to spotka na transakcjach spot FX. czyli prawdziwym rynku,a nie na demo czy CFD ,ponieważ na CFD nie gramy z rynkiem tylko brokerem który kwotuje dany istrument CFD.
Pozdrawiam.