AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Mighty Baz pisze: bo to zaden ecn, tylko klsyczny MM, wiec nie oczekuj wodotryskow,

proponuje tez modom, by zmienili nazwe [mylaca] w topicu, Ze pierwszy polski ecn, bo oprocz patriotycznych hasel, nie ma podstaw do takich wprowadzjacych w blad info.

Ja bym jednak nie dramatyzował do momentu aż wyrażnie nie odzielimy spot FX oraz CFD i takie sytuację będą występować na transakcjach spot FX // oprócz .jakiś ekstremalnych sytuacjach np. interwencja BC Szwajcarii itp. wtedy to można zrozumieć//
Może ktoś nam wytłumaczy z polskiego na nasze czy oni są ECN czy podwykonawcą Bracly Banku ?.Czy jest możliwa sytuacja że np. Bracly bank wstrzyma zlecenia z Aliora i pierwsze upcha swoje zlecenia?.

Pozdrawiam.
Poczekajmy aż ktoś kompetentny wytłumaczy nam jak to jest.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

o czym ty mówisz? Maja jednego dostawce plynnosci? Albo tam licza recznie zlecenia z zaznaczeniem narodowosci jak w googlach?

Nie dajmy sie zwariowac, nie wspomne tez o polskich korzeniach, pewnie z mazurka Dąbrowskiego
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

zz
Maniak
Maniak

o czym ty mówisz? Maja jednego dostawce plynnosci?
Nie róbmy zamieszania ,tak jeżeli chodzi o CFD mają jednego dostarczyciela płynności który to kwotuje..// a jak nie chce to nie kwotuje...//
Nie róbmy zamieszania ,poczekajmy aż ktoś nam odpowie kompetentnie na moje pytanie.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

fajfas3
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fajfas3 »

A ja mam pytanie czy jest możliwość ustawienia "magnesu" podczas kreślenia analizy techniccznej? Chodzi mi o automatyczne ustawienie "punktu" od ktorego rysuje np. linie do najbliższego knota (świecy)?

regismelnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: regismelnik »

sajnek sajnek jaką drogą składałeś reklamację?

Dodano po 35 minutach:

zz zgadzam się z Tobą, zadałem pytanie sajnek'owi jeszcze tak trochę z rozpędu, ale wysłałem mu później na priv, także postaramy się nie mącić na wątku. Masz rację skupmy się na real i ECN(niby), wtedy będziemy wszystko wiedzieć. Chciałbym tylko dodać że podczas prób anulaty SL dopiero chyba za 20 razem otrzymałem komunikat "not exception coś tam" nawet nie czytałem do końca bo wiesz jak jest w takich sytuacjach.To by mogło oznaczać że to jednak platforma Aliora jest problemem.

zz
Maniak
Maniak

regismelnik pisze:bo wiesz jak jest w takich sytuacjach
Wiem i rozumiem.

regismelnik pisze:zz zgadzam się z Tobą, zadałem pytanie sajnek'owi jeszcze tak trochę z rozpędu, ale wysłałem mu później na priv, także postaramy się nie mącić na wątku. Masz rację skupmy się na real i ECN(niby), wtedy będziemy wszystko wiedzieć. Chciałbym tylko dodać że podczas prób anulaty SL dopiero chyba za 20 razem otrzymałem komunikat "not exception coś tam" nawet nie czytałem do końca bo wiesz jak jest w takich sytuacjach.To by mogło oznaczać że to jednak platforma Aliora jest problemem.
Właśnie to próbuję rozgryść..
To są pieniądze i nie ma miejsca na nie dopowiedzenia...
Ja daję Aliorowi 1 rok,myślę że się z tym uporają...

Pozdrawiam.

PS. z technik informacyjnych jestem totalne beztalencie...,myślę jednak że problem tkwi albo coś Alior nie dopracował...,albo ... Bracaly Bank traktuje ich jak podwykonawców.

Pozdrawiam.

PS. tak czy siak SZACUN Dla Alior Banku że próbuje na ile potrafi wprowadzić anty głupotę w Polsce....

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sajnek »

Szkoda że kosztem klientów.

szpakv
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpakv »

Witam serdecznie.
Na początek słowa uznania i podziękowania dla Pana Dariusza i Pana Karola za pomoc i wzorowy kontakt. :)
Moje pytanie (z góry przepraszam, jeżeli się powtarzam, ale naprawdę ciężko przeczytać 165 stron postów): czy w wersji real dostępna jest platforma z news'ami finansowymi? (tak jak np. w aplikacji NOL dołączanej do rachunku maklerskiego). Pytam ponieważ bardzo poważnie rozważam otwarcie rachunku rzeczywistego (obecnie przyzwyczajam się do platformy, grając na demo).

Pozdrawiam. :)

zenon123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zenon123 »

Nie ma niestety danych. Są inne np dot. końca notowań jakieś serii kontraktów. W zasadzie w rachunku real ta zakładka jest mało przydatna.

Awatar użytkownika
warnisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: warnisz »

arekk pisze:Nie wiem czy to wina łączy/sprzętu czy innych czynników ale bardzo często zdarzają się sytuacje, że system Aliora się zamula na maksa. Wystarczy, że mam otworzone 2 wykresy na rożnych TF i odpalając inny papier mam już pozamiatane.
Też macie przestoje czy to raczej wina sprzętu u mnie?
Też tak mamy. Ja tak mam. Platforma oprócz wielu błędów i niedoróbek ma poważny problem wydajnościowy.

Być może jest to kwestia samego programu-klienta, a być może serwera. W każdym razie nawet jeśli jest to problem prędkości przesyłu danych (np. słabe łącze) i długiego czasu komunikacji z serwerem, to program - klient jest ŹLE napisany i źle takie problemy w komunikacji obsługuje. Platforma najzwyczajniej w świecie w takim przypadku się wiesza, co jest absolutną porażką. Czasem wyświetla jedynie oryginalne logo pro-tradera zamiast alior, czasem przez jakiś czas całkowici wisi i odżywa po dobrych paru chwilach, a czasem system operacyjny ma już tego całego pro-tradera dość i wywala aplikację z informacją "Aplikacja nie odpowiada" i trzeba uruchamiać platformę od nowa.

Trzeba być naprawdę kiepskim programistą, żeby nie przewidzieć, że komunikacja kilent -serwer może być zawodna. Program nie ma prawa zaliczyć zwisów w takim przypadku. Jest wiele sposobów na rozwiązanie tego problemu - np. programowanie wielowątkowe.
Prawdziwy programista wiesza się razem ze swoim programem.

Czasem zdarza się też tak, że niby wszystko działa, wykresy wesoło się rysują, znajdujemy odpowiednia moment wejścia, klikamy i....
nic...
klikamy jeszcze raz...
nic...
jeszcze raz...
nic...
Zamykam platformę, otwieram ponownie i.. pozycje są pootwierane. Po jakichś dziwnych kursach, bo okazuje się, że wykresy były nieaktualne ze względu na zwis...

I tak dalej i tak dalej...

ODPOWIEDZ