BOSSAFX - konkurs 2011
Mam kilka pytań do tego konkursu.
1. Czy biorąc udział w Rankingu Głównym będę mógł używać LVOE ( luktom visual order editor ) do ustawiania automatycznie TP i SL?
1a) Jeśli nie, to jak będzie sprawdzane czy używałem tego, do ustawienia SL i TP, czy może serwer nie będzie przyjmował funkcji modyfikacji zlecenia?
1b) Czy będę mógł w ogóle ustawiać SL i TP?
2. Biorąc udział w Rankingu Głównym i Rankingu Automatów, będę mógł zawierać takie same transakcje na obu rachunkach ( czyli np. kupuję eur/usd o 12.00 za 1 lota na obu rachunkach )?
1. Czy biorąc udział w Rankingu Głównym będę mógł używać LVOE ( luktom visual order editor ) do ustawiania automatycznie TP i SL?
1a) Jeśli nie, to jak będzie sprawdzane czy używałem tego, do ustawienia SL i TP, czy może serwer nie będzie przyjmował funkcji modyfikacji zlecenia?
1b) Czy będę mógł w ogóle ustawiać SL i TP?
2. Biorąc udział w Rankingu Głównym i Rankingu Automatów, będę mógł zawierać takie same transakcje na obu rachunkach ( czyli np. kupuję eur/usd o 12.00 za 1 lota na obu rachunkach )?
wnosalik pisze:Mam kilka pytań do tego konkursu.
Dokładnie tak będzie, jak napisał psV. Każde narzędzie które służy do modyfikacji pozycji używa funkcji MQL4, które będą wyłączone w Rankingu Głównym. W związku z tym że te funkcje będą po prostu nieaktywne, nie ma potrzeby dokonywania dodatkowej weryfikacji tego czy automat był użyty czy nie. O które funkcje chodzi - pisałem o tym tu: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 632#355632wnosalik LVOE nie zadziała, w logach zwróci błąd.
Oczywiście że będzie Pan mógł. Lista dostępnych zleceń nie ma nic wspólnego z automatyzacją handlu. Oczywiście trzeba będzie te zlecenia ustawiać manualnie - na tym polega rozgrywka w tym rankingu.wnosalik pisze:1b) Czy będę mógł w ogóle ustawiać SL i TP?
Tak, nie ma żadnych ograniczeń związanych ze strategiami realizowanymi przez danego Klienta na jego własnych rachunkach klasyfikowanych w ramach rankingów konkursowych.wnosalik pisze:2. Biorąc udział w Rankingu Głównym i Rankingu Automatów, będę mógł zawierać takie same transakcje na obu rachunkach ( czyli np. kupuję eur/usd o 12.00 za 1 lota na obu rachunkach )?
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Na stronie internetowej, jak również do podstawowego rachunku BOSSAFX (nie konkursowego!) proszę się logować Identyfikatorem i PINem, który został wygenerowany przed otwarciem konta (podczas wypełniania formularzy do otwarcia konta).Przed chwilą zarejestrowałem się w konkursie w waszym Biurze Maklerskim. Próbuję się teraz zalogować na waszej stronie internetowej i cały czas wyskakuje mi błąd. Albo zły identyfikator albo Pin.
Natomiast nowym, konkursowym Identyfikatorem oraz PINem (który wszędzie jest taki sam) można się zalogować tylko w platformie transakcyjnej do rachunku konkursowego, nie można tego Identyfikatora użyć do logowania na stronie. Być może taki błąd Pan popełnia?
Jeśli nie, proszę o kontakt z naszym Wydziałem Obsługi Klienta 0801104104, ewentualnie makler@bossa.pl
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ