AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

to jest właśnie normalny rynek. jak po drugiej stronie twojego trade'u nie ma nikogo chętnego - to z kim ma Cię bank skojarzyć??

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sajnek »

Wow, nie wiedzialem :))))))))))))))))

Dobra, niewazne. Dla mnie sprawa jest zamknieta, na razie.....

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Aekold pisze:No dokładnie bo wychodzi że ludzie nie mają pojęcia jak działa ECN. 6 września na crossach z CHF miedzy 10.00-10.10 bank Szwajcarii przeprowadzał interwencje. Skutkiem tego było czyszczenie taśmy, więc płynność poleciała na pysk. Masa zleceń czekała w kolejce a cena sobie radośnie leciała. To że komuś zlecenie weszło ileś tam pipsów dalej tzn dopiero po tym czasie jego zlecenie broker zdołał skojarzyć i sprzedać dalej.

Sajnek ty nie padłeś ofiarą Alior Banku tylko ofiarą rynku.

Dodano po 1 minutach:
to jest właśnie normalny rynek. jak po drugiej stronie twojego trade'u nie ma nikogo chętnego - to z kim ma Cię bank skojarzyć??
Dokładnie tak działa prawdziwy rynek...!

sajnek pisze:Wow, nie wiedzialem n)))))))))))))
Żle...!,trzeba było wiedzieć

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

constans
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: constans »

Witam,

czy z powyższego nie wynika, że paradoksalnie czasami broker typu MM, może być lepszy niż ECN? Chyba tam gdzie SL i TP jest gwarantowany, to jeśli miał ktoś postawione SL to raczej powinni go byli zrealizować po kursie klienta...

Oczywiście TP niestety też będzie zrealizowany po kursie klienta, czyli w tym przypadku gorzej niż na rynku. Mimo wszystko sądzę, że dla większości inwestorów ważniejsze będzie to, że stracą tylko część kapitału...

pozdrawiam

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

constans pisze:
czy z powyższego nie wynika, że paradoksalnie czasami broker typu MM, może być lepszy niż ECN?
Patrząc z perspektywy np. 10 lat nigdy nie będzie lepszy.
constans pisze:Chyba tam gdzie SL i TP jest gwarantowany
Nic nie jest gwarantowane.Przeczytaj to co małym drukiem
Chociaż solidny broker MM nie jest zły i warto grać moim zdaniem na dwa rachunki..., pod warunkiem niedużych pieniędzy...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

arekk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arekk »

Nie wiem czy to wina łączy/sprzętu czy innych czynników ale bardzo często zdarzają się sytuacje, że system Aliora się zamula na maksa. Wystarczy, że mam otworzone 2 wykresy na róznych TF i odpalając inny papier mam już pozamiatane.
Też macie przestoje czy to raczej wina sprzętu u mnie?

skk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: skk »

Witam,
mam pytanie odnosnie pobierania danych przez platforme Aliora kierowane glownie do jego przedstawicieli tutaj.

Czy istnieje jakis sposob na ograniczenie ilosci pobieranych danych przez Alior tradera - obecnie glownie korzystam z internetu mobilnego i zauwazylem, ze klient pobiera mi okolo 1GB danych w ciagu okolo 8h. To jest raczej jakas przesada biarac pod uwage ze mam otwarte pulpity tylko dla eurusd i usdjpy.

Na moje oko to wykorzystanie sieci nie powinno byc wieksze jak w przypadku jakiejs gry mmo czasu rzeczywistego.

Zglaszam tez - kolejna juz niestety - prosbe o popracowanie nad wydajnoscia klienta, bo obecnie opoznienia 1-2s na sprzecie z tegorocznej serii to gruba przesada. Ewentualnie prosze dac mozliwosc korzystania z klientow konkurencyjnych firm, ktore sa juz dluzej na rynku i sa lepiej dopracowane. Liczenie SMA 1000 na 2000 swieczek trwa okolo 30 sec. - w programiku testowym obliczenie i wyswietlenie takiej sredniej dla notowan godzinowych od 2000r. zajmuje ponizej 1s. Moim zdaniem nie mozna marginalizowac czegos takiego.

Czy klient przez Alior bank dostarczany, posiada jakies certyfikaty jakosci, albo projekt tworzacy ta aplikacje jest prowadzony zgodnie z jakimis certyfikowanymi metodykami?

Dziekuje i zycze sukcesow.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2011, 23:05 przez skk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

constans pisze:czy z powyższego nie wynika, że paradoksalnie czasami broker typu MM, może być lepszy niż ECN? Chyba tam gdzie SL i TP jest gwarantowany, to jeśli miał ktoś postawione SL to raczej powinni go byli zrealizować po kursie klienta...
Widzisz to jest tak że Ci broker MM może zrealizować SL po twoim kursie w czasie porządnych ruchów, bo oni i tak to biorą na siebie i nie uświadczysz poślizgu. Jest tylko jedno ale broker MM będzie tak robił puki nie zaczniesz u nich zarabiać porządnej kapusty, bo potem to już same kłody pod nogi. Jak jesteś dawcą kapitału to i tak jeden kij czy ci sl wchodzą czy nie jak i tak prędzej czy później się wyzerujesz :P
No tak to już jest że ludzie gnają na fx nie przygotowani i potem jest płacz. Jak dla mnie już lepiej walczyć z rynkiem niż z brokerem, a prędzej czy poźniej u MM do tego dochodzi.

spawacz_rider
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spawacz_rider »

Aekold pisze:Jak dla mnie już lepiej walczyć z rynkiem niż z brokerem

U MM walczysz z dwoma na raz :wink:

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

spawacz_rider pisze:
Aekold pisze:Jak dla mnie już lepiej walczyć z rynkiem niż z brokerem

U MM walczysz z dwoma na raz :wink:
A kto ci kaze doic jednego mm, maly masz wybor na rynku? otworz pare kont.

ODPOWIEDZ