AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Majki78 pisze:@sajnek
Mam nadzieje, ze nie poplynales duzo na tym... Zatem jaka platforme polecasz w jezyku polskim, gdzie margin out dziala poprawnie???

Tak jak pisalem wczesniej nie pierwsza taka sytuacja, ze margin out nie dziala, tylko pozwala nie dosc, ze wyzerowac gracza, to jeszcze zrobic mu solidny minus... Masakra jakas!!!!
Żaden broker ECN nie zagwarantuje ci wykonania stopa lub margin outu po cenie po której masz go ustawionego. To co spotkało sajneka to po prostu duży poślizg. Miara dobrego brokera ECN jest właśnie wielkość takiego poślizgu, tzn jak szybko broker obsłuży twoje zlecenie.

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

Aekold pisze:Miara dobrego brokera ECN jest właśnie wielkość takiego poślizgu, tzn jak szybko broker obsłuży twoje zlecenie.
Ja mam pytanko takie, czy gdzieś w umowie jest zapis jaki jest MAKSYMALNY czas takiego poślizgu?

Rozumiem, ze na interbanku nie ma mowy o takim poślizgu tylko zlecenia wchodzą(są obsługiwane) natychmiast i właśnie taka jest główna róznica jakościowa pomiedzy ECN a interbankiem?

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sajnek »

Zgadzam się z tym i jestem świadomy tego wybierając platformę ECN, wydaje mi się tylko że u mnie jak margin call był w luce to potem mimo iż mógł zamknąć zlecenie nie zrobił tego. Poślizg był bardzo duży, wręcz destrukcyjny.

Dodano po 51 sekundach:
Płoć pisze:
Aekold pisze:Miara dobrego brokera ECN jest właśnie wielkość takiego poślizgu, tzn jak szybko broker obsłuży twoje zlecenie.
Ja mam pytanko takie, czy gdzieś w umowie jest zapis jaki jest MAKSYMALNY czas takiego poślizgu?

Rozumiem, ze na interbanku nie ma mowy o takim poślizgu tylko zlecenia wchodzą(są obsługiwane) natychmiast i właśnie taka jest główna róznica jakościowa pomiedzy ECN a interbankiem?
W umowie nie ma nic takiego.
W ogóle nie ma nic wspomnianego o tym że taka sytuacja może nastąpić i będę ich gnębił dalej...

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

hm.. po wypowiedzi kolegi Sajnek ,nie pozostaje nic innego jak poprostu wziac zabawki z tej piaskownicy i przeniesc sie na inne podworko :?
caly depozyt wypalcony i na dzien dzisiejszy Adios Aliorze 8)

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie chce tu robic zadnej reklamy czy antyreklamy, wątek jest o tej platformie, ja opisałem co mnie na niej spotkało i jakie jest stanowisko banku w tej sprawie, każdy niech wyciągnie sobie z tego wnioski... mam nadzieje że wiele ludzi zaoszczędzi swoje $$.

Jakby ktoś miał jakieś pytania zapraszam na pw lub mail: sajnek@epf.pl

spawacz_rider
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spawacz_rider »

sajnek Ale przed interwencją banku Szwajcarii było głośno o tym co się może stać już kilka dni a nawet dużo wcześniej a że taki poślizg może wystąpić trzeba brać pod uwagę i albo sobie odpuścić grę na parze w tym wypadku z frankiem albo bawić się w hazard.

Sytuacja wyglądała by inaczej gdybyś był tego nie świadomy ale to nie zmienia faktu że poślizg i tak by mógł mieć miejsce

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Tu nie chodzi o moje wiedziałem czy nie wiedziałem, nie w tym rzecz i sedno. Bank ma napisane w umowie ze mną że będzie automatycznie realizował stop out i tego nie zrobił, nawet sporo po całym szumie... Ja nic nie musiałem wiedzieć, bank mnie nie ostrzegał :) A czy wiedziałem czy nie to moja sprawa....

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Panowie zaczynacie robić jakiś cyrk.
Jeżeli nie macie pojęcia o rynku to trzeba czytać,jest dużo na forum.

Majki78 pisze:Jesli miales postawionego stopa i mimo wszystko reklamacje odrzucili, to mamy do czynienia, ze skandalem!!!!!!!!!!!!!!!
JA rowniez dostalem odmowe reklamacji (tylko ja nie mialem postawionego stopa, ale margin out nie zadzialal)
Jeszcze raz.
Cytuję Kolegę Aekold .Żaden broker ECN nie zagwarantuje ci wykonania stopa lub margin outu po cenie po której masz go ustawionego. To co spotkało sajneka to po prostu duży poślizg.
Jak się przed tym bronić?.
Jest wiele sposobów...,grać niedużą dżwignią..,szukkać banków co kwotują w 1 sekundę setki razy przez np. ponad 70 LP.. itp. To oczywiście nie gwarantuje 100% skuteczności lecz znacząco pomaga ograniczyć ryzyko inwestycyjne.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

zz pisze:Panowie zaczynacie robić jakiś cyrk.
Jeżeli nie macie pojęcia o rynku to trzeba czytać,jest dużo na forum.
No dokładnie bo wychodzi że ludzie nie mają pojęcia jak działa ECN. 6 września na crossach z CHF miedzy 10.00-10.10 bank Szwajcarii przeprowadzał interwencje. Skutkiem tego było czyszczenie taśmy, więc płynność poleciała na pysk. Masa zleceń czekała w kolejce a cena sobie radośnie leciała. To że komuś zlecenie weszło ileś tam pipsów dalej tzn dopiero po tym czasie jego zlecenie broker zdołał skojarzyć i sprzedać dalej.

Sajnek ty nie padłeś ofiarą Alior Banku tylko ofiarą rynku. ECN to nie MM, tutaj jest tak że nigdy nie wiadomo po jakiej cenie zrealizuje Ci się zlecenie, to jak broker Ci może gwarantować cokolwiek.

sajnek
Stały bywalec
Stały bywalec

Haha...
Panowie zaczynacie robić jakiś cyrk.
Cyrkiem to jest ta platforma.
Jak się przed tym bronić?.
Jest wiele sposobów...,grać niedużą dżwignią..,szukkać banków co kwotują w 1 sekundę setki razy przez np. ponad 70 LP.. itp.
To taki argument jak nie wychodz z domu to nie potraci Cie samochod.
Sajnek ty nie padłeś ofiarą Alior Banku tylko ofiarą rynku. ECN to nie MM
To dlaczego kilkakrotnie proboujac zamknac normalnie pozycji nie mozna zrobic nic a jak ustawi sie sl to raptem sie zamyka pozycja? Platforma nie wyrabia i tyle, dziala jak ruletka. Nigdy nie wiadomo jak sie zachowa w extremalnej sytuacji.

ODPOWIEDZ