prawnik pisze:Ostatni przykłas USB pokazuje, że i tak duże instytucje finansowe narazone sa na poważne wpadki a co za tym idzie straty. Oczywiście po wszystkim nazywaja to nieautoryzowanymi transakcjami jednego z pracowników.
Wiesz co? Brzmi to jak udowadnianie, że latanie samolotami jest bardzo niebezpieczne albo nawet wbrew naturze bo przecież co jakiś czas jakiś się rozwali. W ten sposób można "udowodnić" wszystko.
Czy zauważyłeś, że jednym z najcięższych zarzutów przeciwko niemu jest to, że wprowadził do systemu kontroli ryzyka nieprawdziwe transakcje zabezpieczające?
Dlaczego wprowadził fałszywe dane? Bo miał obowiązek odpowiednio zabezpieczyć pozycję, a on tego nie zrobił i to celowo - chciał zgarnąć ekstra zyski.
Wsadź kij w szprychy jadącego roweru i pokaż wszystkim, że rower jest do bani...
Dodano po 22 minutach:
green7 pisze:259 pisze:Aha, zapomniałem wam powiedzieć - w tych wykresach są czasami podpowiedzi. Jak komercyjni zaczynają iść z rynkiem to oznacza, że spodziewają się zwrotu. Tylko uwaga - to działa w dłuższych horyzontach czasowych - tygodnie/miesiące, a nie dni
Jest tam również jakieś EA, ciekawe jak wygląda jego backtest ...
$147 i brak gwarancji zwrotu kasy jakby coś nie tak.
Co ciekawe, udostępniają kod źródłowy... przynajmniej dla TradeStation. To ma już z 4 lata i nie słyszałem aby zrobiło jakąś furorę... Może niewiele słyszałem.
Może sprawdzać się na rynkach towarowych czy w akcjach, ale pary walutowe to już nie to samo. Trendy mają inną charakterystykę.
Dodano po 1 godzinach 41 minutach:
freakout pisze:personov pisze:freakout pisze:jak temat o EA to ja się pochwalę że mam takiego Graala, fakt - nie mojego autorstwa, ale jeżeli przy 0.04 lota zarabia 300zł dziennie to dla mnie jest wystarczająco dobry

A w jakim okresie czasu robi taki wynik ?
Powiem Ci, że nie wynik jest najważniejszy, ale to żeby robil to regularnie w każdym okresie czasu. A jesli teraz zarobi Ci milion, a jutro wszystko straci ?
Pokaż jakis wykresik

proszę bardzo, oto wykres:
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 7493_n.jpg
robot przynosi stabilne zyski, nie ma tak że dziś zarobi mi 100zł, a jutro 800zł... dzień w dzień kwota jest mniej więcej taka sama i to mnie cieszy

Pięknie. Tylko nie za bardzo wiadomo co z tego wynika.
W jakim okresie? Jakie pary?
Mówisz, że robi z 300 zł rozgrywając 0.04 lot.
W jaki sposób?
Przyjmując kurs 3zł za dolara, wychodzi mi 250 pip dziennie. Robi pojedynczą transakcję i zdobywa 250 pip i to prawie codziennie? Mało realne. Raczej wiele transakcji. Jednocześnie czy po kolei?
Pytanie o okres bynajmniej nie jest bezpodstawne.
Wiele stron wcześniej pokazałem przykład mojego scalperka:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 102#329102
Pięknie - mam tego cholernego Grala.
I tak było pięknie, aż zrobiłem test na danych zaledwie dwa miesiące wcześniej. I co? Tragedia. Okazało się, że rynki się zmieniły i to temu scalperkowi podeszło. Od tego czasu zaliczył mi dwie niezłe wpadki. Nauczyłem się z nim żyć, ale Graalem to to nie jest na pewno.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)