Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy wierzysz w istnienie EA, które regularnie zarabia ?

Tak
246
50%
Nie
100
20%
Tak, ale trzeba je nieustannie modyfikować
146
30%

Liczba głosów: 492

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

259 pisze:Szkoda tylko, że od żadnego nie można dostać prawdziwego wolumenu...
Dukas daje wolumen - co masz przeciw niemu ?
Green
Obrazek
Obrazek

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

green7 pisze:
259 pisze:Szkoda tylko, że od żadnego nie można dostać prawdziwego wolumenu...
Dukas daje wolumen - co masz przeciw niemu ?
Prawdziwy? $/tick na szerokim rynku czy ilość transakcji (o nieznanej wielkości, powiedzmy pomiędzy 0.01 lot a 10 lot) /cena I to w puli li tylko Dukasa?

Przepraszam bardzo - o ile zgadzam się, że ordebookfx nie jest całym światem, a nawet może być tylko małym fragmentem tego świata jak wielu z was sugerowało, dlaczego miałbym traktować jednego, może i nawet największego ale w dalszym ciągu detalistę jako Alfę i Omegę?

Dla porównania - Oanda publikuje za darmo pozycje swoich klientów:
http://fxtrade.oanda.com/analysis/forex-order-book

WOW! teraz was mamy! Nic z tego - to jest tylko mały wycinek dużego rynku i tylko jako reakcja detalistów na to co im się wydaje być rynkiem w danej chwili…
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

259
Maniak
Maniak

Nie kupię. Może i to jest najlepsze cudo świata, ale nie mam zwyczaju kupowania kota w worku.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

To Żart.
Metody marketingowe. Prawdę mówiąc, nie znajduje strony wydawcy tego grala. W fbi też tylko wzmianka i to dość stara. Gdyby to było coś oryginalnego i sprawdzonego, koledzy od cyrylicy już by to mieli :) Sądzę, ze jakiś inny soft coś działający scamowany.

259
Maniak
Maniak

mike_05 pisze:To Żart.
Metody marketingowe. Prawdę mówiąc, nie znajduje strony wydawcy tego grala. W fbi też tylko wzmianka i to dość stara. Gdyby to było coś oryginalnego i sprawdzonego, koledzy od cyrylicy już by to mieli :) Sądzę, ze jakiś inny soft coś działający scamowany.
To może być Holly Grail. Dla tego co sprzedaje :)
Jest takie powiedzenie: zawsze znajdzie się głupi co kupi.

Dodano po 4 godzinach 52 minutach:

Tak z ciekawości też szukałem jakiś informacji to tym cudzie świata.
I trafiłem na wątek pt. The True Holly Grail Trading System and Ea - na innym forum :-)
Ale nie znalazłem tam ani tego, ani prawdziwego Grala.
Za to znalazłem to (przeskocz do obrazka na koniec):

Dodano po 21 godzinach 42 minutach:
Jakby komuś przyszło do głowy kupić to cudo to ostrzegam - ściema na maksa.
Zresztą jak sama nazwa sugeruje :-D

Zamieniłem kilka słów z tym klientem. Sprawdziłem parę rzeczy. Kłamie na całego. Prezentuje wyniki które nie są jego i nawet one są wątpliwe.
Twierdzi, że sprzedaje oprogramowanie, ba, wręcz oddaje je prawie za darmo bo rozwiązuje firmę. Potem mówi, że nie jego firma ale inna, a on dostał wyłączną licencję... 14 licencji jeszcze dostępnych - stary trick.
Domena zarejestrowana przez GoDaddy aby ukryć właściciela. Ale znalazł się: pan Dennis Thurnherr ze Szwajcarii - prawdę mówiąc jest nieco nieudolny, nie umie naprawdę zacierać za sobą śladów. PayPall go zdradził ;-) I możecie sobie zobaczyć jego zdjęcia w internecie, wystarczy wrzucić imię i nazwisko.
Nawet nie umie dobrze kłamać - gubi się w szczegółach...
Gdy go pytałem o testy z innych okresów niż to co prezentuje to usiłował mi najpierw wcisnąć, że wyniki są identyczne, a potem że tego nie da się testować - "kup to się przekonasz". Oczywiście bez możliwości zwrotu ;-)
Mówię o "jego" innych "produktach", nie tej ściemie za $4999.
Żeby zaś pójść w to ostatnie, to trzeba być szalonym. Nawet najgorsze badziewie można zawsze wyłączyć czy ograniczyć straty. A o tutaj proponuje serwis zdalnie handlujący na twoim koncie na VPSie - jak mu się tam rzuci monetą, albo generator losowy wyrzuci co popadnie... FPA Scam folder jest pełen takich.

PS: wiadomości się połączyły. Ten obrazek poniżej dotyczy poprzedniej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

green7
Maniak
Maniak

259 pisze: Prawdziwy? $/tick na szerokim rynku czy ilość transakcji (o nieznanej wielkości, powiedzmy pomiędzy 0.01 lot a 10 lot) /cena I to w puli li tylko Dukasa?

Przepraszam bardzo - o ile zgadzam się, że ordebookfx nie jest całym światem, a nawet może być tylko małym fragmentem tego świata jak wielu z was sugerowało, dlaczego miałbym traktować jednego, może i nawet największego ale w dalszym ciągu detalistę jako Alfę i Omegę?
Skoro bierzesz ticki od niego to i volumen również. Bo jak inaczej na rynku zdecentralizowanym .....
Oczywiście możesz brać dane z jakiegoś agregatora generującego ticki/wolumen na podstawie wielu źródeł.
Tylko wtedy masz dane indykatywne - takie na których nie możesz grać (bo musiałbyś mieć możliwość lokowania zleceń u dowolnego z agregowanych źródeł).
Do testów też może nadać się to średnio ....
Dane z Dukasa chyba są najlepszym co mieć możemy aktualnie za free, zwłaszcza jeśli uwzględnić, że Dukas sam w sobie jest agregatorem podpiętym pod wiele źródeł. I to bardzo poważnych - przynajmniej takie wymieniają na stronie. W sumie wymieniają tam chyba każde liczące się źródło - więc trochę im nie wierzę.....
I oczywiście cholera wie jakie jest źródło danych historycznych Dukasa ....

259 pisze:Zamieniłem kilka słów z tym klientem. Sprawdziłem parę rzeczy. Kłamie na całego. Prezentuje wyniki które nie są jego i nawet one są wątpliwe.
Twierdzi, że sprzedaje oprogramowanie, ba, wręcz oddaje je prawie za darmo bo rozwiązuje firmę. Potem mówi, że nie jego firma ale inna, a on dostał wyłączną licencję... 14 licencji jeszcze dostępnych - stary trick.
To co opisujesz pasuje do tematu EA z którym spotkałem się już parę razy. Historyjka taka sama, również statystyki z mt4stat, cena podobna ...
Było o tym tu na forum (ze 2 razy).... Ogólnie ściema.
Green
Obrazek
Obrazek

259
Maniak
Maniak

green7 pisze:
259 pisze: Prawdziwy? $/tick na szerokim rynku czy ilość transakcji (o nieznanej wielkości, powiedzmy pomiędzy 0.01 lot a 10 lot) /cena I to w puli li tylko Dukasa?

Skoro bierzesz ticki od niego to i volumen również. Bo jak inaczej na rynku zdecentralizowanym .....
Oczywiście możesz brać dane z jakiegoś agregatora generującego ticki/wolumen na podstawie wielu źródeł.
Tylko wtedy masz dane indykatywne - takie na których nie możesz grać (bo musiałbyś mieć możliwość lokowania zleceń u dowolnego z agregowanych źródeł).
Do testów też może nadać się to średnio ....
Dane z Dukasa chyba są najlepszym co mieć możemy aktualnie za free, zwłaszcza jeśli uwzględnić, że Dukas sam w sobie jest agregatorem podpiętym pod wiele źródeł. I to bardzo poważnych - przynajmniej takie wymieniają na stronie. W sumie wymieniają tam chyba każde liczące się źródło - więc trochę im nie wierzę.....
I oczywiście cholera wie jakie jest źródło danych historycznych Dukasa ....
Chodzi mi o to, że ten wolumen to tylko i wyłącznie ilość zawartych transakcji. A nie ilość pieniędzy jakie przepłynęły.
Mam sobie bar powiedzmy jedna minuta. I mam wolumen = 10.
10 x 0.01 czy 10 x 1 lot?
Patrzę sobie jak przychodzą ticki. Było 23, w następnej paczce przybyło 7. Ale ile jaką to miało wartość? Jeżeli wolumen = 1 może oznaczać wszystko pomiędzy $1 000 a $10 000 000 (a i to tylko przykład) to jaką to ma dla mnie wartość analitczną?
Dla mnie żadną.

green7
Maniak
Maniak

259 pisze:Chodzi mi o to, że ten wolumen to tylko i wyłącznie ilość zawartych transakcji. A nie ilość pieniędzy jakie przepłynęły.
Mam sobie bar powiedzmy jedna minuta. I mam wolumen = 10.
10 x 0.01 czy 10 x 1 lot?
Patrzę sobie jak przychodzą ticki. Było 23, w następnej paczce przybyło 7. Ale ile jaką to miało wartość? Jeżeli wolumen = 1 może oznaczać wszystko pomiędzy $1 000 a $10 000 000 (a i to tylko przykład) to jaką to ma dla mnie wartość analitczną?
Dla mnie żadną.
No i widzisz .... znowu mamy Cię :)
Bo wolumen w danych dukasa to nie liczba transakcji tylko dokładny wolumen zleceń na pierwszych miejscach orderbooka dukasa po stronie bid i ask.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

259 pisze:
mike_05 pisze:To Żart.
To może być Holly Grail. Dla tego co sprzedaje :)
Jest takie powiedzenie: zawsze znajdzie się głupi co kupi.

Dodano po 4 godzinach 52 minutach:

Tak z ciekawości też szukałem jakiś informacji to tym cudzie świata.
I trafiłem na wątek pt. The True Holly Grail Trading System and Ea - na innym forum :-)
Ale nie znalazłem tam ani tego, ani prawdziwego Grala.
Za to znalazłem to (przeskocz do obrazka na koniec):
...
to moze tu:

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 630#354630

co by nie zaciemniać i rozwadniać tematu

ODPOWIEDZ