mystix pisze:troche to dziwne zeby taka firma majaca jakis tam kapital nie placila za hosting... moim zdaniem wyplacalbym kase od nich jak najszybciej tym bardziej ze ostatnio dziwne rzeczy dzieja sie
green jakbys mogl to opisz ta sprawe bo tez u nich mialem konto
W skrócie:
- miałem otwarte parę pozycji, na których naliczony był swap. Wstaję sobie rano, lookam co się dzieje a tu swap na niektórych pozycjach został wyzerowany. (oczywiście na tych ze swapem dodatnim, choć fakt, że nie wszystkich ....)
Mail do supportu i odpowiedź po dwóch dniach, w stylu że mieli błąd w systemie itd. Plus sugestia, że jestem złym i nieuczciwym klientem, który chciał zarobić na sytuacji ich pomyłki.
Ok - niech będzie. Błąd błędem: ale dlaczego ja mam płacić za ich błędy? Jeśli dajmy to na pomylą się i nie zabezpieczą mojej pozycji wyżej i na niej popłyną to czy też mogę się spodziewać jej anulowania ?
A jeśli ja się pomylę to czy oni pójdą mi na rękę i zmienią w moim zleceniu buy na sell ? Zapewne nie - niech więc każdy płaci za swoje błędy ....
Suma "skorygowanego swapu" była śmieszna - ale jeśli przy kilkudziesięciu zł dzieją się takie "numery" to co będzie przy większych sumach ?
Mieli błąd: rozumiem - niech wezmą to na klatę i napiszą jak jest. I spodziewam się, że korygując moją pozycję poinformują mnie o tym przynajmniej mailem... Korygowanie "po cichu" licząc na to, że klient nie zauważy stanowczo mi się nie spodobało.
Na drugiego maila z moją odpowiedzią w tej sprawie support nie raczył zareagować. Więc wypłaciłem środki, nie lubię jak broker traktuje mnie jak przysłowiowe piąte koło u wozu ....