Myślę, że działają. Jednak jak się teraz przyjrzałem temu poziomowi, który dla mnie zadziałał to ma on pewne cechy, które zwiększają prawdopodobieństwo zadziałania. Muszę rozważniej wybierać poziomy.Czy poziomy SD w ogóle działają? czy nie są to po prostu poziomy S/R bądź niezrealizowane linie trendu?
Z poziomami SD jest podobnie ale jeszcze nie jestem na tyle doświadczony by tak grać.Songo89K pisze:,jak tylko przebije S.R to można grać na retest i zabawy ciąg dalszy
Jeśli to drugie jest trudne ale do wyuczenia tak to pierwsze jest do wyuczenia ale bardzo trudneSongo89K pisze:wyselekcjonowanie najlepszych setupów i trzymanie się planu.

Tu się nie mogę zgodzić. Poziomy SD wyznaczam na dużych TF'ach. Cel jest na dużym TF'ie a SL jest na m5. Mój ostatni trad jest tego świetnym przykładem. 10 pipsów stopu, 79 pipsów zysku. Tak to powinno wyglądać. Udało mi się dopiero dzisiaj, ponieważ wcześniej brakło mi rozwagi w wyznaczaniu poziomów, nie dotarły do mnie sygnały o interwencji na franku i inne drobiazgi.Songo89K pisze:Myślę że dużym minusem SD są często duże SL
Ogólnie nie neguję SR. Jestem za. Chcę jednak dochować wierności zasadom i przez te trzy miesiące grać jedną metodą.