Egzamin

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ostatnio coraz częściej mam podobnie,stawiałem tak SL żeby było 1 pips pod poprzednim szczytem/dołkiem to wycinało,daje 2,to to samo :D najlepszym rozwiązaniem być cierpliwym i zagrać niżej.

A co do zagrania...widzisz,też mam czasem ten problem,zazwyczaj jak zbyt szybko wchodzę na rynek...Trend spadkowy,dołki coraz niżej,pięknie się odbiło od 3 pkt LT i jazda na doł,a Ty tam szukaleś L.
Swoją drogą jakoś znajomy ten setup,i widzę że zagrałem podobnie,tylko nieco wyżej SL 10 pips... ;)

Ogólnie to zmniejsz SL,jak masz dobre wejście to 10 pips to jest max.Czasem starcza 3,ale cena lubi zjechać jeszcze do jakiegoś S/R,dotknąć i jazda
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Songo89K
Masz rację. Nie patrzyłem na tę linię trendu. Widziałem tylko to zaznaczone SD. Jak widać wypadło ono gdzieś pomiędzy Liniami Trendu i pomiędzy innymi ważnymi poziomami SD. Powinno raczej wszystko zejść się w kupie. Jakaś taka nadzieja, że ten akurat poziom wypali. A to nie tak. To nie nadzieja a wykres powinien podpowiadać gdzie wejść.
Jest jeszcze taka rzecz, że jak przegapię dobry setup to wydaje mi się, że w ogólnej statystyce na tym stracę bo dobre setupy przegapiam a złe nie. A przecież to nie prawda. Złe setupy też przegapiam tylko ich potem nie widzę.
ech...

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Po prostu trzeba jak najmniej wchodzić.Tylko nie chodzi tu o sztywne ograniczenie,bo wtedy możesz stracić te najlepsze setupy...ale wiem po sobie,jak po kilku h nieobecności wchodzę na rynek,to szukam dobrego setupu...jeżeli natomiast siedzę z 3h,w tym czasie już miałem 5 zagrań,to nie szukam najlepszego,tylko takiego co MOŻE się udać.A przecież nie o to chodzi,wystarczyłby 1 dobry setup na dzień i nic więcej nie trzeba. Pozostaje tylko walczyć z psychiką,a co do tego ostatniego setupu.Staraj się szukać przyczyny,prawie zawsze znajdziesz w takim miejscu jakis S.R lub LT,co pozwoli CI/i mi uniknąć takiej wpadki(?) :)
Jak to mówią,byle do przodu :)

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki Songo98k za słowa otuchy.
Dzisiaj grałem SD na niskich TF'ach w Dukasie. Jestem naprawdę zaskoczony. +21,3 pipsa. Tak - cierpliwość, spokój, opanowanie, zasady.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Te pipsy z wczoraj to niestety przed odliczeniem prowizji. Spreed + prowizja to wychodzi jakieś 2 pipsy. Trochę dużo. Po odliczeniu prowizji z wczorajszego zysku zostały grosze. Dukas pobiera prowizję z rachunku chyba na koniec dnia, bo wczoraj jak zamykałem platformę stan kasy był inny a dziś rano :( mniejszy.
Więc dzisiaj inaczej podchodziłem do zawartych transakcji.
+8,81 pipsa.
A tak wygląda mój warsztat.
Powoli zaczynam widzieć, że się da. Słyszeć od kogoś a widzieć to różnica, prawda?
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Wejście na Ejku w oparciu o H4. Strefa SD na wsparciu. Po wejściu w strefę cena ma coraz wyżej kończące się knoty.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Wejście na DAX. Na H1 poziom SD typu DBD więc ten mniej pewny, na M5 pinbar z dwóch świeczek (czyli engoulfing), Górna granica kanału.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Fesiek pisze:Wejście na DAX. Na H1 poziom SD typu DBD więc ten mniej pewny, na M5 pinbar z dwóch świeczek (czyli engoulfing), Górna granica kanału.
Wycięło na zacieśnionym stopie. Coś nie chciało iść w dół zdecydowanie aż w końcu wystrzeliło w górę.
Fesiek pisze:Wejście na Ejku w oparciu o H4. Strefa SD na wsparciu. Po wejściu w strefę cena ma coraz wyżej kończące się knoty.
BE=0.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Edek H4. Gram co widzę bo w spadki nie wierzę.
Edit: SL. Na wet nie doszło do R=1.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 13:37 przez Fesiek, łącznie zmieniany 1 raz.
ech...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

W czasie jak edek się kisi w konsoli włączyłem na chwilę dukasa. W oparciu o 4 TF'y jakie mam otwarte, szybkość ruchu ceny w danym kierunku no i oczywiście poziomy SD zawarłem trzy transakcjie. Wynik po odliczeniu kosztów to 16,1 pipsa.
ech...

ODPOWIEDZ