Zaraz po wycięciu SL został przebity. Takie życie.Vanguard pisze:zauwaz ze byl tam SR na 3707
Egzamin
Fesiek co jest z twoimi założeniami?
Szukaj wsparć. Przyjrzy się edkowi, często schodzi poniżej wsparcia
a potem strzała w górę. Ja dziś w ten sposób ostro scalpowałem.
Weź że się za robotę, bo samo nie przyjdzie.
Szukaj wsparć. Przyjrzy się edkowi, często schodzi poniżej wsparcia
a potem strzała w górę. Ja dziś w ten sposób ostro scalpowałem.
Weź że się za robotę, bo samo nie przyjdzie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
Jak to mówią:Fesiek pisze:Zwłaszcza, że w tym dzienniku jeszcze ani jedno zagranie nie było na plus.candleelephants2 pisze:nie ma się z czego cieszyć
Edek SL.

Może wydać się to śmieszne ale po serii strat jakie miałem ten obrazek przemówił do mnie najbardziej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszystko w porządku. Założenia pozostają niezmienne. Cena w strefie z H1 lub H4 a wejścia szukam na m15 i m5. Ten SL na edku jest typowy dla edka. Cena spada poniżej konsoli a następnie strzela powyżej. Wycina w ten sposób SL tym co liczyli na spadki jak i tym co liczyli na wzrosty. Dopiero po wystopowaniu obiera kierunek. Co prawda nie ruszyło to w dół flagi. Można się było spodziewać testu górnej linii kanału. Właśnie jak piszę tego posta cena jest przy górnej linii flagi jednak nie jest w żadnej strefie SD. Strefę mam zaznaczoną trochę wyżej - pomiędzy 1.3793 a 1.3839.mabe pisze:Fesiek co jest z twoimi założeniami?
Informuję, że skalpowanie jakim zaprzątnąłem sobie głowę kilka dni temu nie ma nic wspólnego z graniem na poziomy SD. Do skalpowania jest inne konto.
ech...
Fesiek jeżeli chcesz scalpować to nie sugeruj się do końca poziomami SD.
Dlatego że:
- często wychodzi poza poziom SD
- lepiej jest się wspierać wsparciami i LT i iść zgodnie z impulsem (tutaj zawsze wyciągniesz z rynku 10-20 pipsów)
- często schodzi kilka pipsów poniżej wsparcia wtedy scalperzy otwierają pozycję i pchają cenę zgodnie z impulsem
po czym jest retest punktu z którego odbiło choć nie zawsze i tutaj trzeba być elastycznym
Lukni na edzia, można było w ten sposób szarpać ładnie po kilkanaście pipsów.
PS. No i wracaj do scalpa tak jak na priv mi pisałeś. Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Dlatego że:
- często wychodzi poza poziom SD
- lepiej jest się wspierać wsparciami i LT i iść zgodnie z impulsem (tutaj zawsze wyciągniesz z rynku 10-20 pipsów)
- często schodzi kilka pipsów poniżej wsparcia wtedy scalperzy otwierają pozycję i pchają cenę zgodnie z impulsem
po czym jest retest punktu z którego odbiło choć nie zawsze i tutaj trzeba być elastycznym
Lukni na edzia, można było w ten sposób szarpać ładnie po kilkanaście pipsów.
PS. No i wracaj do scalpa tak jak na priv mi pisałeś. Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Wejście w strefie z H1. Na m1 wygląda mi to na zaczątek odreagowania. Dodatkowo cena jest na górnej linii flagi więc mam LT+SD+ reakcja na m1.
Edit: odreagowanie było ale na 10 pipsów. SL. Z tej flagi to chyba nic nie będzie.
Edit: odreagowanie było ale na 10 pipsów. SL. Z tej flagi to chyba nic nie będzie.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2011, 12:49 przez Fesiek, łącznie zmieniany 1 raz.
ech...
Uff, troszkę ryzykownie. Próbuj otwierać pozycję na M1 wtedy zminimalizujesz SL.Fesiek pisze:Wejście w strefie z H1. Na m1 wygląda mi to na zaczątek odreagowania. Dodatkowo cena jest na górnej linii flagi więc mam LT+SD+ reakcja na m1.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.