Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Zerknij na 1 stronę, do zasad. Możesz np zamknąć część pozycji, tak jak jest tam napisane np po 40 pipsach, przestawić stopa na BE i czekać.CTS pisze:a co robicie, jeśli np macie zajętą pozycję L z planowanym TP oddalonym o np 100 pips (silny opór) a po drodze jest inny, lokalny opór któy wykształcił się w ciągu ostatnich kilku dni ? Ogólny trend jest spadkowy, gra jest pod odbicie .
Czy powinienem TP ustawić na ten opór lokalny, czy może zamknąć przy nim część pozycji ? Czy obserwować tylko jak sie zachowuje cena, i zamknąć pozycję jeśli kształtuje sie jakas formacja odwrócenia ?
Jeśli widzisz, że na oporze zaczyna się korekta - to ja osobiście zamknąłbym połowę pozycji, resztę zostawił i gdzieś po odbiciu otworzyłbym kolejną (mniejszą) pozycję... Chyba byłoby to mądre ?
Korelacje są ciekawe, ale niestety mi się zasady nie udało zaobserwować, z resztą jak prawie ze wszystkim co dotyczy rynków.... Jeśli ktoś z was zauważy coś więcej to ja chętnie na ten temat popatrzę i poczytam, ale będzie to chyba offtop
May the candles light your path
murdock
Murdock zapomniałeś poczekać do końca tygodnia bo to w końcu świeca W1
Dodano po 20 minutach:
dwa wejścia
jedno sprzed 2 tyg
eurjpy sell, SL -60 pips, poziom, formacja niestety, poszło jakieś 10 pipsów wyżej od SL i dalej w moją stronę
drugie z wczoraj
usdcad, sell +70 pips, poziom, dywergencja na H1, nie czekałem na zamknięcie się dziennej świecy bo uważałem że wtedy będzie już za późno,
Murdock zapomniałeś poczekać do końca tygodnia bo to w końcu świeca W1

Dodano po 20 minutach:
dwa wejścia
jedno sprzed 2 tyg
eurjpy sell, SL -60 pips, poziom, formacja niestety, poszło jakieś 10 pipsów wyżej od SL i dalej w moją stronę

drugie z wczoraj
usdcad, sell +70 pips, poziom, dywergencja na H1, nie czekałem na zamknięcie się dziennej świecy bo uważałem że wtedy będzie już za późno,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
zeby nie bylo tak rozowo ze wszyscy zawsze wygrywaja i ogolnie jest pieknie to macie tu dwa moje wejscia ktore zakonczyly sie wtopa 
1) EURUSD SL=18p, oczywiscie zaraz cena zawrocila i trafilo moje TP

2) USDCHF SL=14p, wejscie doslownie sprzed chwili...ale juz widze ze cena zawraca i pewnie zaraz znowu walnie moje niedoszle TP. (a ustawilem na 30p=0,8788)

screeny w wiekszej rozdzielczosci i lepszej jakosci ponizej:

1) EURUSD SL=18p, oczywiscie zaraz cena zawrocila i trafilo moje TP

2) USDCHF SL=14p, wejscie doslownie sprzed chwili...ale juz widze ze cena zawraca i pewnie zaraz znowu walnie moje niedoszle TP. (a ustawilem na 30p=0,8788)

screeny w wiekszej rozdzielczosci i lepszej jakosci ponizej:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.