Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
PS
poziom 1.38 na edku został spenetrowany, cena sie trzyma - jeśli nie będzie spadków na sp500 można liczyć na odbicie. Biorę małego longa po 1.3810, może się nie przejadę
długo nie czekałem, juz 20 pips do przodu. Fuks. Wchodziłem kilka razy, kilka razy się wycofywałem. Nie tolerowałem żadnego stop losa, chciałem wejścia od razu z ruchem up. I się udało, chyba tak będę robił
nie mam nerwów do zaliczania stop losów
Haos, gra na wariata. 30 pips wzięte i w nogi.
na pewno podoba się Wam taka metoda grania na Fx
Ale teraz - godz 14:56 okazuje się że wszystko zrobiłem dobrze. Gdybym nie zgarnął profitu, juz bym wyleciał na stop losie który postawiłem po cenie wejścia. Forex to dom wariatów 
poziom 1.38 na edku został spenetrowany, cena sie trzyma - jeśli nie będzie spadków na sp500 można liczyć na odbicie. Biorę małego longa po 1.3810, może się nie przejadę

długo nie czekałem, juz 20 pips do przodu. Fuks. Wchodziłem kilka razy, kilka razy się wycofywałem. Nie tolerowałem żadnego stop losa, chciałem wejścia od razu z ruchem up. I się udało, chyba tak będę robił

Haos, gra na wariata. 30 pips wzięte i w nogi.
na pewno podoba się Wam taka metoda grania na Fx

No przydałby się jakiś powrót w okolicę 1.38, edek ładnie leci w dół, może jakaś korekta, na której mógłbym wejść...
Jestem teraz w usdjpy, zagrałem na wybicie z konsolidacji (przbicie 77.70), ale coś cena się obija i nie chce się w górę wybić 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 15:43 przez gambit, łącznie zmieniany 1 raz.
w takim trendzie można wchodzić w każdym momencie, z bardzo ciasnym SL. Są maleńkie korekty widoczne na M5 albo i M1, wtedy wchodzę gdy cena przebija ostatnie minimum - raz, dwa, trzy razy, do skutku. Stawiam stopa 5 - 10 pips albo zamykam z ręki jeśli wejście dobrze nie rokuje (cena się cofa w górę). Kilka razy mnie wywala, ale w końcu trafiam i leci kolejne 100 - 150 pips w dół. Nie widze innej metody jak grać na takim rynku.sp2ews pisze:Jak spadnie w okolice 1.35 i odbije, bede czekal na korekte i wtedy wejde z shortem
PS
Po rynku krążyły wczoraj plotki że w weekand grecja ma ogłosić bankructwo, stąd taka zwała na Eur. Nie da się juz grać na CHF, wiec rynek stwierdził że najłatwiej zagrać na dolara przeciwko Euro. Może to teraz lecieć w otchłań, niech leci - łatwiejsze to do grania niż ten boczniak w którym cena stała kilka miesięcy.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2011, 11:04 przez CTS, łącznie zmieniany 1 raz.
a nie bezpieczniej czekać na pullback? jak sie nie pojawi to trudno... będzie następna okazja.CTS pisze:w takim trendzie można wchodzić w każdym momencie, z bardzo ciasnym SL. Są maleńkie korekty widoczne na M5 albo i M1, wtedy wchodzę gdy cena przebija ostatnie minimum - raz, dwa, trzy razy, do skutku. Stawiam stopa 5 - 10 pips albo zamykam z ręki jeśli wejście dobrze nie rokuje (cena się cofa w górę). Kilka razy mnie wywala, ale w końcu trafiam i leci kolejne 100 - 150 pips w dół. Nie widze innej metody jak grać na takim rynku.sp2ews pisze:Jak spadnie w okolice 1.35 i odbije, bede czekal na korekte i wtedy wejde z shortem
Pieniądze są krwią tego świata...