Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda ostatni świeca H4 na GBPUSD u innego brokera niż IBFX? Bo u mnie tworzy się wyraźny pinbar...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

AM 13:54 :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

CTS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CTS »

PS
poziom 1.38 na edku został spenetrowany, cena sie trzyma - jeśli nie będzie spadków na sp500 można liczyć na odbicie. Biorę małego longa po 1.3810, może się nie przejadę :)

długo nie czekałem, juz 20 pips do przodu. Fuks. Wchodziłem kilka razy, kilka razy się wycofywałem. Nie tolerowałem żadnego stop losa, chciałem wejścia od razu z ruchem up. I się udało, chyba tak będę robił :roll: nie mam nerwów do zaliczania stop losów

Haos, gra na wariata. 30 pips wzięte i w nogi.

na pewno podoba się Wam taka metoda grania na Fx ;) Ale teraz - godz 14:56 okazuje się że wszystko zrobiłem dobrze. Gdybym nie zgarnął profitu, juz bym wyleciał na stop losie który postawiłem po cenie wejścia. Forex to dom wariatów ;)

Awatar użytkownika
gambit
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gambit »

No przydałby się jakiś powrót w okolicę 1.38, edek ładnie leci w dół, może jakaś korekta, na której mógłbym wejść... :roll: Jestem teraz w usdjpy, zagrałem na wybicie z konsolidacji (przbicie 77.70), ale coś cena się obija i nie chce się w górę wybić :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2011, 15:43 przez gambit, łącznie zmieniany 1 raz.

CTS
Gaduła
Gaduła

prawie wszyscy anale prognozowali że edek wybije się górą z konsolidacji, jak zwykle większość nie miała racji. Teraz to chyba trzeba patrzeć na 1.35, może tam się zatrzyma :roll: Zanosi się na bessę eur/usd
Obrazek
ale jeśli wykres interpretujemy w ten sposób, to może własnie mamy dołek

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

Forex to emocje. To gra emocji :D
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
sp2ews
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sp2ews »

CTS pisze:prawie wszyscy anale prognozowali że edek wybije się górą z konsolidacji, jak zwykle większość nie miała racji. Teraz to chyba trzeba patrzeć na 1.35, może tam się zatrzyma :roll: Zanosi się na bessę eur/usd
Obrazek
ale jeśli wykres interpretujemy w ten sposób, to może własnie mamy dołek
Narazie wybiciem bym tego nie nazywał. Jak spadnie w okolice 1.35 i odbije, bede czekal na korekte i wtedy wejde z shortem

pawlilimicimited

Nieprzeczytany post autor: pawlilimicimited »

Generalnie spakulacja spekulacją ale każdy wie że NIE MOŻNA słuchać spekulacji. Na jednym autorytecie w telewizornii ilu było takich co straciło?

Mieć to w D... i robić swoje... a potem śmiać się z tych co tak mądrze zapowiadali. Przecież to wszystko widać na świeczkach

:lol:

CTS
Gaduła
Gaduła

sp2ews pisze:Jak spadnie w okolice 1.35 i odbije, bede czekal na korekte i wtedy wejde z shortem
w takim trendzie można wchodzić w każdym momencie, z bardzo ciasnym SL. Są maleńkie korekty widoczne na M5 albo i M1, wtedy wchodzę gdy cena przebija ostatnie minimum - raz, dwa, trzy razy, do skutku. Stawiam stopa 5 - 10 pips albo zamykam z ręki jeśli wejście dobrze nie rokuje (cena się cofa w górę). Kilka razy mnie wywala, ale w końcu trafiam i leci kolejne 100 - 150 pips w dół. Nie widze innej metody jak grać na takim rynku.
PS
Po rynku krążyły wczoraj plotki że w weekand grecja ma ogłosić bankructwo, stąd taka zwała na Eur. Nie da się juz grać na CHF, wiec rynek stwierdził że najłatwiej zagrać na dolara przeciwko Euro. Może to teraz lecieć w otchłań, niech leci - łatwiejsze to do grania niż ten boczniak w którym cena stała kilka miesięcy.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2011, 11:04 przez CTS, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

CTS pisze:
sp2ews pisze:Jak spadnie w okolice 1.35 i odbije, bede czekal na korekte i wtedy wejde z shortem
w takim trendzie można wchodzić w każdym momencie, z bardzo ciasnym SL. Są maleńkie korekty widoczne na M5 albo i M1, wtedy wchodzę gdy cena przebija ostatnie minimum - raz, dwa, trzy razy, do skutku. Stawiam stopa 5 - 10 pips albo zamykam z ręki jeśli wejście dobrze nie rokuje (cena się cofa w górę). Kilka razy mnie wywala, ale w końcu trafiam i leci kolejne 100 - 150 pips w dół. Nie widze innej metody jak grać na takim rynku.
a nie bezpieczniej czekać na pullback? jak sie nie pojawi to trudno... będzie następna okazja.
Pieniądze są krwią tego świata...

ODPOWIEDZ