Pozdrawiam i życzę sukcesów.
Ink journal
- Good Will Hunting
- Pasjonat

Nie no wiesz, nie śledziłem wszystkich 8 stron tylko po to żeby sprawdzić czy już przypadkiem ktoś się Ciebie nie pytał o BE
. Trade'y śledzę kiedy akurat zajrzę i do nich potrafię się odnieść. Moim zdaniem niezależnie od tego w jaki sposób grasz warto byłoby się pilnować i nie tracić całego zysku zwłaszcza w sytuacji w której jesteś już na plus 50 pipsów. Rozumiem, że chcesz się nauczyć dobrze grać i trzymać się zasad ale ucz się dobrze od początku do końca, karanie się SL-em za nadmierną chciwość to naprawdę dziwny pomysł. Jakkolwiek będę śledził dalej i starał się podpowiadać.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
karam sie SL w normalnych sytuacjach, tu była czysta chciwość sam zadaje sobie teraz pytanie czemu nie zostało to zamknięte:), natomiast standardowo SL mam w granicach 30 pipek a w tym trejdzie było ponad 50 (kolejny błąd), nie przestawiam szybko na BE bo na H1 20 pipek to prawie nic i BE zaliczył bym w znacznej większości trejdów, na BE +10 przestawiam właśnie po 50 o ile nie zamkne transakcji (a raczej zawsze zamykam bo gram jednym microlotem i nijak nie moge podzielić pozycji:) ) można powiedziec ze moge grac wiekszymi pozycjami ale tak jak wspomnialem nie z tym depo i nie z tym MM:) po prostu za małe wartości.
Siedze w jednym trejdzie jeszcze, screena wrzucę pewnie na stracie:p, dał by mi on 35 pipek ale chęć odrobienia strat była większa wiec trzymam dalej bo coś czuje w kościach że dobrze robię:), natomiast do czego dążę, te 35 pipek które olałem było po 22 pipkach zysku potem cofka retest na 5 pipki stratry i dopiero 35 pipek zysku, przestawiając na be bym się sam wyautował czego bym nie zdzierżył:) ale fakt faktem muszę częściej używać BE bo straty zaczynają boleć:P
reasumując trzymając się zasad miałbym dziś nie -160 pipek tylko +150 wiec jest co trenować, ah te emocje:p
Siedze w jednym trejdzie jeszcze, screena wrzucę pewnie na stracie:p, dał by mi on 35 pipek ale chęć odrobienia strat była większa wiec trzymam dalej bo coś czuje w kościach że dobrze robię:), natomiast do czego dążę, te 35 pipek które olałem było po 22 pipkach zysku potem cofka retest na 5 pipki stratry i dopiero 35 pipek zysku, przestawiając na be bym się sam wyautował czego bym nie zdzierżył:) ale fakt faktem muszę częściej używać BE bo straty zaczynają boleć:P
reasumując trzymając się zasad miałbym dziś nie -160 pipek tylko +150 wiec jest co trenować, ah te emocje:p
To wrzuce coś od siebie bo obserwuje ten dziennik 
Po przeczytaniu Market Wizards olśniło mnie i stosuje konsekwentnie zasadę "Tnij straty a zyski same przyjdą".
Moja rada głowna, zejdź do m1 i wypatruj momentów mini wsparć/oporów i ustawiaj się minimalnie nad oporami i minimalnie pod wsparciami,Jak ruszy w Twoją stronę to będzie przeskok o parę pkt a Ty wrzucasz na BE i ustawiasz Sl`a kroczącego
Nieznam tradera ,który otworzył idealnie w dołku i idealnie zamknoł na szczycie stąd SL` kroczący ,który wydaje mi się zamyka świetnie
Stosuj to a zaliczać będziesz ciągi dni zyskownych. I tu się pochwalę ,że mam strajka 5dni zyskownych. ( Jest to 5 dzień od kiedy używam BE` po osiągnięciu minimalnego traila
Po przeczytaniu Market Wizards olśniło mnie i stosuje konsekwentnie zasadę "Tnij straty a zyski same przyjdą".
Moja rada głowna, zejdź do m1 i wypatruj momentów mini wsparć/oporów i ustawiaj się minimalnie nad oporami i minimalnie pod wsparciami,Jak ruszy w Twoją stronę to będzie przeskok o parę pkt a Ty wrzucasz na BE i ustawiasz Sl`a kroczącego
Nieznam tradera ,który otworzył idealnie w dołku i idealnie zamknoł na szczycie stąd SL` kroczący ,który wydaje mi się zamyka świetnie
Stosuj to a zaliczać będziesz ciągi dni zyskownych. I tu się pochwalę ,że mam strajka 5dni zyskownych. ( Jest to 5 dzień od kiedy używam BE` po osiągnięciu minimalnego traila
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.
Jednak po przemyśleniach BE będzie dobrym rozwiązaniem więc dziekuje zarówno Good Will Hunting jak i Ketteo, ograniczy to w znacznym stopniu straty, a jako ze mam dostęp do fx praktycznie 24h na dobę nie powinno być z tym problemu.
Przy okazji wklejam trejd z wczoraj +35 pipek, mogłem trzymać dalej ale coś kazało mi zamknąć i cieszyć się zyskiem:p chociaż pewnie pofrunie w dół na jeszcze kolejne 30 pipek do luki:)
Przy okazji wklejam trejd z wczoraj +35 pipek, mogłem trzymać dalej ale coś kazało mi zamknąć i cieszyć się zyskiem:p chociaż pewnie pofrunie w dół na jeszcze kolejne 30 pipek do luki:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli chodzi o USDCAD to wejście po wybiciu z SL, wcześniejsza analiza mówiła ze padnie, nic sie nie zmieniło, wiec zająłem pozycje jeszcze raz nauczony doświadczeniami:pgutek04 pisze:Mogę spytać co było powodem zajęcia pozycji nr 1?
Żeby nie było tak wesoło ponad 100 pipkami na plus dwa SL, można by uniknąć jednego bo było +25 pipek i moglem przestawić na BE, natomiast tego nie zrobiłem:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.