Ink journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Nie no wiesz, nie śledziłem wszystkich 8 stron tylko po to żeby sprawdzić czy już przypadkiem ktoś się Ciebie nie pytał o BE :wink: . Trade'y śledzę kiedy akurat zajrzę i do nich potrafię się odnieść. Moim zdaniem niezależnie od tego w jaki sposób grasz warto byłoby się pilnować i nie tracić całego zysku zwłaszcza w sytuacji w której jesteś już na plus 50 pipsów. Rozumiem, że chcesz się nauczyć dobrze grać i trzymać się zasad ale ucz się dobrze od początku do końca, karanie się SL-em za nadmierną chciwość to naprawdę dziwny pomysł. Jakkolwiek będę śledził dalej i starał się podpowiadać.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

karam sie SL w normalnych sytuacjach, tu była czysta chciwość sam zadaje sobie teraz pytanie czemu nie zostało to zamknięte:), natomiast standardowo SL mam w granicach 30 pipek a w tym trejdzie było ponad 50 (kolejny błąd), nie przestawiam szybko na BE bo na H1 20 pipek to prawie nic i BE zaliczył bym w znacznej większości trejdów, na BE +10 przestawiam właśnie po 50 o ile nie zamkne transakcji (a raczej zawsze zamykam bo gram jednym microlotem i nijak nie moge podzielić pozycji:) ) można powiedziec ze moge grac wiekszymi pozycjami ale tak jak wspomnialem nie z tym depo i nie z tym MM:) po prostu za małe wartości.

Siedze w jednym trejdzie jeszcze, screena wrzucę pewnie na stracie:p, dał by mi on 35 pipek ale chęć odrobienia strat była większa wiec trzymam dalej bo coś czuje w kościach że dobrze robię:), natomiast do czego dążę, te 35 pipek które olałem było po 22 pipkach zysku potem cofka retest na 5 pipki stratry i dopiero 35 pipek zysku, przestawiając na be bym się sam wyautował czego bym nie zdzierżył:) ale fakt faktem muszę częściej używać BE bo straty zaczynają boleć:P

reasumując trzymając się zasad miałbym dziś nie -160 pipek tylko +150 wiec jest co trenować, ah te emocje:p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

I właśnie po to jest ten dziennik, przede wszystkim cenne rady, i druga sprawa to archiwizacja trejdów do których można wrócić, normalnie to bym o wszystkim zapomniał:)

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

To wrzuce coś od siebie bo obserwuje ten dziennik :)

Po przeczytaniu Market Wizards olśniło mnie i stosuje konsekwentnie zasadę "Tnij straty a zyski same przyjdą".
Moja rada głowna, zejdź do m1 i wypatruj momentów mini wsparć/oporów i ustawiaj się minimalnie nad oporami i minimalnie pod wsparciami,Jak ruszy w Twoją stronę to będzie przeskok o parę pkt a Ty wrzucasz na BE i ustawiasz Sl`a kroczącego
Nieznam tradera ,który otworzył idealnie w dołku i idealnie zamknoł na szczycie stąd SL` kroczący ,który wydaje mi się zamyka świetnie :)
Stosuj to a zaliczać będziesz ciągi dni zyskownych. I tu się pochwalę ,że mam strajka 5dni zyskownych. ( Jest to 5 dzień od kiedy używam BE` po osiągnięciu minimalnego traila :))
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Jednak po przemyśleniach BE będzie dobrym rozwiązaniem więc dziekuje zarówno Good Will Hunting jak i Ketteo, ograniczy to w znacznym stopniu straty, a jako ze mam dostęp do fx praktycznie 24h na dobę nie powinno być z tym problemu.

Przy okazji wklejam trejd z wczoraj +35 pipek, mogłem trzymać dalej ale coś kazało mi zamknąć i cieszyć się zyskiem:p chociaż pewnie pofrunie w dół na jeszcze kolejne 30 pipek do luki:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Znów nie dałem rady przestawić na BE i pozwolić zyskom rosnąć tylko po prostu zamknąłem pozycje, no nic +33 pipki to i tak dobrze:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

zamiast zgarnąć +50 pipek ustawiłem na BE +5 i aut:p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Niestety przygoda z przestawianiem na BE sie nie udała ale jako że mądre ze mnie zwierze ponowne wejście i +38 pipek oraz + 5 pipek z tego nieszczęsnego BE:p

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Mogę spytać co było powodem zajęcia pozycji nr 1?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

gutek04 pisze:Mogę spytać co było powodem zajęcia pozycji nr 1?
Jeśli chodzi o USDCAD to wejście po wybiciu z SL, wcześniejsza analiza mówiła ze padnie, nic sie nie zmieniło, wiec zająłem pozycje jeszcze raz nauczony doświadczeniami:p

Żeby nie było tak wesoło ponad 100 pipkami na plus dwa SL, można by uniknąć jednego bo było +25 pipek i moglem przestawić na BE, natomiast tego nie zrobiłem:)

ODPOWIEDZ