Ink journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ketteo pisze:
Ink. pisze:dziś bardzo słaby dzien, dwa trejdy na jednej parze i dwa nieudane na audusd, w pierwszym wycieło mi na SL a że wczoraj dwa razy wycieło i ponowne wejscie dało by mi bardzo duże profity (ale nieryzykowałem) wiec dziś spróbowałem wejść drugi raz ale jak na złość akurat dziś nic to nie dałoSmile

audusd 01 09 2011.gif
Wyższy high, przełamanie tych dwóch wcześniejszych pinów. Zdecydowanie gra pod prąd :) Risky setup ale mogłeś łapnąć naprawde spory ruch bo przewaznie takie występują po sekwencji new low, new high.
I jak widać dało spory ruch (180p):p, taką samą sytuacje miałem na nzdusd i tez mnie wyautowało przed sporym ruchem (ponad 150p), jak pech to pech, a już mogłem być w salonie mercedesa rozglądając się za nowym samochodem:p

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ketteo »

I jak widać dało spory ruch (180p)n, taką samą sytuacje miałem na nzdusd i tez mnie wyautowało przed sporym ruchem (ponad 150p), jak pech to pech, a już mogłem być w salonie mercedesa rozglądając się za nowym samochodem:p

:)) Życie nie rozpieszcza.. Mnie dziś nie pochłoneło bo się uparłem ,że dojdzie cena do oczekującego i brakło 10pkt a później ruch na 2000 :) Troche urwałem z niego ale niesmak pozostaje...
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Ketteo pisze:
I jak widać dało spory ruch (180p)n, taką samą sytuacje miałem na nzdusd i tez mnie wyautowało przed sporym ruchem (ponad 150p), jak pech to pech, a już mogłem być w salonie mercedesa rozglądając się za nowym samochodem:p

:)) Życie nie rozpieszcza.. Mnie dziś nie pochłoneło bo się uparłem ,że dojdzie cena do oczekującego i brakło 10pkt a później ruch na 2000 :) Troche urwałem z niego ale niesmak pozostaje...
czyli mówiąc prosto dom z basenem:p, wczoraj jak na złość 2x zaliczone SL, na pierwszy ogien audusd, kupione po engolfingu na wsparciu, dywergencja, zostawione na noc z niemiłą niespodzianka:(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

drugi SL to eurusd, taka sama sytuacja a skoro dwie pary z usd i dwa sygnały na buy to zaszalałem:p, ogolnie -100 pipek

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

kolejna kara boska za zbyt wąski SL, ruch 200 pipek:p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

o ile taki ruch można śmiało uznać za przypadek o tyle aud mówi mi to samo odnośnie SL:p no coż chyba ostatnio z 6 wycinek przed sporym ruchem, trzeba coś zmienic:p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Po raz kolejny wycięty co do pipa, chyba jednak utrudniają mi życie:p, nauczony poprzednimi wycinkami ustawiłem SL wysoko łamiąc troszkę MM, to był błąd:p
znając życie ta para również zawróci co by akurat się zgadzało z analizą:)

dzisiaj dzień masakra
-160 pipek i 6% kapitału w plecy, a mogło być tak pięknie:)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Nie czytałem całego tematu, a widziałem jedynie ostatni screen więc może pytanie będzie głupie lub gdzieś tam padła na nie odpowiedź. Interesuje mnie czemu nie stosujesz BE i pozwalasz sobie odebrać cały zysk? Jeżeli dobrze widzę to w ostatniej transakcji miałeś osiągnięty zysk na poziomie ~30 pipsów, a mimo to skończyłeś na stracie. Dobra rada - jeśli Twój profit przekroczy 20 pipsów to BE lub BE+5 przykładowo będzie zbawienne dla Twojego konta.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

zysk na tej transakcji przekroczyłby 50 pipek, natomiast emocje, chciwość i gigantyczne ruchy na inncy parach kazały mi czekać i sie głupio patrzec na wykres:p normalnie zamknął bym go ze dwa razy:), potem nieliczne zajęcia w pracy które odwróciły moja uwaga i bum:) po wszystkim i nawet spora strata:p

Co do BE używam ale bardzo rzadko, problem polega na tym ze moja strategia zakłada 2-3 pozycje TP1 TP2 i TP3 czyli chyba standardowo, TP1 zamykane na RR1 aby zabezpieczyć część zysku, analizując transakcje w można zauważyć ze w TP1 uderzyło by w koło 90% trejdów, wtedy przestawiam SL, niekoniecznie na BE ale pod/nad s/r bliżej trejdu, ale 1k na koncie przy zabawie microlotem i grze na H1 oraz nieprecyzyjnymi wejściami nie za bardzo pozwala mi na 0,03 lota, bo gwałciło by to moj MM, druga sprawa często są retesty s/r przez co bardzo często lądował bym na BE, druga sprawa 1k przeznaczony jest na trening dyscypliny i konsekwencji bo złe wejście to SL i kara za to:p

dzis był zły dzien bo właśnie zagrałem większym lotem niż 0,01i przestawienie SL dużo wyżej (poprzednie wycięcia i frustracja więc wyżej) niż zakłada moja strategia co tylko mnie naprostowało na niełamanie zasad:p przy trzymaniu sie zasad i standardowym SL moja strata dziś była by 3 razy mniejsza i chyba nawet bym jej nie zauważył:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Good Will Hunting pisze:Nie czytałem całego tematu
Mogłeś się przynajmniej nie przyznawać :)

ODPOWIEDZ