Ink journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Post autor: Ink. »

malsehen pisze:
Ink. pisze:przeciw mnie tworzące się wyższe dołki
a to na jakim TF ?
H1, chociaż to był tylko jeden wyższy dołek ale tak to sobie uzasadniam:p

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

A jednak miałem racje co do prognozy tylko SL o pip za nisko:p
Własnie palnęło w mój TP:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Na razie siedzę jeszcze w jednym głupim trejdzie, albo się zamknie na TP albo SL, zostawiam to i chyba na dziś koniec.

Podsumowanie dzisiejszego dnia, na eurgbp zle wyznaczony SL i troche za wcześnie, 2h bym poczekał i po pinie nawet nie zawahał bym sie wejść skoro przed pinem też byłem tego pewny:p

Co do nzdusd wejście typowo na sile, marny podwójny szczyt który wyrysowałem i dywergencja, wejście nie najgorsze chociaż mogłem ustawić oczekujące na s/r, co do setupu to już mam pewne wątpliwości, s/r strasznie naciągane i bardziej pasuje do niższych TF niż H1 ( grając na m5 można spokojne było ściągnąć 20 pipek na lokalnym s/r) co razi najbardziej to zagranie strasznie pod prąd :), dzisiejszy dzień w ogole strasznie naciągany jeśli chodzi o setupy i chyba zamknę go na minus 15 - 20 pipek.

Osobiście ciesze się z postępów bo mam coraz mniej wątpliwości co do moich posunięć a straty bolą dużo mniej niż kiedyś, do doskonalenia pozostaje w dalszym ciągu przestrzeganie jakże prostych zasad i pozwolić zyskom rosnąć:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

NZDUSD SL - 30 pipek, kara za nieprzemyślane wejście, uczymy się na błędach:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

NZDUSD złośliwość rzeczy martwych po raz drugi:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

dziś bardzo słaby dzien, dwa trejdy na jednej parze i dwa nieudane na audusd, w pierwszym wycieło mi na SL a że wczoraj dwa razy wycieło i ponowne wejscie dało by mi bardzo duże profity (ale nieryzykowałem) wiec dziś spróbowałem wejść drugi raz ale jak na złość akurat dziś nic to nie dało:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Stanowczo muszę przestać grać pod prąd:)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Trejd co prawda z wczoraj ale zakończony dziś, więc dziś go opiszę, co mnie przekonało?, to co powinno:) pin na s/r, naciągany ale pin , na załączonym wykresie widać engolfing bo pin jest z H1 i na tym TF sie opieram, gra zgodnie z trendem z czym miałem ostatnio problem ( ostatnie 4 trejdy pod prąd) no i zaowocowało +42 pipy, TP ustawiony był na s/r z h4 oraz fibo 50 sprawdziło się co do pipa:p
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2011, 19:00 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

tydzień niestety na -9 pipek w znacznej mierze przez złe ustawienie SL i zarządzania otwartą pozycją zawężone do przestawiania TP i SL (przy mikrolocie nijak nie można zamknąć połowy pozycji:p) ale mimo tego +0,5% kapitału do przodu wiec jest miodzio:p

Ketteo
Gaduła
Gaduła

Post autor: Ketteo »

Ink. pisze:dziś bardzo słaby dzien, dwa trejdy na jednej parze i dwa nieudane na audusd, w pierwszym wycieło mi na SL a że wczoraj dwa razy wycieło i ponowne wejscie dało by mi bardzo duże profity (ale nieryzykowałem) wiec dziś spróbowałem wejść drugi raz ale jak na złość akurat dziś nic to nie dałoSmile

audusd 01 09 2011.gif
Wyższy high, przełamanie tych dwóch wcześniejszych pinów. Zdecydowanie gra pod prąd :) Risky setup ale mogłeś łapnąć naprawde spory ruch bo przewaznie takie występują po sekwencji new low, new high.
Jestem optymistą. Bycie kimkolwiek innym, zapewne nic nie daje.

ODPOWIEDZ