FXsalt , www.fxsalt.com
To akurat zaczyna mi sie chore wydawac, bo jak ktos trzyma dluzej pozycje i gdzies tam ma ulokowane SL to mu zaraz scina. A dla skalperow to juz w ogole zabojstwo, chociaz malo kto pewnie o tej porze siedzi, ale zaczyna mi sie to wydawac malo dopuszczalne.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
ciepło , ciepło , gorącoMajorGC pisze:Dzisiaj to juz przeszli chyba samych siebie z tym rozjazdem o 22:00
100 pipsow??????
Para z koszyka minor u/hkd. Spread dzienny poniżej 2 pipsów. Na załączonym gifie widać jak spread w FXSalt w nocy się rozszerza aż do 80pip.
Poniżej spread u konkurencji. Widać że max spread u konkurencji to 14 pip.
Z wyjaśnień jakie otrzymałem z FXSalt :
Spread jest rozszerzany tylko w momencie rolowania.
Z mojego badania wynika że spread jest rozszerzany częściej. Broker regularnie czyści SL-e. Pechowcy mogą załapać MC.

Z cytatu powyżej wynika że na parach majorsowych jest to samo.
Broker tylko do daytradingu, na sesje europejską i kawałek amerykańskiej.
Gra pozycyjna = SL = MC

Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.
Witam ale dzisiaj Fx salt rozciągali spread na parze Chf/Jpy wynosił nawet 30pipsów. Czy na innych parach też ktoś takie coś zauważył dzisiaj ?? strach ustawiać stop losa mniej niż 40pipsów
Dodano po 5 minutach:
Wspomnę że w godzinach naliczania swapu też rozciągają spread ale w godzinach od 8:00 do 8:11 czasu fx salt to już przesada zastanawiam się nad dalszym inwestowanie u nich chociaż w tym czasie zarobiłem dużo ale bez stop losa
Dodano po 5 minutach:
Wspomnę że w godzinach naliczania swapu też rozciągają spread ale w godzinach od 8:00 do 8:11 czasu fx salt to już przesada zastanawiam się nad dalszym inwestowanie u nich chociaż w tym czasie zarobiłem dużo ale bez stop losa
Dziś był bardzo dynamiczny ruch na franku - największy w historii więc tu byłbym im skłonny wybaczyć. Takie sytuacje jak dziś na rynku zdarzają się wyjątkowo rzadko...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Zapytałem na czacie konsultanta co mi odpowiedział"Witam
JAk max dużo może się u Was spread rozciągnąć nap na CHF/Jpy??
FXSalt Customer Services Polski: Dzień dobry w zasadzie nie ma ograniczenia
[10:33:52] FXSalt Customer Services Polski: wszystko zalezy od grup handlujacych
[10:33:52] FXSalt Customer Services Polski: agencji
[10:34:06] FXSalt Customer Services Polski: frank jesli traci plynnosc nie jestesmy w stanie jej uzupelnic
[10:34:21] FXSalt Customer Services Polski: to jest najwiekszy problem brokerów ECN
[10:34:27] FXSalt Customer Services Polski: a szczegolnie po rolowaniu pozycji
[10:34:35] FXSalt Customer Services Polski: kiedy rynek jest martwy
[10:34:47] FXSalt Customer Services Polski: jakims rozwiazaniem jest modelowanie
JAk max dużo może się u Was spread rozciągnąć nap na CHF/Jpy??
FXSalt Customer Services Polski: Dzień dobry w zasadzie nie ma ograniczenia
[10:33:52] FXSalt Customer Services Polski: wszystko zalezy od grup handlujacych
[10:33:52] FXSalt Customer Services Polski: agencji
[10:34:06] FXSalt Customer Services Polski: frank jesli traci plynnosc nie jestesmy w stanie jej uzupelnic
[10:34:21] FXSalt Customer Services Polski: to jest najwiekszy problem brokerów ECN
[10:34:27] FXSalt Customer Services Polski: a szczegolnie po rolowaniu pozycji
[10:34:35] FXSalt Customer Services Polski: kiedy rynek jest martwy
[10:34:47] FXSalt Customer Services Polski: jakims rozwiazaniem jest modelowanie
To nie kwestia momentu naliczania swapu tylko moment w którym wszystkie duże światowe rynki przestają pracować (tak jakby kończyła się światowa doba) i w tym momencie następuje rolowanie, czemu towarzyszy spadek płynności. Jak wiadomo spadek płynności powoduje wzrost spreadu. Polowanie na stopy na pewno niemariosed pisze:Mam pytanie do Raposo czy normalne jest by broker rozciągał spread w momencie naliczania swapu??

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu